Overmars tevreden over Danilo: 'Zijn waarde stijgt enorm'

BartVeenstra, 13-11-2020 om 16:20, 16170 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, kijkt met een zeer tevreden gevoel toe hoe Danilo Pereira zich op dit moment ontwikkelt bij FC Twente. De spits, die dit seizoen door Ajax verhuurd is, scoort voor de club uit Enschede aan de lopende band.

Na acht duels heeft de Braziliaan al acht keer gescoord, terwijl hij ook al vier keer een assist leverde. Zo is de topscorer van de Eredivisie een Ajacied, al speelt hij op dit moment niet in Amsterdam. 'Het is heel simpel', begint Overmars zijn uitleg tijdens de aandeelhoudersvergadering. 'Danilo is een talentvolle speler die wij geen wedstrijden konden geven in Ajax 1. We wilden hem ook niet meer in Jong Ajax zien spelen, want daar is hij te goed voor.'

Een verhuur bood dan ook uitkomst in de zomer. Bij FC Twente kan hij zich met goede trainers - Ron Jans en Andries Ulderink - goed ontwikkelen, zo vertelt Overmars. 'Dan maakt de speler een keuze en wij stonden daar achter. Dat hij het nu goed doet, is win-win. Twente is blij en voor ons kan het zo zijn dat we hem terughalen. Zijn waarde stijgt enorm', zegt Overmars.

Binnenkort (5 december) speelt Ajax in de Eredivisie tegen FC Twente en dus kan het zomaar zo zijn dat Danilo gaat scoren tégen Ajax. 'Je hoopt dat hij niet scoort tegen Ajax, maar we hebben geen clausules in de overeenkomst dat hij niet zou mogen spelen tegen Ajax. Ik zeg altijd maar zo: we verhuren ze met een reden en dan moeten wijzelf maar beter zijn.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wieno
Ben ik de enige die vindt dat we hem te snel afschrijven? Natuurlijk is hij niet beter dan Neres en Antony, maar maakte op mij altijd een goede indruk. In de wedstrijd tegen Getafe vond ik hem lekker meeballen. Zijn statistieken in Jong waren verre van slecht. Ook deze jongen zou ik eens een aantal wedstrijden vertrouwen willen zien krijgen en dat gebeurt helaas te weinig. Hier op AS blijven de meeste maar schreeuwen om aankopen, terwijl je supporter bent van Ajax... De jeugd is altijd onze levensader geweest en zal het altijd blijven. Mensen kraken nu vaak jeugdige spelers af in Jong, terwijl je die spelers pas echt kan beoordelen in Ajax 1 met sleutelspelers om hen heen. Timber komt eraan, Rensch, Brobbey en nog een aantal met flink wat potentie. Zoals Cruijff al zei: een aankoop moet er meteen staan en een meerwaarde hebben. Hier op AS moet het vooral exotisch klinken en Ajax direct naar de final van de CL brengen. Leuk, maar een Utopie!
1 0
ajaxxcied4life
Ik las net op Ajax1 dat ManU werk gaat maken van Overmars en van der Sar en dat vind ik zeer zorgwekkend nieuws.
0 0
ajaxpat
Laat hem volgende week maar een hattrickje maken tegen de lampies
1 0
Flipper33
Is op transfermarkt met zijn 3 miljoen al de duurste speler van de hele selectie van Twente haha
0 0
EKS
Inderdaad zeg, en eigenlijk voelt dat al aan als een koopje.
Zag ook dat Černý het nog steeds niet verder geschopt heeft dan 8 ton. Daar had ik toch veel meer van verwacht een paar jaar geleden. i.t.t. Danilo wat eerst niks leek te worden. Zo zie je maar...
0 0
louis60
Ik vind verhuren aan je 'concurrenten' nooit een goed idee. Lekker verhuren aan België of Duitsland. Stel dat je van Twente verliest door je 'eigen' speler? Het enige wat je dan nog hoopt, is dat hij scoort tegen je andere 'concurrenten'.
1 -3
AFCAMM
Dat risico hoort er bij. Het is zuur als het gebeurt, zoals destijds met Vertonghen, maar het is geen reden om geen spelers te verhuren. Uiteindelijk hoor je er alsnog van te winnen.
1 0
Budapest
Juist niet! Een probleem waar ajax tegen aan loopt is dat het sterker is dan de directe concurrentie, maar de andere clubs zo zwak zijn dat bijvoorbeeld een PSV alsnog bijna alles wint. Dus een sterkere competitie is in het voordeel van Ajax.
1 0
Kingoffdatoilet
Hier hebben de clubs ze ook echt nodig en verhoog je de weerstand op die manier. Ik vind het een hartstikke goed idee om aan concurrentie te verhuren. Feyenoord kan ook nog wel een spits gebruiken. Misschien wat voor Brobbey :p
1 -2
Afca85meer
Als je bang bent voor je eigen talent dan had je hem natuurlijk nooit moeten verhuren. Daarnaast heeft het ook voordelen in eigen land te verhuren. Ze komen niet in een compleet andere wereld terecht. Op jonge leeftijd moet je daar ook aan denken.
1 0
PierreHeno
Schijnt Overmars zo te horen vooral om het geld te doen. Ik verwacht weinig anders in dit Europese 'tussenjaar' zoals Marc dit seizoen al zelf heeft omschreven.
1 0
Duif63
Exact. Dat hij zich sportief verbeterd en een betere voetballer wordt boeit Overmars helemaal niet, maar dat zijn toekomstige transferbedrag een stuk de hoogte in gaat maakt Marc wel heel gelukkig.
1 0
Rentokill
Ah ik dacht al: straks kun je hier onder aan de reacties precies zien wie alleen de kop gelezen heeft en wie het artikel gelezen heeft.
2 -1
Ajax27
Is dat raar dan? Overmars wordt ook afgerekend op miskopen van 10-15 miljoen. Dus ja, hij mag ook geprezen worden als er spelers zijn die onder zijn bewind bij andere clubs uitgroeien tot enorm waardevolle spelers. We hebben het met Botman gezien, nu wellicht Danilo. Het is uiteraard afwachten hoe hij zich ontwikkelt en of ie misschien toch goed genoeg is voor Ajax 1. Maar zo niet, dan wordt hij door zijn optredens 15-25 miljoen waard. Dat was ie bij JA nooit waard geworden. Dus ja, dat is positief. Ajax heeft het kapitaal kan dit soort jongens jong kopen, verhuren met een doorverkooppercentage aan de subtop/middenmoot van NL. Competitie wordt er sterker door.. win-win.
1 0
PierreHeno
15-25 miljoen door bij Twente leuk te kunnen ballen?! Dat meen je toch niet oprecht hè?!
0 0
Ajax27
Dat meen ik zeker oprecht ja. Een braziliaan, 21 jaar, maakt furore in de eredivisie. Janssen was in 2016 na 1 jaar eredivisie 20 miljoen waard. Daarna haalde Ajax de finale van de EL, wist het de halve finale van de CL TE te behalen, verkocht het spelers voor 60-70+ miljoen, verkocht het bankzitter Wober voor 10 miljoen en verhuurde verdediger Botman voor 9 miljoen. Dus ja, een 21 jarige Braziliaanse spits met potentie die veel en gemakkelijk scoort... die krijgt Ajax zeker wel voor 15-25 miljoen verkocht.
1 0
Sterspeler
Botman is een verdediger en leverde 9m op. Nu is 25 erg veel, maar een topscorer van de ED kan gewoon 15 opleveren.
0 0
PierreHeno
ook wanneer hij bij FC Twente speelt? Vincent Janssen...waar is die gebleven...maar die leverde inderdaad wel wat op inderdaad.
0 0
Sterspeler
Het gaat er niet om wat de prestatie daarna is, maar inderdaad om het bedrag (alhoewel het altijd goed is voor de club als het blijkt dat we ook andere soorten spelers goed kunnen opleiden.)
0 0
ajaxrulesz
Terughalen als hij zo blijven spelen. Geen nieuwe spits nodig. Enigste nadeel is zijn zichtbare gebrek aan fysieke kracht. Het is geen Man zeg maar van 1.85/190cm. Hij heeft ook geen sterkte genen gezien zijn armpjes en beentjes. Wordt een uitdaging voor hem om zich als 1ste spits te manifisteren komend seizoen. Maar hij heefft 1 voordeel tov de concurrentie: aangeboren talent.
0 -5
Henkjanklaas
Marc had gewoon een complete as moeten kopen. Een snel scorende spits hebben we niet. controleur op t middenveld en een goede CV wordt ook erg gemist voor CL niveau
5 -4
Ozymandias
Kopen!! Kopen!! Kopen!! Ajax heeft de afgelopen drie jaar al zeven centrale verdedigers gekocht maar laten we er nog ééntje kopen want DEZE gaat het ECHT worden!!

Man, man, man... wat zijn veel mensen hier op AjaxShowtime geheel doorgeslagen in hun kooplust. Leer toch eens van het verleden van de club. Zo'n beleid heeft Ajax nog nooit groot succes opgeleverd. De investeringen die Ajax in kwaliteitsspelers doet is niet alleen financieel in transfersommen maar voornamelijk ook in speeltijd. Er was veel speeltijd geinvesteerd in Ziyech, De Jong en De Ligt voordat deze Ajax op Champions League niveau op sleeptouw konden nemen. Ajax heeft met Neres, Antony, Kudus en Gravenberch de volgende lichting van spelers die Ajax op Europees niveau op sleeptouw nemen die eraan komt. Schuurs zal misschien geen dragende speler worden maar hij is een betere centrale verdediger dan Vertonghen en Alderweireld als 20 jarige waren. Vertonghen maakte tot zijn laatste twee seizoenen bij Ajax enorm veel fouten. Pas vanaf zijn 23ste ging hij echt minder fouten maken. Alderweireld haalde zelfs pas bij Atletico Madrid de fouten voor een groot deel uit zijn spel.
8 -6
Duif63
We hebben al vaker deze discussie gehad en nog steeds zie ik heel simpel. Als Ajax niet zo veel zou verkopen hoeft er ook niet veel gekocht te worden. En als je dan ook nog juist te veel goede spelers verkoopt en er soms middelmaat of nog minder voor terug haalt waar je jarenlang aan vast zit kom je in de problemen. Zowel sportief als financieel.
4 0
PierreHeno
Botman maakt anders inmiddels al beduidend veel minder fouten dan Schuurs. Maar ja....opbouwend is Sven natuurlijk niks en Schuurs behoort daarin tot de top van Europa volgens sommige kenners ( zoals de scouts van Liverpool?)
2 -1
AFCA-pride
Laat Botman nou net links centraal spelen en Schuurs rechts centraal....en Botman kan best bij een andere club een goede speler zijn, maar bij Ajax niet passen. Genoeg van Botman in Jong Ajax gezien om hem geen onbetwiste basisspeler te noemen. Had Blind en Martinez voor zich en wilde daar zelf ook niet op wachten.
0 0
Adam24
Is Botman in de zomer ineens een wereld verdediger geworden? Hij heeft een goed half seizoen bij Heerenveen gespeeld en was na de winterstop beduidend minder. Hoeveel wedstrijden Lille heb jij gezien dit seizoen?
1 0
PierreHeno
De Lique 1 is heel wat sterker dan onze kleredivisie en wanneer dan de Franse sportmedia zich ook al lovend uiten over hoe Botman als verdediger zo constant en secuur speelt....èn dat hij nu ook al voor Oranje wordt opgeroepen....dan zijn er in elk geval kenners die het anders zien dan jij.
0 -1
Pheadrus
Ozy, je moet selectief reageren. Er zit van alles en nog wat hier op AS. Als iemand domweg iets roept zonder onderbouwing of inzicht moet je je afvragen of je daarop moet/wil reageren.
0 -1
Ozymandias
Niet als dat soort berichten de overhand krijgen. De onzin van mensen in namelijk ongelofelijk aanstekelijk op andere mensen. Voordat je het weet heb een heel AjaxShowtime vol met mensen die alleen maar om meer en meer aankopen zeuren. Mensen die willen dat hetgeen wat de club groot én mooi heeft gemaakt door Ajax te grabbel word gegooid. Mensen die fundamentaal niet te begrijpen waarom de grootste en belangrijkste investering die Ajax in de ontwikkeling van talenten doet speeltijd in het eerste is en waarom Ajax deze investertering véél meer heeft opgeleverd dan de financiele investeringen in transferbedragen.
3 -3
Ajax27
Dat is toch al jaren hier op AS. Je weet toch ondertussen met welke accounts je hier op AS wel een fatsoenlijke discussie kunt voeren en met welke niet. Selectief lezen/reageren, scheelt je een hoop frustratie ;-)
1 -3
Juichtoon
Precies. We moeten ook geduld hebben en vertrouwen.
1 0
Hwb
Hear hear
2 0
ajaxxcied4life
Niks aan toe te voegen.
2 0
insectenverdelg
Van mij mag Danilo er 3 tegen ons maken, mits we maar winnen.

Wat me opvalt is dat Overmars vooral over zijn waarde praat. Het moet erover gaan imo dat hij volgend jaar beter terug komt, zodat hij kans kan krijgen om Ajax 1 sterker te maken. Zo lijkt t bijna of Overmars alleen verhuurd om hem beter te verkopen. Dat zou mooi zijn als je niet met hem door gaat, maar dat moet volgens mij niet de eerste intentie zijn.
0 0
Pheadrus
Als je directeur bent van een bedrijf is dat exact waar je mee bezig bent; de waarde van het bedrijf. Maar het is een "two way street". Het is voor Danilo ook heel prettig dat hij meer waard is. Zijn voetbal-loopbaan gaat prima zo. Wie weet breekt hij door bij Ajax en anders bij een ander mooie club in het buitenland (denk aan Botman). Ajax moet met een brede groep talenten werken die allemaal vooruit komen. Sommigen in Ajax1 (Gravenberch, Traore) en sommigen niet (Botman, Dest). Maar het moet wel geld opleveren.
0 0
mickey2602
Dat is inderdaad iets wat ik al vaker heb gelezen,zowel hier als op bijv Facebook bij Ajax gerelateerde berichten.
Dat ze met Danilo min of meer hetzelfde willen doen als met Botman,eerst een jaar verhuren en dan voor meer geld verkopen. Want bij Heerenveen of Twente speel je je misschien niet direct in de kijker van de top van het voetbal maar bij Jong Ajax al helemaal niet.
Ook heb ik oa hier gelezen dat Danilo niet geschikt zou zijn als spits bij Ajax want hij is niet goed in de kleine ruimte,bij Twente krijgt ie veel meer ruimte. Maar dat is ook alweer ontkracht want bij Twente worden de ruimtes ook steeds kleiner.
0 0
Ron6
Precies wat ik dacht toen ik dit las.
0 0
Hutsniffauw
En dat terwijl Ajax nog bezig is met ene Brenner. Veel samba binnenkort
0 0
Ozymandias
Echt waar? Het lijkt me sterk dat Ajax nog een talentvolle spits van rond die leeftijd wil hebben maar Brenner schijnt een groot talent te zijn. Hij is mij omschreven als iemand die uit één kans twee keer kan scoren.
0 -1
Lars0344
Brenner wordt wel overdreven hoor. Aardige spits maar is een kleine counterspits. In mijn ogen geen toptalent. Danilo ook niet overigens maar ik denk dat die veel bruikbaarder is voor Ajax. Goed in de combinatie etc. Brenner beweegt met name in de diepte.
0 0
Ozymandias
Als hij minder is in de combinatie dan Danilo is hij inderdaad niets voor Ajax. Waarmee ik niet wil zeggen dat Danilo slecht is in de combinatie maar ik zou hem ook zeker niet goed in de combinatie noemen.
0 -2
Koningtoto
Die clausule heeft ons een keer een titel gekost. Volgens mij zijn we de enige daarin. Het Vertonghen scenario hoef ik nooit meer te zien. Neem dat volgende keer maar op in een contract. Als men tegen feyenoord speelt, geeft men hun beste spits vakantie, dus waarom niet?
2 -1
vdhaas
Met zulke clausules verziek je de competitie. Ajax zou aan 5 'linkerrijtje' clubs (minus AZ, Feyenoord, PSV) een bepalende speler kunnen verhuren en dan heb je 10 makkelijkere wedstrijden dan je concurrentie.
0 0
Ferd
Zo’n clausule mag simpelweg niet in Nederland. Feyenoord heeft het een keer geprobeerd met Robin Nelisse toen ze hem verhuurde aan Cambuur. Dat werd toen keihard teruggefloten door de knvb
1 0
Hwb
Volgens mij zijn zulke clausules in Nederland niet eens toegestaan.
0 0
Ajacied33
Alleen in Engeland is het normaal zo'n clausule. Voor de rest ken ik geen land waar deze constructie geldt, en zeker in NL niet. Die Strand is natuurlijk geen ex Feyenoorder
0 0
masterrr
Nee vind het een zwaktebod
Moet je als topclub boven staan
3 -3
Juichtoon
Als topclub mag ook wel de wens om echt te willen winnen uitstralen. Maar dan ook echt. Zo lang PSV jaar in jaar uit vaker thuis speelt na een Europees duel dan Ajax, zolang we akkoord blijven gaan met PSV en Fnoord thuis in 7 dagen en tussendoor op donderdag naar Twente en Fnoord op woensdag thuis speelt tegen PEC (bijna 1,5 dag meer rust) denk ik dat we hier en daar wat puntjes onnodig weggooien.
En als je dan bedenkt dat het onderlinge verschil tussen PSV en Ajax over de laatste 10 seizoenen 1 punt is..
1 0
Ozymandias
Ik hoor vaak over dat soort clausule's maar behalve bij Spaanse clubs (Real Madrid maakte in het verleden gebruik van zo'n clausule maar nu niet meer) komen ze volgens mij veel minder vaak voor dan je zou denken. In de Premier League mogen spelers sowieso niet spelen tegen hun 'parent club' maar dat is dus geen afspraak tussen de clubs maar een regel van de Premier League. In de FA Cup (en de andere bekercompetities) spelen spelers wel gewoon tegen hun 'parent club'.
3 0
Juichtoon
Exactement, dat is echt professioneel Betaald voetbal. We geven niks cadeau, dat zou Ajax best meer mogen uitstralen.
0 0