Club Brugge huurt Lang met verplichte optie tot koop

JesseTH, 05-10-2020 om 22:35, 9988 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noa Lang laat Ajax definitief achter zich, zo is te lezen op Ajax.nl. Club Brugge huurt de middenvelder annex aanvaller van de Amsterdamse club en heeft een verplichte optie tot koop in het contract staan.

Dat betekent dat de rechtspoot zich vanaf heden speler van Club Brugge mag noemen en hij ook na het komende seizoen niet terug zal keren. De Belgische club heeft tot uiterlijk 1 juli 2021 om de huurtransfer tot een blijvende transfer te maken, een dag nadat het contract van Lang in Amsterdam afloopt.

Uiteindelijk betaalt Club Brugge zes miljoen euro voor Lang, zo weet Voetbal International te melden. De club kan dat bedrag nu nog niet op tafel leggen en daarom huurt het de speler eerst. Ook bij de overstap van Razvan Marin naar Cagliari regelde Marc Overmars een dergelijke overeenkomst.

Zodoende stopt de teller voor Lang, die niet meer in de plannen van Erik ten Hag voor kwam, op veertien wedstrijden in Ajax 1. Daarin was hij viermaal trefzeker en stelde hij één keer een medespeler in staat om te scoren. In Brugge gaat Lang, net als Ajax de Champions League-groepsfase in.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
14AJAX14
Ik krijg hoofdpijn van Ajax op het moment...
0 0
Joodhannus73
Zoals ik al jaren roep: we hebben de slechtste TD van het Westelijk halfrond. Als je Lang eerst verhuurd met dan nog een optie tot koop (na een jaar!) voor de absolute fooi van 6 miljoen Euro, dan ben je gewoon debiel..! Dan snap je er helemaal geen kloot van en ben je incapabel. Een prutser. Verhuur hem gewoon en haal hem volgend jaar terug (wat als Neres en/of Anthony weggaan?). En volgend jaar kan je hem alsnog verkopen. Als hij het goed doet bij Brugge zeker voor het dubbelle bedrag. Wat is in godsnaam de noodzaak om hem nu al te verkopen met die optie? Lang is namelijk een toptalent. Over twee of drie jaar speelt hij zeker weten de pannen van het dak. Kapitaalvernietiging! En dan haal je Klaiber voor 7 miljoen... Daar betaal je zelf nog meer voor! Hoe dan? Overmars spoort gewoon niet! Oprotten! Zo worden we nooit een topclub!
1 0
MalukuAjax
We hebben iig Klaiber, Alvarez en Labyad!! Top man Ajax
1 0
wladimir
Noa Lang heeft een contract tot 2021 en wordt verhuurd tot 2021. Hoe kan er een verplichte overnamesom zijn dan? Volgend seizoen is hij transfervrij, toch?
0 0
Raoul14
Dat is waarschijnlijk de truc. Ik vroeg mij ook af waarom deze constructie. Als hij de sterren van de hemel speelt zou Ajax volgend jaar in theorie meer kunnen ontvangen, maar dan is zijn contract idd afgelopen.
0 0
Peewee
nu nog Labyad, Alvares en Promes verkopen Marc en voor dit geld een superspits in huis halen!
1 0
Duif63
Plus een buitenspeler en een kopsterke verdediger.
0 0
AlexIbarra
En een verbindingsspeler op het middenveld, als je toch de creditcard bij je hebt. ;)
0 0
Bjorn
Uitstekend bedrag overigens.

Nu Ten Hag nog wakker worden en de juiste 11 opstellen en we kunnen weer vooruit.
0 -2
Duif63
Uitstekend bedrag ? Ben jij wel lekker. Zelfs Klaiber is nog een miljoen duurder.
2 -1
Bjorn
Veel succes Noa. Ik ben bang dat hij het niet gaat redden, ook daar niet. Speler voor de middenmoot/subtop.
1 -2
trooop
Technik raus, draufgänger drin. Dat is hoe ten hag het wil, en dan weet je het inmiddels wel. Heel jammer, had graag gezien hoe hij zich met veel speeltijd bij Ajax ontwikkeld had.
3 0
Cello
Maar voor wie had hij dan moeten spelen??.
Nu is Tadic zijn directe concurrent op de linker flank. Gaat EtH schuiven met Tadic (bijv. naar de spits) dan krijg je Promes daar op de linkerflank, maar misschien nog wel eerder Neres. Met zoveel concurrentie komt ie vrijwel niet tot een acceptabele hoeveelheid minuten.
Hij is nu 22 en kan echt niet meer het grootste deel van een seizoen op de bank zitten....die moet spelen.
En op het moment, dat Promes, Tadic of Neres daar niet meer spelen heb je weer een ander talent wat aan de deur klopt....die zal dan wat meer geluk hebben wellicht met iets minder concurrentie en dus meer kans op spelen. Voor Noa Lang is het gewoon pech, dat op dit moment de timing niet goed is qua concurrentie.
0 -1
DeWijsneus
Ik zie niemand die iemand kan vrij zetten op het middenveld, dus vandaar begrijp ik zijn opmerking zeker. Weet niet of Lang daar de juiste speler voor was. Maar TH heeft liever lopers op het middenveld. En breker Alvarez natuurlijk.
1 0
trooop
Dat is inderdaad wel het realistische verhaal. Onder ten hag was hij 5e keus ofzo. Maar wat had moeten gebeuren is dat hij gewoon mocht rouleren met promes op links en met de 10. Kwaliteit zat. Niks leukers ook dan de ontwikkeling van eigen jeugd in het eerste te zien, vooral bij echte voetballers als lang. Ook al lijkt hij me geen potentiële topspeler, hij is wel het soort voetballer wat ik in Ajax 1 wil zien. In plaats van die stijve troep waar ten hag ze steeds mee vervangt.
1 0
Bensco
Labyad, ik wil die gozer niet overal de schuld van geven maar Lang had 2e achter Promes moeten staan. De andere kant van de medaille is namelijk ook dat je spelers als Noa Lang wel wedstrijd minuten moet gunnen om zichzelf te ontwikkelen. Als de trainer je echter elke seizoen maar 5 wedstrijdjes gunt zul je nooit je ware potentieel waar kunnen maken.
1 0
JanTa
He he, eindelijk iemand die het begrijpt.
0 0
Ajax114
Die is over een jaar 25 M waard en gaat ongelijk ten hag bewijzen.
4 0
DeKenner
Overmars kennende zal hij wel een leuke doorverkoopclausule hebben opgenomen.
1 -1
Raoul14
Er gaat momenteel zoveel fout bij Ajax dat ze heel blij mogen zijn dan de Arena niet volgepakt zit met
Kritische fans met witte zakdoekjes.
5 -2
Ajaxfan16
Tenhagout
4 -2
ElPistolero9
6 miljoen??? Waarom is daar zo weinig ophef over? Lammers 10, Lang 6, allebei aanvallers met nog 1 jaar contract. Kan iemand mij dit uitleggen?

Ik ben helemaal klaar met die Overmars die iedereen voor een fooi de deur uit doet. Het begint echt totaal lachwekkend te worden. Hij is overigens ook de enige die ons TH heeft gegeven en hem bovendien veel te lang in het zadel houdt. Het is tijd voor meer kritiek, ook op de directie.
6 -5
Benijax
Je kan op iedereen kritiek hebben, maar als er een beleidsmaker is die goud waard is voor Ajax dan is het Marc Overmars. Hij handelt op wat de trainer en scoutingapparaat aangeeft. En dat doet hij ongelooflijk goed.
1 -3
S_020
Ga lekker slapen man.
1 -3
AFCAMSTERDAM
Ik merk dat veel mensen een mening hebben over zijn transfer, zonder enige achtergrondkennis. Misschien wilde hij zelf perse vertrekken? En labyad staat misschien in de spits om hem te etaleren voor een transfer die er nooit is gekomen? Ik snap de frustratie, want klaiber, klaassen, noa lang en alvarez constant op het middenveld. Klinkt ook totaal niet logisch. Maar we weten zijn beweegredenen en achter de schermen is er misschien veel meer aan de hand
Kortom, nu wordt het tijd om voor je club te gaan staan. Er kunnen dingen altijd anders, maar door al dit gezeur gaan ze echt niet beter ballen.
2 -1
NotForSale
Er zijn nu serieus kakkies die op de social media van Brugge Noa de meeste erge ziektes toewensen en zelfs weer Nouri erbij halen. Wat een vreselijk kansloos achterlijk volk is het toch.
5 0
Ajax114
Ach het is gestoord maar laat die simpele zielen maar gaan.
0 0
Oliveira
Dus Lang is eruit getrapt MAAR Ladyad is opgehemelt tot spits ... Snap iemand nog Ten Hag?
7 0
talent020
Ten Hag gooit idd zijn eigen glazen in, alleen de spelers kunnen hem nog tot de orde roepen.
4 0
Stroeve
Zonde.
4 0
BRAMHOUTEN
6 mln terwijl over 8 mnd zijn contract afloopt. Lang heeft een aanbieding gehad maar blijkbaar zijn ze daar niet uitgekomen. Mooie oplossing voor Noa en voor Ajax. Wel grappig dat lang ineens wordt gezien als een super talent terwijl hij vorig jaar nog verguist werd hier.
3 -2
Stroeve
Ja joh, zo opportunistisch is de voetballerij toch. Met geen enkele speler kunnen we een 5-jarenplan opstellen. Het moet snel gaan.
0 0
Elayais
Ik kan natuurlijk niks zeggen over waarom dit tot stand is gekomen, wellicht wou Lang zijn contract niet verlengen zonder garanties of iets dergelijks. Of wellicht is hij voor ten Hag pas 3de keus. Maar het is enorm zonde omdat er veel potentie in zit, en ik hem nu al liever heb dan Labyad. Ook kun je niet anders van Lang verwachten dat hij enorm wisselvallig is als jonge speler.

Wie weet blijkt over 5 jaar dat Overmars/ten Hag het goed hebben gezien en het weer een talent is waar het niet uit wil komen. Hopelijk laat hij zien dat ze het fout hebben, zou mooi zijn voor die jongen. Blijft wel enorm zonde, want een Labyad gaat niet beter worden en heeft nooit het niveau gehad voor Ajax, een Lang is er nog niet maar had wel potentie.

Tegelijkertijd hebben we er meer rondlopen in de jeugd.
1 0
Marcw1972
Ik snap Lang wel. Die kreeg gewoon geen eerlijke kans van onze eigenwijze trainer.
5 -2
Bruno04
Speelt ook gewoon met nummer 10 daar (foto Instagram) die gaat echt knallen daar
4 0
Bensco
Ik tel slechts 8 spelers binnen een 24 koppige selectie die een product van onze jeugdopleiding genoemd mogen worden. Aankopen domineren onze selectie momenteel. Zelfs de bank wordt in eens gevuld met breedte aankopen.
2 0
Bertus2002
Ja, ik kan nu wel gefrustreerd gaan lopen doen, maar het heeft toch geen nut. Dit klinkt echt als doemdenken, maar ik denk dat dit echt een kutseizoen gaat worden. De inkomende transfers (Davy > Donny, Klaiber > Dest) zijn qua voetballend vermogen een downgrade. Dat je inlevert qua kwaliteit is begrijpelijk, maar het zijn veel mindere voetballers.

Het middenveld is t.o.v. vorig seizoen simpelweg dramatisch: Alvarez (sowieso al niks), Gravenberch en Promes leveren gewoon niet genoeg creativiteit op het middenveld, maar toch worden zij verkozen boven Martinez (betere opbouwer), Ekkelenkamp (betere voetballer) en Lang (creatieve speler), laatstgenoemde wordt zelfs verkocht voor een fooitje. Kudus voldoet wel, maar is net nieuw en kan niet alles in z'n eentje oplossen.

Dan de aanval. Tadic rendeert niet op links, terwijl hij daar goed was in het CL-seizoen en ik denk dat dat door Labyad komt, die gewoon niet goed genoeg is. Huntelaar is te oud en Traoré heeft nog niks goed gedaan ondanks het feit dat hij zo'n beetje elke wedstrijd mag invallen. Dit bij elkaar opgeteld betekent dat de spitspositie slecht bezet is. Op rechts is er bij Antony weinig op aan te merken, want hij doet het gewoon goed, alleen jammer dat onze professor hem altijd slachtoffert voor Neres.

Ik kan wel door blijven gaan over het wanbeleid qua transfers en speelwijze, maar dat heeft toch geen nut want wij zijn niet in controle en wij kunnen de onvrede ook niet laten merken vanwege corona. Het enige waar ik hoop op heb is dat Ten Hag ontslagen wordt, want ik ben zo klaar met deze vent. Hij heeft alles te danken aan vijf spelers: Onana, Frenkie, De Ligt, Ziyech en Tadic. Het is meer een prestatie om met deze spelers niks te presteren dan wel. Het meest irritante is dat Ten Hag in zichzelf is gaan geloven en denkt dat hij goede spelers kan maken van Labyad, Alvarez, Traoré, Promes op 10, etc. terwijl zij keer op keer bewijzen dat ze of nat brandhout zijn of niet op de juiste plek staan in het geval van Promes.

Dit gaat echt een lang seizoen worden. Of niet, hopelijk, want ik ben op dit moment wel effe klaar met Ajax.
8 -1
MarcelvTol1971
Spijker vol op z’n kop Bertus en ik hoop heel erg dat je er volledig naast zit maar ik vrees dat je nijdig in de buurt van de waarheid zit.
Ik heb al voorspeld dat ten Hag de kerst niet gaat halen.
0 0
Professor
Heel mooi gesproken Bertus!!
2 0
Bruno04
6 miljoen wat een wisselgeld. Moet minimaal het dubbele opbrengen
3 0
AFCA1510
"De jeugd heeft de toekomst"... Wat een blunder ik kan ze niet meer tellen op 1 hand. Mag gaan donderen bij de club, dit is onacceptabel.
3 0
Vulture
Veel succes bij Brugge en in de CL Noa.
Ik begrijp er verder helemaal niks van.
3 0
Duif63
Ik hoop echt dat Lang gast schitteren. Uiteraard voor hemzelf, maar ook om Ten Hag en Overmars op hun nummer te zetten.
3 0
Soccerskins
Ik vond Lang weer een fantastische voorbereiding spelen. Snap daarom ook echt niet dat Ten Hag Labyad verkiest boven hem. Erg jammer.
3 0
JanTa
Is Labyat nu ook al een buitenspeler? Ik ben bang dat er meer aan de hand is dat Lang plots mag vertrekken en daar beslist ten Hag niet alleen over.
0 -1
Benijax
Kaliber kopen en Lang verkopen. Er gaat iets niet goed bij de beleidsmakers van de mooiste club van Nederland. Onze financiële voorsprong wordt niet vertaald in scherpzinnigheid in de transfermarkt.
3 0
Sanalologo
Ze konden beter k-liber vastleggen, dat swingt ten minste.
0 0
MichelBoerebach
Maar Kaliber is van een heel ander Klaiber... (-:
1 -1
Benijax
Ja. Ik krijg dikke vingers van dit beleid.
2 0
suarezdepitbull
Ten hag, flikker op man. We leveren een miljoen in en krijgen klaiber terwijl we ons grootste talent op 10 wegdoen voor een schamele 6 miljoen. Vervolgens bijna 14 miljoen inc bonussen betalen voor een beperkte draufganger die je met dani de wit cq ekkelenkamp al in huis hebt. Wat voor achterlijk beleid is dit? Alsof een kind van drie een miljoenenbedrijf runt. Kan er werkelijk waar niet bij.
7 0
GrandMasterFlex
Dani de Wit van AZ bedoel je?!
0 -3
suarezdepitbull
Ja. Als je wist dat je klaassen ging halen als vd beek zou vertrekken had je net zo goed de wit kunnen houden.
Dit is pure kapitaal vernietiging
2 0
echteajacied
Peanuts. Wie akkoordeert al deze onzinnige transfers? Er zijn 20 spelers weggeggaan - in veel gevallen voor veel te lage transfersommen - en er zijn er 6 voor in de plaats teruggekomen - vaak voor veel te hoge transfersommen. Snap de samenstelling van deze spelersgroep niet. Er lijkt nogal wat te missen. Ben 50 jaar fan van Ajax en word hier echt verdrietig van. Zie het somber voor ons in. Dit smaakt als een bittere pil. Zat iedere zondag met veel plezier voor de buis om naar Ajax te kijken , maar reken nu op een hoop kutzondagen.
3 0
Stibba020
Echt ze zijn helemaal de weg kwijt...
4 0
036AFCA97
Als ik Martinez was zou ik ook vertrekken als je keer op keer die Alvarez op het wedstrijdformulier ziet staan.
5 0
diamanti
Succes Noa, lekker vlammen daar!
3 0
eros
Uhmmm,... hoe dan?

Moet vriendje Labyad nog meer zicht op speelminuten krijgen? Van mij mogen Labyad en Alvarez nog wel vertrekken.
3 0
JordanAFCA
Buiten dat om snap ik Noa echt volledig
2 0
Steeph
Wat een beleid. Je bent echt weer terug bij af na een topseizoen in de CL.
6 -1
Sunny
Ik ben hier echt kwaad over. Een jongen met veel kwaliteiten en attractief spel. Geweldige voorbereiding gespeeld. Als er iets speelt met het weigeren van een contractverlenging begrijp ik dat maar anders ben ik diep, diep teleurgesteld in het beleid van Ajax
8 0
MaximilianRosse
Het zijn 2 totaal verschillende spelers maar max 7 miljoen voor Klaiber betalen (pure middelmaat), en Lang weg doen voor 6 miljoen. Wat een kut beleid wordt er gevoerd zeg.
8 0
ajaxx123
Denk dat Ajax hier nog spijt van krijgt.
Groot talent, geen kansen gekregen.
5 0
JordanAFCA
6 fucking miljoen.. haal daar anders Emanuelson van nu ze toch bezig zijn om spelers van Utrecht te kopen voor een absurd bedrag.
4 0
Joran192
6 miljoen ook maar....
4 0
JordanAFCA
https://ajaxreport.nl/2020/09/09/celtic-biedt-7-miljoen-euro-voor-noa-lang/

Snapt iemand Ten Hag en Overmars nog?
4 0
MaximilianRosse
Dood en doodzonde, ik blijf het zeggen. Speler uit je eigen jeugdopleiding die een prima voorbereiding heeft gehad en zeker een kans verdiende. Ten Hag heeft hierin zeker een vinger in de pap gehad. Dit is gewoon wanbeleid van de bovenste plank en niet uit te leggen aan je supporters. Zeker niet nadat je gister nog zo hebt lopen schutteren tegen een matig Groningen. Promes en Labyad hebben nog helemaal geen reet laten zien in die eerste 4 wedstrijden. Op basis waarvan verdienen zij eerder een kans dan Lang? Lang is 100 keer technischer en creatiever dan die twee. Veel succes in Brugge Noa.
8 0
Ajaxhart
Je hoort dit wel vaker, maar wat is dat voor raars?
Verplichte aankoop na 1 jaar huren.
Waarom dan niet meteen (ver)kopen?
0 0
MikeV1974
Is een boekhoudkundige truc, in dit geval omdat Club Brugge nu het geld niet heeft om te betalen. Voor Ajax is het gunstig omdat ze nu een huursom krijgen, bijvoorbeeld 5 ton, en dan volgend jaar nog 6 miljoen erbovenop.
0 0
Hollister
En wie betaald zijn salaris voor 500.000? LOL
0 0
Thaschja
Hoe lang blijft lang weg.
0 0
Dubbelvla
Lang.
0 0
MikeV1974
Gewogen en blijkbaar toch te licht bevonden.
Ruimte maken voor de grotere en dus betere talenten uit JA.
Succes gewenst bij Brugge, zal nog niet meevallen om daar basisspeler te worden.
1 -4
NR9
Doodzonde. Had hem een kans gegeven. Is gewoon prima buitenspeler. Prima back up voor Promes die hopeloos uit vorm is. Snap beleid soms echt niet. Traoree krijgt kans op kans maar laat het nooit zien. Noa lang heeft prima voorbereiding gehad bij Ajax.
4 0
AjaxDaniel
Wanbeleid, wanbeleid, wanbeleid, wanbeleid
10 0
Labrador
6 miljoen. Hoe doet Overmars het
1 -2
BrandjeXL
Jij vindt het veel?
2 0
JariJari
Voor 8 maanden contract van een niet doorgebroken talent? Jazeker.
0 0
Keizer020
Oef dit is echt balen. Had echt een hoge verwachting van Noa dit seizoen.
4 0
Toon meer reacties