Bayern wil na transfer Thiago poging wagen voor Dest

BartVeenstra, 17-09-2020 om 15:00, 20162 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Bayern München heeft zich weer bij Ajax gemeld voor Sergiño Dest. De Duitse topclub rondt op dit moment de transfer van Thiago Alcantera naar Liverpool af en zodra die transfer in kannen en kruiken is wil Die Bayern een poging wagen richting Ajax.

Op dit moment is een transfer van Dest nog niet concreet, al kan daar in de komende dagen - wanneer de transfer van Thiago naar Liverpool afgerond is - verandering in komen. Van een persoonlijk akkoord tussen Dest en Bayern München, waar Sky Deutschland over schreef, is nog geen sprake.

In Engelse en Spaanse media wordt tevens geschreven over concrete interesse van FC Barcelona, maar die berichten zijn niet waar. De transfermarkt in Duitsland is dit jaar open tot en met maandag 5 oktober. Zodoende zou Bayern München nog ruim twee weken de tijd hebben om Dest los te weken bij Ajax.

Bayern bood vijftien miljoen euro

De Telegraaf schrijft verder dat sportdirecteur Hasan Salihamidzic en hoofdscout Marco Neppe dinsdag aanwezig waren in de Johan Cruijff ArenA. Daar gingen ze in gesprek met de Ajax-directie en uiteindelijk deden zij een mondeling bod van vijftien miljoen euro op Dest. Ajax heeft dat bod zonder enige twijfel van tafel geveegd. De club wil, na een eerdere vraagprijs van dertig miljoen euro, minimaal twintig miljoen euro vast ontvangen voor Dest. Daarbovenop moet nog eens vijf miljoen euro aan bonussen komen die bijna niet mis te lopen zijn.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
De spoeling achterin wordt zo aardig dun. Tijd om de markt op te gaan.
0 0
mistermiyagi
Davies moet haalbaar zijn voor een 2,5 miljoen, komop zeg.
50 miljoen anders volgend jaar nog maar een keer proberen.
1 -2
Boer Gijs
Na13 september zou niemand meer vertrekken. Maar ja Ajax gooit nogal eens eigen glazen in.
Benieuwd of we hebben geleerd...
0 0
ajaxxcied4life
Die datum heb jij zelf verzonnen. Nergens heb ik die gehoord of gelezen.
2 0
Boer Gijs
Zoiets heeft Ten Hag denk ik gezegd, dat competitiestart een soort deadline was voor transfers. Wil het wel voor je oozoeken voor je?
0 0
Sterspeler
Offtopic: kunnen we nou eens ophouden over Mattheus Henrique? Hij is te duur en niemand heeft hem hier ooit volle wedstrijden zien spelen. Allemaal FM scouting of YouTube filmpjes. Dat pseudo intellectueel gescout komt me echt m'n strot uit.
10 -4
Cesc8
FM Scouting, maar toevallig zijn Kudus en Antony ook spelers die in FM enorme potentie hebben voordat ze naar Ajax kwamen? Of had je die liever ook niet gezien? , en je weet dat FM wereldwijd allemaal topscouts heeft om dat spel realistisch te maken? Sterker nog.. je zou bijna alleen op FM al af kunnen gaan qua scouting.
0 0
Sterspeler
Ja precies. Dat zijn die scouts. En dat is een text based written game.
Laat mensen dan aub niet hun zin doordrammen onder elk topic alsof ze hem zelf hebben zien spelen.
0 0
ajaxxcied4life
Dan ga toch naar een ander forum. Laat mensen lekker over die Henrique schrijven als ze daar zin in hebben.
1 0
Sterspeler
Wat voegt het toe om onder werkelijk ELK topic over die gozer te beginnen.
0 0
Elayais
Je moet er ook rekening mee houden dat hij uit Brazilië naar Nederland komt, en je dus zeer waarschijnlijk zijn eerste 6 maanden tot een jaar kunt afschrijven, zeker omdat hij dan op een centrale positie komt te spelen en niet, zoals een Antony, als buitenspeler. Waarbij het dus enorm belangrijk is dat hij het ajax spelletje leert en nu ook geen voorbereiding mee maakt. Er zal dus ook weer weinig tijd zijn nu om veel tactisch te trainen omdat we weer veel wedstrijden gaan spelen. Dus een directe versterking is het zeer waarschijnlijk sowieso niet.
1 -1
AjaxHoorn
Zand in je vagina?
0 -2
EersteAanname
Helemaal eens. Dom gelul van mensen die interessant willen overkomen. Het blijft gewoon een gok daar de Braziliaanse competitie een veel lager niveau is dan de Nederlandse. Dat erkennen zou al een mooie eerste stap zijn.
2 -3
Sterspeler
Dit inderdaad. Hetzelfde deed men over Alvarez, en die krijgt nu 5 emmers stront per dag (mijn inziens ten onrechte). Ondertussen was Neres bij binnenkomst niet goed genoeg, en dat is nu bijna je beste speler. Als ik mensen hier zie scouten lopen er hier wel 50 John Steen Olsens rond, maar verstand van voetbal ontbreekt bij 45 ervan.
0 0
Hollister
Je bedoeld zoals Antony en Neres ook te duur voor ons waren..? joh loop niet zo te zeiken.. of hij wel of niet haalbaar is, is niet aan jou, maar wat Overmars er eventueel voor over heeft... Transfermarkt staat hij voor 20 miljoen.... zegt idd niets, maar geloof mij maar dat Gremio bij een bod van 16 miljoen echt wel even gaat nadenken hoor... maar denk jij lekker wat jij wil denken... of ben jij zo n droppie wat liever 40 miljoen voor Malen of 30 miljoen voor Stengs wil betalen? Corona heeft niet in Brazilie toegeslagen? Ben jij een adept van Bolsenaro of zo?
4 -4
Sterspeler
Ga jij overigens beweren dat je hem ooit een volle wedstrijd hebt zien spelen
?
0 0
Sterspeler
Mee tuurlijk niet. En wat heeft die populist ermee te maken. Neres was een koopje. En bij deze jongen zit half Europa erachteraan. Dat was bij Neres niet.
0 0
ajaxxcied4life
Hahahahaha
0 0
036AFCA97
Hahahahahaha
1 0
fc Barcelona_ke
Als hij echt vertrekt, wie gaat met Mazraoui een concurrentie aangaan?
2 -1
ram
Timber, lijkt me.

Op zich natuurlijk prima. Dest en Mazraoui op rechts is eigenlijk teveel van het goede. Al is Dest in mijn ogen ook een prima linksback.
2 0
3*stars*3
Goeie vraag...
Waarschijnlijk zal Ajax wel Timber vast bij Ajax1 houden.

Zie in de ED iig geen 1 back van Ajax1 materiaal.
Niet op links en ook niet vanaf rechts.
0 0
off
Van der sloot ;)
0 -3
Branie
Dest moet absoluut blijven en Ajax probeerd dat ook echt wel geloof ik. Uit een eerder artikeltje hier begreep ik dat hij een contract verbetering en verlenging van Ajax naast zich neer heeft gelegd en dat valt me van hem tegen. 19 jaar nog maar en nog weinig geleverd in Ajax 1. Kluivert werd er om uitgekotst. Gelukkig voor hem kan hij op veel meer sympathie rekenen.
3 0
trooop
Meer sympathie dan kluivert? Niet bij mij. Dest is wmb de meest onsympathieke Ajacied in vele jaren. De verpersoonlijking van dat harde amerikaanse sporters-egoïsme. Niet dat dat een reden is om hem weg te wensen, hopelijk blijft hij nog even. Maar kluivert is eigenlijk te stom om hem iets kwalijk te kunnen nemen. Daar heb ik eerder medelijden mee. Bij dest lijkt het me meer koele berekening. 'Mijn leven draait om mijn succes, fuck de rest.' Heb van meet af aan gedacht dat die zou vertrekken bij de eerste de beste mogelijkheid om hogerop te komen.
6 0
Ajacied33
Ik heb idd ook niet veel met Dest, aan daar niks aan doen. Kluivert is gewoon een jongen van de club, een Amsterdammertje. Waarschijnlijk door zijn moeder gehersenspoeld wat betreft het snelle geld. Ik heb niks tegen die jongen, gun hem alle succes toe. Zijn vader is bovendien een Ajax legende
0 0
EersteAanname
Waarom hoop je dat hij blijft, Mazraoui is completer en heeft bovendien meer gevoel bij onze mooie club. Laat die Dest maar lekker oprotten, voegt niks toe en levert een mooi bedrag op omdat ie toevallig een mooie techniek heeft. Veel betere deals vind je niet.
2 -1
trooop
Hij levert een mooi bedrag op omdat het wel degelijk een groot talent is, maar ook omdat een amerikaan is. Alle grote clubs proberen een amerikaanse fanbase op te bouwen nu voetbal daar eindelijk iets serieus aan het worden is.

Ik hoop dat hij blijft omdat het een goed spelertje is, en omdat we een back-up voor nous nodig hebben. Daarbij heeft iedereen het volste recht om een eikel te zijn. Zolang ze maar kunnen voetballen.
2 0
Sterspeler
Tja. Ik vond Kluivert vooral erger omdat die alles kreeg van Ajax en clubliefde fakete. Bij een Dest en Sanchez ben ik ook teleurgesteld, maar je calculeert in dat het brood voetballers zijn.
1 -2
Gonzo
Eerst maar eens afwachten wat waar is en wat niet.
1 0
3sterrenAjax1
prima hoor om weer de oude weg in te slaan. dus alles en iedereen proberen te verkopen, slechts een enkele vervanger halen en de rest opvullen met jeugd. maar wees dan eerlijk dat je de ambities noodgedwongen naar beneden bij stelt vanwege het gebrek aan inkomsten door corona. dus niks in europa verwachten en proberen te strijden voor de titel. nu lijkt het alsof ze de selectie weer eens chronisch overschatten en denken dat deze prima in balans is. daarbij hoef je natuurlijk niet alleen maar antony's te kopen (lees aankopen van 15+ miljoen te doen). je kan ook op zoek gaan naar een nieuwe sanchez of tagliafico (lees in de prijsklasse 5-10 miljoen zoeken). het mislopen van de titel kost je 40 miljoen. dus het zou financieel gezien ook niet verstandig zijn om te "gokken" met deze selectie.
2 0
Hollister
Snap je relaas, sta er zelf ook wel een beetje zo in, echter die zgn koopjes van 5 miljoen voor een type Nico, die blijven natuurlijk nog meer een gokje dan die van spelers van 15 miljoen ... als Dest verkocht wordt zit Ajax op een kleine 130 miljoen euro bruto en voor een kleine 25 miljoen gekocht... ik vind het goed dat je niet zomaar wat raak koopt om het kopen... ik denk dat Overmars echt wel geleerd heeft van de Bande's en Maghalan's ... toch denk ik dat achter de schermen men echt wel 1 a 2 spelers bezig is en dat die er ook gaan komen. Vergeet niet dat bij transfers vaak een enorm spel gespeeld wordt.... Ajax heeft mij wel vaker verrast door uit het niets te komen met een mooie aanwinst.... Ik gok nog steeds op een linksbenige verdediger (Cufre) en zeker hoop ik en gok ik op Matheus Henrique.. 2 spelers die grinta hebben en vooral voetballend vermogen... samen op te pikken voor een 20 miljoen max? Ik denk dat Overmars ook wacht met onderhandelen tot de laatste week.. ook voor die clubs is een mooi bedrag erg welkom om de begroting sluitend te krijgen... In Brazilie kennen ze geen NOW regeling vrees ik.
1 0
dumperPattiruhu
Matheus Henrique is niet op te halen voor onder de 20 miljoen.
Denk eerder aan 25 a 30 miljoen alleen al voor Matheus Henrique. Dan nog is het de vraag of Gremio akkoord gaat.
1 -1
Hollister
Flauwekul... zelfs transfermarkt heeft hem staan voor 20 miljoen en dan is die prijs nog onlangs verhoogd ook.... en daarbij , zoals ik al eerder aan gaf.. ook Braziliaanse clubs kampen momenteel met erg grote financiele problemen, zeker nu ook door Corona.. Dit jaar bv bijna geen 1 speler uit de Braziliaanse competitie vertrokken naar een club in Europa, zeker in vergelijking met vorige jaargangen niet.... Ik denk dat Ajax wel degelijk een hele grote kans heeft om Henrique te kunnen kopen voor een bedrag van 15 a 16 miljoen.
Cufre zal max 4 a 5 miljoen kosten. OOk in die landen weten ze dat de prijzen onder druk staan en kunnen ze bijna dit soort bedragen niet weigeren
0 0
3sterrenAjax1
ik help het je hopen maar vrees dat er niks meer komt. zelfs niet voor dest, dat vullen ze in met timber en rensch. verkeerde zuinigheid. zeker ook omdat je juist dit jaar een hele brede selectie nodig hebt ivm mogelijke coronabesmettingen. cufre is btw volgens mij zo goed als naar mallorca.
0 0
Ajax4proud
Dest wordt sneller verkocht dan Mazraoui, zegt wel wat over Dest, dat hij gewoon een goede speler is. Jammer dat hij gaat, kan nog wel wat bij Ajax leren. Geld zal ook wel een doorslaggevende factor zijn. Bij wie niet.. zijn er maar weinig.
3 0
BrandjeXL
Dat hij sneller wordt verkocht komt echt niet omdat hij zoveel beter zou zijn. Met Dest "koop" je ook een stukje Amerika erbij. Marketingtechnisch is Dest veel interessanter dan Nous.
0 -1
Joseph
Heeft Bayern niet nodig, die kiezen gewoon de beste voetballers die ze kunnen krijgen..
2 0
dumperPattiruhu
off topic: Het is al een tijdje stil rondom inkomende spelers. zelfs geen geruchten meer dat ajax op zoek is naar een 1e elftal versterking?
2 0
Schwalbino
Een speler die bedoeld is als versterking... valt dan koud binnen. Niks voorbereiding, niks oefenpotjes. Meteen presteren.

Zo'n speler kost geld en dan nog blijft het 'god zegene de greep.
1 0
Sterspeler
Dat was met Ziyech niet anders
0 0
Santiago
Ik zou echt enorm verbaasd zijn mocht er nog iemand bijkomen. Volgens mij vinden ze het bij Ajax wel goed zo.
1 0
dumperPattiruhu
Die indruk krijg ik ook.
0 0
Hollister
dat is juist een goed teken.. diegene die komen zijn er vaak binnen no time.. des te meer geruchten over iets des te kleiner dat iemand komt lijkt het wel.
1 0
036AFCA97
Promes geruchten begonnen idd en 2 dagen later was het officieel.
0 0
036AFCA97
Off topic: Dzeko officieel naar Juve, maar Suarez vandaag gespot in Italie. Gaan ze nou Dzeko EN Suarez halen? Dan zijn ze toch ook gek daar?
1 0
3*stars*3
Ik zie zeker dat Dest kwaliteiten heeft maar snap toch niet waarom grote clubs zoveel interesse hebben in hem.
Die jongen heeft 1 leuk seizoen gespeeld en de bekende dip komt er daarna altijd.
Maar ok, las eerder ook dat hij niet wil verlengen.
Dus wacht op een volgende mooie bod en verkoop hem dan maar.
Je speelt niet voor een provincieclubje maar Ajax.
Graag of niet en als hij niet heeft geleerd van een Kluivertje, dan moet hij maar voelen.
3 0
grannig mokum1
Precies,
0 0
stopperspil
15 miljoen???!!! 25 + bonus
1 0
de_pitbull
zwak van ajax hoor. gewoon vast houden aan die 30 en gelijk de onderhandelingen stoppen bij zo'n belachelijk bod.
7 0
Engeltje
Zo jammer dat ze Dest laten gaan, hij heeft heel veel talent en is een echte Ajax speler, die vind je niet makkelijk terug Mazraoui is blessure gevoelig en ik denk dat Dest ook veel meer potentieel heeft. Gemiste kans dat zullen we over een paar seizoenen wel zien.
3 0
Duif63
Die is dus weg. Overmars verkoopt alles wat los en vast zit. Maar waar blijven de aankopen Marc ? Tijd begint te dringen.
3 -5
Champy
Waarschijnlijk de beste uitgaande transfer ooit als je de verhouding maakt van de transfersom tot zijn populariteit.
4 -1
wladimir
Een Amerikaan bij de Champions League winnaar is commercieel interessant. Ik vind het veel geld voor een schoffie uit Ally. Weten die Duitsers veel;-).
1 -3
Rinus M.
Jammer als hij vertrekt, Ajax kan hem dit seizoen goed gebruiken maar 25 miljoen is een mooi bedrag en er is nog tijd om een goede nieuwe back aan te trekken.
4 0
markk
Gewoon niemand meer verkopen mits er een goede vervanger komt. Als je een speler van het kaliber Antony kan halen voor het middenveld en centraal in de verdediging dan ga je er zeker op vooruit.
5 0
Afca85meer
Je moet zo'n gozer een transfer naar een grote club ook een beetje gunnen.
1 -9
Ajaxxxisdebeste
Trolllll
1 -1
Ajacied33
Ja, want wij zijn Rkc toch...?
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Gun de grote club Ajax meer
2 0
Freddy
Probleem is dat hij niet gaat verlengen en na dit seizoen met nog 1 jarig contract zit
2 0
EersteAanname
Op basis waarvan moet je een jongen als Dest dit gunnen? Heeft nog helemaal niks gepresteerd bij Ajax. Van mij mag hij gaan overigens, zal hem geen moment missen en 20 miljoen is een mooi bedrag.
7 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
inderdaad. Hij heeft pas 21 wedstrijden in het eerste gespeeld en was nu ook niet altijd de beste ofzo... Hij moet zich gewoon rustig doorontwikkelen bij Ajax nu.
0 0
Sjaakvaak
Je geeft hier juist redenen waarom het geen bal uitmaakt voor ons als hij vertrekt. Voor 20 miljoen mag je er van mij meteen ene strik omdoen.
1 -1
FSideMaluku
Helemaal ingevoerd ben ik niet, maar ik weet dat Overmars spelers niet zomaar laat gaan. De fase van de competitie is daar (vaak) leidend in. We zijn begonnen en hebben ets staan na de voorbereideing, dus dat geef je niet zomaar op. Dat wil niet zeggen dat er niks meer kan gebeuren, want bij het juiste bod en voor ons nog de mogelijkheid om eventueel een andere speler aan te trekken kan een transfer best nog plaatsvinden.

In het geval van Dest betwijfel ik of hij ook daadwerkelijk gaat, moet ik eerlijk zeggen.
1 0
ElPistolero9
Ik vind het bizar hoe gemakkelijk mensen hier zeggen ‘laat maar gaan’.

Dit is een zelfopgeleide speler, 19 jaar nog maar, ontegenzeglijk getalenteerd. Nederlands bovendien. Kan naast RB ook uitstekend op LB uit de voeten. Één van de weinige spelers die makkelijk uit stilstand een mannetje kan passeren. Kent de club en z’n teamgenoten bovendien goed.

Moeten we daar dan weer 1 of andere buitenlandse speler voor terughalen? Die wellicht wel of niet (Marin, Magallan) een voltreffer is? Terwijl we het geld totaal niet nodig hebben, er echt al enorm verkocht is deze zomer en bovendien de competitie al begonnen is?
15 -3
Bonno1978
Dest heeft in de zomer een verbeterende aanbieding van Ajax naast zich neergelegd en wil naar de Europese top. Wat moet je dan als Overmars? Lekker laten blijven en straks gratis de deur uit? Of met nog maar één jaar contact een paar miljoenen? En karaktertje Dest kennende met een bek als een oorwurm omdat ie niet weg mocht? Prima zo, lekker cashen. En ik denk dat Marc de lijntjes al heeft uitgegooid....
0 0
Sjaakvaak
Geen buitencategorie, en daarom heb ik er absoluut geen moeite mee als hij voor een groot bedrag nu vertrekt.
1 -6
Soccerskins
Als een speler zich te goed voelt voor Ajax en denkt dat hij klaar is voor iets anders moet je hem toch lekker laten gaan? Zo’n spelers heb ik persoonlijk liever niet in de selectie. Graag of niet Ajacied.
3 0
Bky
25 miljoen voor krijgen en verder kijken.
2 -1
Soccerskins
Ik zou er niet lang wakker van liggen als hij vertrekt, genoeg opties op rechtsback. Ik hoop wel dat Ajax naar versterkingen gaat kijken als Dest en Eiting allebei weggaan.
2 -1
ajaxrosenberg
Vindt het een beetje zonde hoor, echt veel potentie die gozer, pas 19 jaar. Eigenlijk vind ik het geen goed teken als je spelers van die leeftijd al wil verkopen. Komen waarschijnlijk weer buitenlanders voor terug. Er zit natuurlijk wel jeugd als Timber en Rensch qua verdedigers achter maar er zal vast wat bij gehaald worden.
4 0
Schip
Komop joh, de meesten zouden al hebben verlengd. Dest wil gewoon vertrekken en niet per se bij Ajax slagen.

Nou, mocht dat juist zijn: toedeledokie dan. En anders wel verlengen.
2 0
pizzapunt
Vervanger: Fosu-Mensah?
3 -2
Ron403
Geen slecht idee!
1 -2
Santiago
Dan gaan we er zelfs op vooruit. Ik zeg doen.
1 -2
RJB1979
Die schijnt indruk te hebben gemaakt in de voorbereiding dus een hard hoofd in dat dat lukt.
1 -1
Soccerskins
Bij United geef ik hem heel weinig kans op speeltijd. Wan Bissaka gaat hij er nooit uitspelen en als cv komt hij er ook niet tussen lijkt me.
1 -1
JordanAFCA
Er moeten echt wat aankopen bij, wordt een dunne bezetting zo opeens.
0 0
Hollister
Inmiddels vertrokken/verhuurd/verkocht:
1.Ziyech
2. Babel
3. Varela
4. Van Leer
5. Kuhn
6. vd Heide
7. Pierie
8. Veltman
9. Kemper
10. Botman
11. Pereira
12. Johnsen
13. v. Bladeren
14. Marin
15. vd Beek
16. Maghallan
17. Dest?
18. Eiting?

Aangetrokken:
1. Antony
2. Kudus.
3. Stekelenburg


Voor de jeugd :
- Jeppe Kjaer Jensen
- Munk Dall
1 0
Bky
Lang leve de jeugdopleiding. Middelmaat eruit, jeugd erbij. Ik zie het probleem niet zo.
8 -1
Duif63
Het probleem is juist dat de jeugd ook veelal middelmaat is. Zie Jong Ajax.
1 -1
Hollister
Wie heeft het hier over een probleem..? Ik geef alleen een overzicht.
Het merendeel moeten we gewoon heel blij om zijn dat die vertrokken zijn:
1. Maakt ruimte voor doorschuiven talenten
2. Creeert ruimte in het salarishuis
3. We zijn af van middelmaat wat never nooit geen Ajax 1 gaat halen
0 0
Bky
Ja mooi overzicht!
1 0
Hollister
Sukkel
0 -1
DrFootball
Kleine aanvulling:
19. Castillo
20. Frie
21. Thethani
22. Salomons
23. El Maach
24. Bande
1 0
Hollister
Die had ik idd ook kunnen melden maar dat zijn wel degelijk 3e a 4e keus die nooit in aanmerking zouden komen voor Ajax 1 (hooguit Bande, maar die is ook niet vertrokken, die heeft gewoon een 2 jarig huurcontract)
0 0
Sjaakvaak
Johnsen, Pereira, V Bladeren, V Leer, Varela, Piera, Vd Heiden, Kuhn ook allemaal 3e of 4e keus.

Magallan, Marin, Babel en (helaas) Eiting pure middelmaat dus lekker vertekenend lijstje is dit.
0 0
Bjorn
Vooral het vertrek van Magallan doen ons nog steeds pijn. :-)
0 0
Dennis129
Misschien is het ook wel fijn voor Ekkelenkamp en Lang om ergens anders onbetwist basisspeler te zijn. Goed voor hun ontwikkeling.
En Onana en Tagliafico zijn ook wel klaar voor de volgende stap.
0 0
Joseph
Op zich best netjes, op een fatsoenlijke middenvelder en een extra optie centraal achterin, vind ik de selectie eigenlijk behoorlijk in balans..

Maar goed je moet een multi inzetbare speler als Dest nu niet laten gaan. Zeker niet met een Tagliafico en Onana die je beloftes hebt gedaan. Zonder Dest heb je achterin en op het middenveld (Martinez als linksback reserve) een probleem in je selectie.
0 0
Schip
Tja. Geen onredelijke eis van Ajax nu het seizoen al begonnen is. Haal nog maar eens een vervanger. Kan me voorstellen dat ze dit intrekken en niemand meer laten gaan. Kan me ook nog voorstellen dat ze Dest laten gaan als de prijs op tafel komt en hij graag wil.

Maar als Dest echt zo goed is, komen diezelfde clubs volgend jaar ook weer. En als je Dest nulaat gaan, kun je anderen ook niet tegenhouden. Vraag me af wanneer Ajax de deadline stelt.
0 0
036AFCA97
Ruilen met Tolisso ;)
0 0
AjaxCitizen
Maar waarom is Corentin zijn Tolisso?
0 0
Superjan
So wat?
0 0
godlike
Wat mij betreft minimaal 20 + ca. 2,5 aan bonussen.
0 -1
MNJ7
Minimaal 25 miljoen +2,5 miljoen bonus + 10% doorverkoop en anders optyfen!
0 0
Joseph
Kan je ook nog met een jaar contact krijgen, hebben wij nog een leuke spelers om een jaar naar te kijken.. Een Amerikaans product uit de eigen opleiding, toch handig als je daar zichtbaar wilt zijn.
0 0
DrFootball
Nee, 20 5 is de prijs en anders zoeken ze maar verder.
0 0
KJHuntelaar
Ben trouwens benieuwd of die Sessegnon van Tottenham nog een optie is voor links, wat begin van de zomer de geruchten waren.
0 0
Ajaciedvooraltijd1434
Gewoon niks meer verkopen. Het seizoen is begonnen, alle clubs die nu nog komen zijn gewoon te laat.
1 0
godlike
ben het eigenlijk eens maar als je nu al weet dat Mazraoui gaat spelen en Dest volgend jaar door zn contract een stuk minder waard is..
0 0
Joseph
Dest hoort natuurlijk in de basis, Mazraoui moet eerst maar een terug komen op zijn niveau. Vind hem op dit moment maar weinig toevoegen aan het spel.

Als Dest dit niveau vast houdt en zich verdedigend verder ontwikkeld, haal je misschien geen 30 miljoen met een 1-jarig contract, maar 20 met bonus fluitend. Nu genoegen nemen met minder vanwege corona, is puur wanbeleid.
0 0
DeMeervanweleer
Je kan niet ongestraft je halve basisteam verkopen en verwachten dat eigen jeugd en aangekochte talenten meteen dezelfde prestaties laten zien. Je zal in een wat lastiger/duurder categorie moeten scouten, om een gat in je prestaties te voorkomen. Wat gerichte aankopen als Blind en Tadic, kunnen betekenen hebben we gezien. Je mist nu op het middenveld een speler waar talenten zich aan op kunnen trekken
2 0
Hollister
Of het waarheid is of niet of dat het gewoon onderdeel uitmaakt van het spel... maar de interesse van Barca, die natuurlijk Dest niet kan betalen maar wel kan huren met verplichte optie tot koop... drijft natuurlijk de prijs wel op.. nu moet Overmars toch gemakkelijk 20 miljoen plus 5 miljoen aan eenvoudige bonussen eruit weten te slepen... met dat geld kan hij hopelijk eindelijk weer eens te markt op voor versterkingen achterin en op het middenveld. Want die zijn wel degelijk nodig
1 0
RobbertB
Bayern heeft geld zat. Lekker vasthouden aan 30 miljoen.
1 0
Bjorn
Zeker omdat we al richting eind september gaan moet er zeker 25 miljoen op tafel komen.
1 0
ajaxminimax
Op deze leeftijd en na 1 goed jaar Ajax de zinnen zetten op een europese topclub... Snap dat echt niet. Zien ze nou echt niet hoeveel er mislukken als ze te snel naar het buitenland gaan?
0 0
diamanti
Het mes snijdt aan twee kanten. Ajax staat waarschijnlijk ook wel open voor een transfer, dit geeft ook een bepaal signaal af naar een speler.
0 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik dat Dest nog helemaal geen goed seizoen bij Ajax heeft gespeeld. Volgens mij zijn veel mensen verblind door de flashiness van het spel van Dest en missen ze daardoor dat hij zelden daadwerkelijk iets goeds doet. Zelfs als hij een speler op een fantastische manier voorbij gaat geeft hij daarna vaker wel dan niet een totaal verkeerde pass (meestal door een verkeerde keuze maar soms ook doordat zijn pass- en traptechniek matig is). Met gemiddeld maar 0.9 beslissende passes per 90 minuten had hij in dat opzicht ook geen grote waarde. Zeker niet voor een back die verdedigend en opbouwend ook niets of nauwelijks aan het spel toevoegt. Dest is momenteel de meest overschatte Ajacied.
4 -2
Hollister
Ozy , jij bent meer een Nous fan.. dat weten we allemaal.. ik zelf vind Dest vele malen beter... en gelukkig wordt die mening ook wel bevestigd door de interesse van een Chelsea, Bayern, PSG en Barca. Of zullen die clubs het ook allemaal fout zien..
Juist Nous is een hele beperkte voetballer... mist duelkracht, hele slechte kopper, lage handelings snelheid, heeft veel slaap momentjes en vooral veel overtredingen nodig. veel kaarten daardoor en veroorzaker van strafschoppen.
En nee Ozy... Nous is al HELEMAAL GEEN middenvelder, niet voor het niveau dat Ajax voorstaat.
maw .. ik had liever dat Bayern Nous ophaalt voor 25 miljoen en Dest kon blijven
0 -1
Ozymandias
Dest heeft alleen een betere dribbel dan Mazraoui en omgekeerd heeft Mazraoui een betere pass- en traptechniek waarmee hij opbouwend veel meer toevoegt dan Dest. Dest moet het puur en alleen van zijn aanvallende kwaliteiten hebben maar doordat hij geen goede pass- en traptechniek heeft en een lage spelintelligentie voegt hij aanvallend veel minder toe dan mensen denken. Het zegt natuurlijk ook wel iets dat uit de berekening van OPTA bleek dat Dest een neutrale 'Possession Value' heeft. Wat betekent dat wanneer Dest aan de bal kwam de kans dat de tegenstander zou scoren met hetzelfde percentage toenam als de kans dat Ajax zou scoren (hij was de enige basisspeler die geen positieve Possession Value had). Het is eigenlijk een schande voor een Ajax speler dat als hij aan de bal komt dat net zo goed is voor de tegenstander als voor Ajax zelf.
1 0
Lazell
0,9 beslissende passes per pot is toch gewsldig voor een rechtsback?
0 0
Ozymandias
Vind je? Ik vind dat weinig voor een back die verdedigend en opbouwend slecht is en het voornamelijk van zijn aanvallende kwaliteiten moet hebben. Mazraoui gaf het seizoen daarvoor ook 0.9 beslissende passes per 90 minuten maar is opbouwend veel beter dan Dest.
1 0
JordanAFCA
Je hebt altijd nog Mazraoui en Timber achter de hand, dus dat komt wel goed
0 -1
diamanti
Ben persoonlijk niet echt fan van hem. Vind hem aanvallend vaak wat aan de blinde kant. Als Ajax er 20 miljoen voor kan krijgen lijkt me dat prima.
0 -1
oudzuid2
die is dus weg voor rond de 20 gok ik... helaas. zo doe je al met al toch wel een jasje uit ten opzichte van de vorige jaren.

wie is eigenlijk next-in-line achter Mazraoui?
2 0
pizzapunt
Timber.
1 0
Jojo49
Bayern kan het wel betalen 25 miljoen . in ieder geval geen 15 .
1 0
Frank1978
Ik zou Dest niet voor minder dan 30 miljoen laten gaan. Eigenlijk is het sowieso belachelijk dat er nog steeds spelers weg kunnen worden gehaald, terwijl we al begonnen zijn aan de competitie.
3 0
Frank1978
Gaat weer lekker zo allemaal zeg... Dit is nu een van de redenen waarom het "Bayern van Nederland" worden bijna niet mogelijk is. Je kunt hier simpelweg niet echt bouwen aan een team. Vergeleken met 2019, amper twee seizoenen geleden, zijn we gewoon al ruim ons halve basisteam kwijt. Nu lijkt Dest alweer te vertrekken, misschien nog niet een dragende speler, maar wel een die dat kan worden... Ik vraag me soms echt af waarom ik voetbal nog volg, de (internationale) verhoudingen zijn gewoon zo scheef getrokken. Alleen in een paar grote landen is nog echt topvoetbal mogelijk. Het is dat ik zoveel van Ajax hou, anders kon de boel me echt gestolen worden.
3 -1
Vlieske
Tja als je alles maar verkoopt en niks terug koopt. Je verkoopt de ligt, frenkie en van de beek voor 200 miljoen en je haalt geen vervangers. Nee dan zul je idd geen echte top worden. Ajax pakt gewoon niet door.
4 0
KJHuntelaar
Zal er niet rouwig om zijn als hij vertrekt. Vorig seizoen heeft hij me absoluut niet overtuigd, zeker verdedigend niet. En aanvallend ook weinig goede voorzetten gezien. In de voorbereiding viel het ook op dat hij niet echt gemotiveerd was, bij balverlies sjokte hij terug. En las net dat hij niet wilt verlengen en weg wilt, prima. Maar dan moet er van het geld wel echt een 6 gehaald worden. Met Mazraoui en Timber en daarachter nog Rensch is rb alsnog goed bezet. Als Nico blijft lb ook. Maar de 6 positie blijft echt het grootste probleem, mocht je van dit geld een goede 6 kopen dan vind ik dit een win win situatie.
1 -1
Joseph
Wanbeleid als je Dest laat gaan voordat je versterking van je selectie binnen hebt. Dest is op dit moment je beste rechtsback, je beste stand-in voor je mogelijk vertrekkende linksback en ontzettend belangrijk in de kleine ruimte wanneer een tegenstander zich terug trekt in de 16.

20 miljoen ex bonussen is gewoon veel te weinig, moet je er volgend jaar ook voor kunnen krijgen. Ik vind dat met de verkoop van Dest het publiek te veel wordt afgenomen, dit is echt een uitzonderlijk talent!
3 -1
Jojo14
Dubbel gevoel, Dest heeft ontzettend veel potentie. Maar als we er uiteindelijk 25 a 30 miljoen voor kunnen vangen en we deels dankzij dit geld een rcm (Henrique) kunnen halen worden we er qua basiself imo er zelfs beter op!
0 0
Joseph
Zou die dan eerst binnen halen met het geld van Donny en dan kijken wat je met Dest doet.
0 0
JordanAFCA
De hoofdprijs vragen
4 -1
Juichtoon
40 miljoen!
1 -2
Sampaoli
Mocht Dest gaan, dan is de selectie weer een basisspeler kwijt. Ook de supporters die Dest niet beter vinden dan Nous weten dat Dest makkelijk aan 20 potjes zou komen dit seizoen, al is het als rotatiespeler. Met de vertrekwens van Eiting en de twijfels over de kwaliteit van zowel Álvarez als Ekkelenkamp hebben we en een dun bezette verdediging en een dun bezet middenveld.

Als Ajax iets wilt, ook internationaal gezien, dan kan het niet elk jaar zwakker worden. Ten opzichte van 2 jaar terug lever je teveel in. In de breedte dienen jeugdspelers zich langzaam aan, maar daar kun je niet tegenop als jaarlijks 4 basisspelers vertrekken.
8 0
Ozymandias
RWB: 1) Mazraoui, 2) Promes en 3) Quinten
RCD: 1) Schuurs, 2) Jurriën en 3) Rensch
LCD: 1) Blind, 2) Martínez en 3) Rensch
LWB: 1) Tagliafico, 2) Martínez en 3) Kudus

Zelfs als Dest vertrekt heeft Ajax genoeg opties voor de vier posities in de verdediging. Dest is een groot talent maar ik vind hem nog niet van het niveau waarop hij bij Ajax een vaste basisplaats hoort te hebben en denk dat Ajax genoeg andere opties heeft om de wedstrijden te laten spelen die Mazraoui niet als rechtsback zal spelen.
0 -6
pieke
Een verdediging met Promes, Jurriën, Renscb en Kudus. In de CL? Wat voor pillen slik jij?
3 -1
Ozymandias
Als tweede/derde optie, dat lijkt mij geen enkel probleem. Sterker nog, ik denk dat de kans zeer klein is dat de verdedigers die Ajax zou kopen kwalitatief beter zijn of meer potentieel hebben dan die spelers.
2 -3
Joseph
Mazraoui moet eerst maar eens terug op niveau zien te komen en Promes en Quinten (geblesseerd) kun je ook niet op bouwen.

Dest is je beste RWB en je beste optie achter Tagliafico, eigenlijk met een behoorlijke afstand. Zelfs op zijn zwakkere kant zie je wat hij brengt tegen Sparta. Dit is een speler die je elke eredivisiewedstrijd in je elftal wilt hebben.
0 0
Ozymandias
Ik vind Mazraoui een betere rechtsback dan Dest (het is zeldzaam dat een speler met zo weinig spelintelligentie bij Ajax in de basis staat) en zie niet in waarom Ajax een back-up voor Mazraoui zou kopen terwijl ze genoeg andere opties hebben die daar kunnen spelen. Ajax moet geen breedte aankopen doen. Dat gaat bijna altijd fout.
2 -3
Joseph
Ik vind Mazraoui sinds afgelopen seizoen een redelijk kleurloze speler, zijn terugval doet bijna aan Boilesen denken. Ondanks het mindere spelinzicht, voegt Dest veel meer dynamiek toe aan het spel van Ajax.

Je moet ook geen back-up voor Mazraoui kopen bij een vertrek van Dest, je moet een basisspeler aantrekken voor die positie. Zeker ook met de blessuregeschiedenis van Mazraoui in het achterhoofd en de voetbreuk van Quinten.
0 -1
Vlieske
Ach meneer praat het weer goed. Noem anders nog even de rechtsback van 015 als optie. Met je promes en kudus als backs. Als ajax nu dest verkoopt dan toon je dus gewoon nul ambitie!
2 -3
Ozymandias
Praat wat maar weer goed? Ik schreef toen Dest voor het eerst aan Bayern werd gelinkt (maanden geleden) al dat ik Dest voor een bedrag van 25 miljoen zeker zou verkopen en Quinten als back-up van Mazraoui zou gebruiken.
2 -1
Sampaoli
Waarom staan Promes en Quinten Timber in godsnaam bij de rechtsback-positie? Ten eerste is Promes onze vaste nummer 10 en heeft hij alleen wing-back gespeeld, nooit rechtsback. Armoedig om hem daar neer te zetten. Ten tweede heeft Quinten Timber zijn middenvoetsbeentje gebroken en nog amper hele wedstrijden profvoetbal op rechtsback gespeeld.

Rensch is een prima back-up centraal, eens. Linksback kan ook, maar wordt dun bij blessures. Kudus is ook eerste back-up bij een van de drie posities op het middenveld. Spoeling te dun. Weet dat jij Ekkelenkamp en Eiting prima spelers vindt, maar ik vind ze niet goed genoeg.

Conclusie: Ajax heeft alleen Schuurs, Blind, Tagliafico, Martinez, Mazraoui en Jurriën Timber voor de 4 verdedigende posities en dat is voor een club als Ajax die internationaal mee wilt doen en nationaal als topfavoriet gezien wordt, véél te karig.
3 0
Ozymandias
Ajax heeft voorin (met Tadić, Promes, Labyad, Neres, Lang, Antony en Kudus) heel veel opties en Promes zou daarom makkelijk in geval van nood (wanneer Mazraoui niet kan spelen) op rechtsback kunnen spelen. Hetzelfde geld voor Kudus op linksback. Waarom maakt het uit dat Quinten nog weinig wedstrijden als rechtsback heeft gespeeld. Dat had Kimmich ook niet toen Guardiola hem op die positie neerzetten. Quinten heeft volgens mij precies de kwaliteiten die een moderne back moet hebben.

Ajax heeft nauwelijks succes met het kopen van verdedigers en ze kunnen wel elke transferperiode een nieuw blik aan verdedigers opentrekken maar ik zie liever dat ze investeren in de talenten die ze al in huis hebben. Daar heb ik véél meer vertrouwen in dan in het vermogen van Ajax om goede verdedigers te kopen.
1 -1
Turbo
Kwantitatief wel. Maar Timber is een CV die aanvallend niks brengt als back en Martinez voetbalt vanuit stilstand en is redelijk traag. Heeft eigenlijk niks van een back. Is ook totaal niet complementair aan Tadic die voor hem staat (helaas).

Blind heeft zn hartproblemen. Mazraoui heeft een jaar lang gekwakkelt met blessures. Schuurs raakte vorig jaar direct geblesseerd toen ie meer dan 1x per week met de druk om moest gaan, en Timber en Rensch is afwachten hoe het zich staande houdt in Ajax 1. Vergeet niet dat Rensch ook geblesseerd raakte na het aan moeten haken in de voorbereiding. Iets om rekening mee te houden.

Recipe for disaster.
1 0
Ozymandias
Ajax moet geen spelers kopen voor in de breedte. Dat soort beleid gaat altijd ten koste van de doorstroom uit de jeugdopleiding en dus ten koste van succes. Ajax heeft voor elke positie in verdediging twee redelijke/goede opties en ten minste één groot talent wat de ruimte moet krijgen om zich verder te ontwikkelen (en daarvoor met enige regelmaat wat speeltijd moet krijgen).

"Maar Timber is een CV die aanvallend niks brengt als back."

Ik zou zijn broer Quinten vaker als rechtsback laten spelen dan Jurriën.

"Martinez voetbalt vanuit stilstand en is redelijk traag."

Als ze hem als inverted linksback laten spelen is dat geen probleem. Wat veel belangrijker is voor die rol is een goede positionering en ik vind Martínez verdedigend gezien positioneel goed. Ik denk dat Gravenberch als linkercentrale middenvelder beter tot zijn recht zou komen met een inverted linksback dan een wingback die veel vaker over hem heen zou gaan waardoor hij zelf minder vrijheid krijgt om naar voren te gaan.
0 -1
Turbo
- Ik heb het nergens over breedte aankopen doen.

- Quinten is ook geen back. En ligt er de komende maanden uit met een gebroken voet.

- Inverted back is waardeloos met een halve 10 als linksbuiten (Tadic). Dan heb je 0 dynamiek en aanwezigheid op de flank. Op rechts hebben we met Maz ook al geen pure dynamische back die de lijn houdt (laat staan Timber als back up). Dat is niet complementair en dan mis je gewoon essentiele kwaliteiten in je elftal.
0 0
Ozymandias
Quinten heeft alle kwaliteiten die een moderne back moet hebben. Hij is positioneel goed, heeft de nodige felheid, heeft een behoorlijk loopvermogen en heeft de nodige opbouwende kwaliteiten waardoor hij als een volwaardige middenvelder kan spelen bij balbezit.

"Inverted back is waardeloos met een halve 10 als linksbuiten (Tadic)."

Guardiola heeft bij Bayern laten zien hoe die twee dingen juist heel goed hand in hand kunnen gaan.
0 -1
Turbo
Quinten maakt geen loopacties zonder bal op hoge snelheid, heeft geen bijzondere voortzetting en heeft nog nooit een serieuze wedstrijd als back gespeeld. Volledig gebasseerd op hoop. Die jongen moet uberhaupt nog laten zien of ie Ajax-niveau is.

Guardiola speelde bij Bayern altijd met echte buitenspelers. Robben, Kingsley, Ribery en Costa. Alaba, Bernat en Rafinha waren de backs. Geen van allen voetbalt uit stilstand. Als er met 4 verdedigers werd gespeeld kwamen die gasten er met dikke regelmaat overheen. Dus daar klopt simpelweg niks van. Zijn ook veel enegiekere en meer dynamische types. Tenzij je in de war bent met dat 3241 systeem wat verder niks met Ajax en haar backs heeft te maken.

Verder is wijzen naar 1 van de beste teams op aarde natuurlijk een zwak argument aangezien we het hebben over wisselspelers van Ajax die werkelijk niks gemeen hebben met de spelers van Bayern. Dat Alaba iets kan betekent niet dat Jurrien en Quinten Timber het ook kunnen.
2 0
wladimir
Dest is er pas een (Corona) seizoen bij. Die kunnen we echt wel missen als die Duitsers 25 miljoen op tafel leggen. Jurriën Timber kan dan Joël Veltman uit Oranje gaan spelen op het EK. Met een Marrokaans international als back-up.

Eiting moet bij Ajax blijven. Heeft een geweldige pass en vrije trap.
0 -1
Ajax27
Waarom zou je hem als Bayern willen hebben? Dan wacht je toch nog gewoon 2 jaar voordat ie echt als vervanger gehaald kan worden met genoeg wedstrijden in de benen?
0 0
Joseph
Omdat Bayern een goede scouting heeft en Dest een uitstekende speler is.
0 0
Lane 8
Amerikaans... Marketing wise gewoon een goede investering
2 0
Toon meer reacties