Ajax houdt ongeveer 60 miljoen euro over aan 'Europa'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 19:50, 30862 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax houdt ongeveer zestig miljoen euro over aan het Europese seizoen. De Amsterdammers verdienden deze miljoen vooral in de Champions League. In de Europa League was het avontuur van korte duur: Getafe CF schakelde Ajax uit in de zestiende finales.

In de Champions League haalde Ajax, zoals gezegd, het meeste geld op. Iedere club die zich plaatst voor de groepsfase van het miljardenbal krijgt een startpremie van 15,25 miljoen euro. Daarnaast krijgt iedere club een bonus op basis van de prestaties in de afgelopen tien jaar. In totaal doen er 32 clubs mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Hoe hoger je op de lijst staat, hoe hoger de bonus. De nummer laatst krijgt 1,108 miljoen euro, de nummer één krijgt 35,46 miljoen euro.

Ajax begon het seizoen als nummer negentien op de lijst, maar enkele ploegen die boven de Amsterdamse club stonden (Arsenal, Manchester United, FC Porto, Sevilla en AC Milan) deden niet mee aan de Champions League. Zodoende schoof Ajax door naar plek veertien. Die plek is goed voor 21 miljoen euro.

Verder haalde Ajax geld binnen door zeges en gelijke spelen in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers wonnen drie keer en per zege krijgt een club 2,7 miljoen euro uitgereikt. Een gelijkspel levert 0,9 miljoen euro op. Bij elkaar haalde Ajax wat dat betreft negen miljoen euro op in de groepsfase (3 zeges, 1 gelijkspel).

Bij elkaar opgeteld haalde Ajax dus 45,25 miljoen euro binnen op basis van de premies van de UEFA in de Champions League. Een plek in de zestiende finales van de Europa League leverde nog eens 0,5 miljoen euro op. Wanneer Ajax Getafe had uitgeschakeld en zich had geplaatst voor een plek in de achtste finales had dat nog eens 1,1 miljoen euro extra opgeleverd, maar zover mocht het helaas niet komen.

TV-gelden en kaartverkoop

Wat betreft de tv-gelden in de Champions League zou Ajax zo'n zes miljoen euro krijgen. Verder speelde Ajax dit seizoen zes keer een Europese wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. In het recente halfjaarverslag viel te lezen dat Ajax in de eerste vijf duels (PAOK Saloniki, APOEL Nicosia, Lille OSC, Chelsea en Valencia) 8,1 miljoen euro werd vergaard. De verwachting is dat het totaalbedrag richting de tien miljoen euro zal gaan wat betreft Europese recettes. In totaal komt Ajax qua inkomsten uit het Europese seizoen uit op ongeveer zestig miljoen euro.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Beer
Ze worden compleet gedeklasseerd.
0 0
Rentokill
Laten we meteen effe de rekening sturen naar Rocci, je-weet-wel, die scheids van Abramovic.
2 0
ajax4ever01
Geld geld geld maar qua voetbal is het al maanden ruk
1 -1
Juichtoon
Schandalig maar 60 miljoen. Iedereen OUT.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Succes is eigenlijk ontstaan doordat we spelers konden behouden en meer salaris konden bieden.
Het is niet alleen gekomen door aankopen tadic, blind etc.
Je hebt bij 3 jaar met ajax zeer grote ajax talenten kunnen werken, en zelfs de aankopen daarmee laten samenspelen.
Dan kan je ook iets neerzetten.
2 0
Cello
Desalniettemin goede cijfers, 60mio. Ver komen in de EL was mooi geweest, maar zelfs als je de EL had gewonnen, waarover werd gespeculeerd eerder dit jaar, had je niet ineens gigantisch veel meer gehad. Al is iedere miljoen er natuurlijk 1 en heel welkom!.

Verder lees ik hieronder ook veel gepraat over vertrekkende spelers en dat er flink aangekocht moet gaan worden. En hoezeer ik het er wel mee eens ben, vraag ik me inmiddels wel af òf het een echte exodus gaat worden aan het eind van het seizoen. De laatste indrukken op Europees gebied zijn namelijk niet al te best voor de meesten die in de belangstelling zouden staan.

En paniek is verder nergens voor nodig. Inmiddels heb ik wel meerdere 'gouden' generatie's meegemaakt en ja, iedere keer maakten wij als supporters ons zorgen over hoe het nu verder moet......
Dat was eind jaren 80 toen spelers als Van Basten, Rijkaard, etc vertrokken. Dat was begin jaren 90 toen we Bergkamp, Roy, Jonk, Winter en Petterson uitzwaaiden na de Uefacup winst. Dat was ook na de mooie jaren 95 en 96 toen wederom Rijkaard, maar ook Seedorf, wat later Overmars, Kluivert, Finidi, etc vertrokken......
Dat was begin deze eeuw met het vertrek van Zlatan, Sneijder, vdVaart, Maxwel, Trabelsi....of na het vertrek van Huntelaar, Suarez.....
Het is altijd zo geweest en uiteindelijk komt het door de jaren heen toch echt altijd weer goed. Em nu zal het niet anders zijn. Verwacht niet gelijk volgend seizoen een nieuw topteam....maar binnen 2-3-4 jaar kan het zomaar weer het geval zijn.
6 -1
AlexIbarra
Mooi gesproken maar....
Nadat de generatie Sneijder, vdVaart etc. vertrok, duurde het imo tot nu voordat het weer een beetje goed kwam. Dat is me te lang.

De club is financieel extreem gezond, je hoeft alleen grootverdieners te laten gaan tegen topprijzen en we staan er internationaal (ondanks Getafe) weer goed op. Kunnen ook directe CL-plaatsing afdwingen in eigen land dit jaar.

Natuurlijk moet elke aankoop eerst ingepast worden, is een jongen zoals Ziyech net als een Frenkie uniek in zijn soort en blijft de ED weinig aantrekkelijk.
Nu kunnen we echter beter dan ooit weerwerk bieden tegen 'het noodlot' dat wij onze beste spelers altijd kwijtraken, en met een CL-waardige selectie beginnen.

Natuurlijk gaan we Real niet leegkopen maar in principe kunnen we Ihattaren halen en een jaar lang in de leer zetten bij een afbouwende David Silva of een gehuurde Coutinho. Kunnen we vrijuit in het rechterrijtje PL scouten ipv de 2e Bundesliga (ik mag Nathan Redmond wel) en ervaren spelers halen van 30 ipv 34. (Uitgezonderd Silva.. )

Of dat ook echt lukt en of de (nieuwe?) trainer iedereen tot een mooi team weet te smeden is afwachten. Maar wat mij betreft is het nu doorpakken geblazen en niet scouten in IJsland en verder wachten op de generatie Unuvar.
De Eto'o van dit jaar gaat wél komen, al zal het een middenvelder moeten zijn.
2 0
Libero
Jurgen Locadia verdient 7 mio netto bij Minnesota. Locadia! Spelers als Silva en Coutinho komen echt niet in NL afbouwen. Die gaan voor 18-20 mio oid in de VS, de zandbak of in China spelen.
0 0
Dastaan
Mooie cijfers binnen gehaald. Met straks wat de vertrekkende spelers nog aan opleveren, lijkt het me logisch dat er kwaliteit spelers worden gehaald. Ben benieuwd wat overmars gaat doen.
2 -1
fanforeffer
60 miljoen binnen harken en dan niet kunnen winnen van Willem 2 ,Groningen ,AZ,Heracles, en met moeite van Telstar en Sparta ,. Ga je diep schamen.
4 -15
3*stars*3
Tuurlijk moet Ajax winnen van die teams of desnoods een gelijkspel.
Maar jeetje zeg, wat een domme vergelijking haal je erbij.
Zelfs de EU topclubs weten elk seizoen wel te struikelen over kleine(re) clubs.
Haal bij elk EU topclub, 3 belangrijke basiskrachten eruit en het loopt overal stroef.
Met of zonder brede bank.

Dat je zelfs Telstar erbij gaat halen, is helemaal lachwekkend.
Iets zit jou dwars jochie...
8 -2
fanforeffer
1x verliezen ; kan gebeuren 2x ook 3x ook, maar maanden hopeloos spelen kan niet en let op, het is nog niet afgelopen . en dat hopelose dat zit mij dwars.
2 -6
Bky
-_-
0 -1
Redrum
Ik lees bij jou nickname altijd farfanforever. Kortom, gewoon snel oprotten hier en niet meer terug komen graag. Bij voorbaat dank.
4 -4
Ginoajax1
Wat een rare uitlating naar een collega supporter. Idioot, we zitten hier nier op fr 12.
1 0
fanforeffer
Ik begrijp dat jij het zo wel goed vind ?
2 -5
ferrari2009
Ga jij je grot in kakkerlak
6 -3
Schwalbino
Na een successeizoen al verwend. Hahaha.
3 -3
AltijdGelijk
Ga eens scouts scouten!
6 -1
Cruijffthebest
Beenhakker!
0 0
Bjorn
M.a.w. we zijn op dit moment verslaafd aan Champions League en moeten zelfs overwinteren in de CL voor een operationele winst.
3 -2
Bjorn
En ondanks deze inkomsten gaan we een operationeel verlies maken. Dat is veelzeggend over hoe de kosten (salarissen) zijn opgelopen.
4 -7
Rdk1983
Onzin. Winst is allang bekend gemaakt. En bv Van de Beek is eigen jeugd en gaat zo 50m ofzo opbrengen. Onana ook zo. En dan is salaris ook nog eens iets heel anders.

Gaat nergens over dus deze reactie
2 -2
Bjorn
Voor de beeldvorming: wanneer we in de seizoen 2011 t/m 2014/2015 Champions League speelden, betekende dat direct een operationele winst (resultaat zonder transfers), van meer dan 20 miljoen. Anno nu, wanneer we ook groepsfase Champions League spelen, levert dat alsnog een operationeel verlies op. Kortom, zelfs alleen groepsfase CL is niet meer genoeg om positief te draaien als club.
2 -1
ajaxdordtt
Gelukkig hoeven we ook geen winst te maken.
0 -2
Bjorn
Operationele winst is exclusief transfers.. het zijn feiten die Ajax zelf naar buiten heeft gebracht in het halfjaarverslag.
2 0
Bky
Je lult maar wat, hoe voelt dat?
1 -3
Bjorn
Quote uit de halfjaar cijfers: ''Ajax verwacht voor het gehele boekjaar 2019/2020 door uitschakeling van de UEFA Champions League een negatief operationeel
resultaat. ''

Het is geen mening of opinievorming, slechts wat Ajax zelf naar buiten heeft gebracht.
4 -1
Bky
Ja heel mooi, maar het gaat om het tweede deel "dat is veelzeggend hoe de salariskosten zijn opgelopen".

Hoezo? What the fuck? Waarom is het veelzeggend? Ajax lijdt zo'n beetje altijd een operationeel verlies of draait net quitte de aftgelopen jaren, maar dat boeit helemaal niets omdat het altijd ruimschoots wordt gecompenseerd met transfers.
0 -2
Flipper33
Ziyech gaat weg scheelt alweer flink kwa salaris ze hadden beter loon naar werken kunnen doen als ze er niks van bakken dan minder loon
2 0
Ajax114
Besteed dat salaris aan een topmiddenvelder die er echt meteen staat. Die komen echt wel af op de naam Ajax.
2 -1
Libero
Noem er één die voor 2 mio netto hier wel even op kunstgras wil komen spelen. Al speelt Ajax gegarandeerd CL, echte topspelers komen niet naar Nederland. Hooguit talenten die een springplank nodig hebben, spelers wiens carrière een boost nodig heeft of oud-Eredivisiespelers, dat zijn de smaken.
0 -1
Drukwerk1968
Dus jij wil werken op basis van prestatie, met een collega of 16 ben jij verantwoordelijk voor een target. 3 collega's worden ziek, jullie halen de target niet.
0 -1
dumperPattiruhu
Zonder risico geen winst.
1 -1
trodat4030
En ik een kater. Kunnen we niet wat delen? Ik n miljoen, Ajax n stukje van mn kater?
1 0
Joseph
Fijn voor Marc, maar de fans zijn tekort gedaan met een selectie die niet op orde was.
6 -1
Drukwerk1968
6 blessures. Meer zeg ik niet
1 -2
Joseph
Transferwindow en Babel. Meer zeg ik niet.
3 -1
Drukwerk1968
En dan veel te veel spelers onder contract hebben. Babel was geen verkeerd idee, dat hij (nog) niet rendeert is vervelend.
1 -2
Ajax114
Onzin. Moet je zorgen dat er betere spelers achter de hand zijn. Maar dat wil Overmars niet omdat je dan niet alle spelers tevreden kan houden. Te bizar voor woorden zo'n argument. Concurrentie zorgt juist voor scherpte.
1 -1
Libero
Je lult, heeft hij nooit gezegd. Wel dat spelers van het gewenste niveau al moeilijk te contracteren zijn en al helemaal niet voor de bank komen.
0 -1
Bjorn
Voor hetzelfde geld word je niet twee keer genaaid tegen Chelsea en dan loopt iedereen de polonaise dat we het geweldig op orde hadden..
2 -1
Joseph
Gaat mij vooral om de winterstop, je wist dat je een enorm probleem had met Neres en Promes en ook achterin heb je met Alvarez gefaald. Er had meer gedaan moeten worden om een mooie selectie op orde te houden.
1 0
ajaxdordtt
Als niet als.
0 -1
Schip
Oh, maar dan: Europees seizoen geslaagd!
3 -2
Hollister
We spelen momenteel (de laatste 2 a 3 maanden gewoon met een veredeld Jong Ajax, kom op zeg...
Zo logisch dat we punten hebben laten liggen en uit Europa liggen. Als over 2 a 3 weken Labyad, Promes, Ziyech en Neres weer fit zijn en misschien Veltman... en er geen nieuwe blessures bij komen en wij dan gewoon bovenaan staan, pakken we de dubbel (zeker als we Utrecht kunnen verslaan in de halve finale, no doubt. De druk op de jonkies is teveel van het goede geweest..
9 -2
3*stars*3
Met al die gasten fit erbij, zou Ajax echt een favoriet zijn voor de EL winst.
Nu wachten op een fitte selectie en die dubbel pakken en het liefst die kakkies in hun eigen huis een dubbele dreun uitdelen.
0 0
louis60
Klopt. Maar dan kan wel eens te laat zijn..daarbij vallen Alvares, Babel, Schuurs, Marin en Dest toch een beetje tegen. Boordat het team weer lekker draait ben je een maand verder.
1 0
Sterspeler
Alvarez valt mij niet tegen totdat bij bewijst het niveau op CV niet aan te kunnen. Want tot nu toe wordt die jongen zoals zovelen constant misbruikt qua positie.
0 0
AlexIbarra
Dest valt mij helemaal niet tegen want ik verwacht niet veel van hem.

Mazraoui valt tegen (ligt er eigenlijk al een jaar grotendeels uit) waardoor Dest 2x pw de kar moet trekken terwijl het daar nog te vroeg voor is.
Dat is in mijn ogen de echte tegenvaller, maar ik begrijp je punt.
0 0
Flipper33
Sommige zijn te jong en sommige weer te oud zoals Babel en Huntelaar Tadic is ook op zijn retour het zijn tenslotte geen Ronaldo klonen haha
0 -1
ajaxdordtt
Dit*
0 0
ajaxdordtt
Labyad en Veltman, hilarisch. Ook met die team kan je winnen van Heracles en hoef je niet te verliezen van Getafe.
3 -4
Drukwerk1968
De automatismen zijn weg dat heb je met teamsporten.
1 0
Dubbelvla
er is meer dan alleen sportieve kwaliteiten, iets kunnen is niet hetzelfde als op het juiste moment de juiste keuzes maken. je zag gisteren bijvoorbeeld bij gravenberch dat het in zijn koppie gewoon nog niet klopt.
1 0
Illegaal
Iedere club krijgt een bonus op basis van de prestaties van de afgelopen tien jaar.

Dit zouden ze beter omgekeerd moeten doen, dus de laatste het hoogste bedrag en de hoogst staande club het minste bedrag, zo zou het wat eerlijker verdeeld worden en je maakt de zwakkere clubs financieel ook wat sterker.

Ik bedoel hoe verder je doorkomt in de CL hoe groter het bedrag wordt wat je krijgt, de financieel sterke clubs verdienen op die manier al ontzettend veel geld..... jammer dat de Uefa op alle manieren de kapitaalkrachtige clubs bevoordeeld en beschermd en zorgen dat de financiële afstand tussen de clubs steeds groter wordt
0 -1
Terugnaardemeer
Waar trek je dan de grens. Alle clubs in de groepsfase. Dan wordt het verschil tussen twee gelijkwaardige clubs die net wel of net niet groepsfase halen vanaf de invoering al gelijk onoverbrugbaar groot.

Trek je de grens inclusief voorrondes hou je het zelfde probleem.

Beter lijkt me om het hele plaatsingsysteem op te heffen. Iedere club kan vanaf de laatste 64 tegen iedere club loten. En gelijk KO-fase. En eventueel een voorfase met gespreide instroming op basis van sterkte van de competitie en je eindplek in die competitie.
0 0
Dubbelvla
eerlijk en voetbal gaan tegenwoordig niet echt meer samen. zowel sportief als financieel.
0 0
Dubbelvla
prima, focussen op die titel en door.
1 0
Kokakola
Gisteren vond iedereen het wel best als we eruit zouden
gaan. Gefeliciteerd, 'supporters'.
3 -9
Illegaal
Hier is er ene... ik had er weinig problemen mee om in het toernooi van het tweede plan die de EL is niet meer mee te doen.... hoe langer je daar inzit hoe meer kans op het verlies van het ooh zo belangrijke landskampioenschap er is....... AZ en andere hadden dan een groot voordeel omdat de EL op donderdag gespeeld wordt en als je dan op zondag moet voetballen is de moeheid van de wedstrijd op donderdagavond nog niet uit de benen en zeker niet als je ook nog eens ver heb moeten reizen, plus je hebt nog meer kans op blessuregevallen met al die wedstrijden en gooit het Landskampioenschap waarschijnlijk te grabbel.

Het landskampioenschap is voor meerdere onderdelen vele malen belangrijker dan de EL.
4 -2
7172AFCA7395
Nou geld is er wel heh. Nu nog wat meer europees silverware graag.
1 -2
Redrum
Tja, ik hoopte niet dat we uitgeschakeld zouden worden, maar ik kan er niet echt wakker van liggen eerlijk gezegd. Deze selectie is niet in staat om op twee fronten te blijven strijden zoals vorig jaar. We spelen al sinds vorig jaar november niet meer in onze sterkste samenstelling. Nog een paar rondjes Europa League en nog meer blessures zouden de titel zomaar serieus in gevaar kunnen brengen. Ik moet er niet aan denken dat een andere club er met onze titel vandoor gaat. Volgend jaar CL gaan we er weer vol voor, hopelijk met een selectie die beter in balans is en minder blessures. Voor nu telt voor mij alleen nog maar de titel.
11 -3
Libero
Ik sta er ook zo ongeveer in. Was wel graag doorgegaan, maar tegelijkertijd biedt de uitschakeling wat welkome ademruimte voor de selectie en kan de focus nu compleet op de ED. De dubbel zou ook wel zo prettig zijn, twee jaar op rij (plus 1 JCS) is toch een prima prestatie, maar van mij mag de jeugd daar de kans krijgen. Ook met het oog op de selectievorming van volgend jaar.
0 -1
Redrum
Precies. Deze uitschakeling biedt precies de ruimte die we nodig hebben om dit jaar alsnog goed af te sluiten met op zijn minst de titel en hopelijk de dubbel.
0 -1
cantharel
Ben het met je eens dat de titel voorrang heeft het is alleen jammer dat onze naam een beetje bezoedeld word maar hopelijk word het na een kampioenschap en een nieuwe CL deelname weer positief.
0 -3
Redrum
Dat is zeker zo. We hebben Europees geen goede beurt gemaakt dit jaar. Om de naam hoog te houden zullen we volgend jaar weer wat moeten gaan laten zien in de CL. Juist daarom is die titel zo belangrijk. Eindelijk een keer geen voorrondes hoeven spelen zou wel een keer lekker zijn. Dat geeft onze spelers gewoon een paar weken extra rust en dat hebben ze hard nodig.
0 -2
Matzet
Helemaal eens. De rest van het seizoen gebruiken om jonkies in te passen en te laten wennen. Tegen Fortuna, Emmen en dat soort clubs kan je prima spelers als Unuvar, Hansen, Brobbey, Timber, Danilo opstellen (niet allemaal tegelijk natuurlijk), zodat ze komend al iets verder zijn in hun ontwikkeling. Zelfs spelers als Ekkelenkamp en Pierie zou je kunnen uitproberen om te kijken of ze een stap kunnen maken.
1 -4
Redrum
Je kan zeker bepaalde jongens een kans gaan geven ja. Verder moet Ajax goed gaan bepalen wie ze willen houden en wie er niet goed genoeg is. Gaan Marin en Alvarez nog een kans krijgen of mogen ze met verlies verkocht worden? Volgend jaar moet er weer een CL-waardig elftal staan. Er komt genoeg talent aan vanuit de jeugd, zaak om de rest van het elftal te verversen waar nodig.
0 -1
Minsc
Juist.
0 -2
Pure
Naja.. ik denk dat bij veel mensen het besef er toch al wel een beetje was dat er een klein wonder nodig was om door te gaan. Respect voor de mensen die gister aanwezig waren. Aan jullie heeft het niet gelegen.
6 -3
Kokakola
Dankjewel.
4 -1
ErikDeBosz
Kunnen ze de helft weer van weggooien dankzij die lange en kleine.
3 -1
HenryVakH1972
Arremoede!
1 -1
MichelBoerebach
Lekker. Kunnen we weer wat Alvarezjes en Marins kopen!
5 -3
Illegaal
Of misschien Onanas, de Jongs, Neressen, Martinessen, Ziyechs, Tadiccen... en zelfs Blind want die is toch ook teruggekocht voor een groot bedrag etc.

Geen enkele club maakt miskopen, noem mij eens een club op die alleen toppers koopt?

Overmars etc is het beste wat Ajax kon overkomen, betere zijn er niet.
3 0
megaonion
Zo is het! Ben benieuwd of die Antony gaat schitteren aankomend seizoen.
1 0
Ajax114
Alleen Antony is wel te weinig hoor. Er moeten twee topmiddenvelders worden gehaald en Veltman behouden volgend jaar.
0 0
Ajaxbrl
Hadden ze idd beter 1 goeie kunnen halen van 30M dan 2 van die kneuzen waar je niks aan hebt.. Hopelijk leren ze er nou eens van die giernekken!
3 -2
Drukwerk1968
En dan raakt die speler geblesseerd.....
0 0
cantharel
Met alle respect maar vind dat je Babel ook bij de kneuzen kunt plaatsen. Wat een drama.
0 0
Aspers73
Volgens mij hebben ze net bijna 30 miljoen betaald voor Anthony
0 -1
Ajaxbrl
Nu nog een stuk of 5 er bij..
0 0
Illegaal
20 miljoen volgens de telegraaf, dat kan nog oplopen qua prestaties ... en het zijn geen 28.8 miljoen zoals veel gemeld wordt want daar moet het afkoopbedrag van de rechten die Sao Paulo nog had op Neres vanaf en dat schijnt 7 miljoen te zijn
0 -1
Chesterson93
15,75, om correct te zijn, dat kan oplopen tot 21,75 miljoen. Daarnaast 7 miljoen voor de (laatste) 20% van transferrechten van Neres. Als alle bonussen uitpakken, zou je inderdaad op een package-deal van 28,75 kunnen uitkomen. Alleen levert je dat indirect topverdiensten - in de toekomst - op van 2 spelers, ipv 1.
2 0
Minsc
a: veel minder voor betaald en b: je weet nog helemaal niet of hij een succes wordt
0 0
Illegaal
Die wordt wel een succes hoor..... zijn kwaliteiten zijn duidelijk te zien
0 0
Ajaxbrl
Allemaal leuk maar het wordt toch allemaal op de bank gezet en verder niks..
1 -2
PJSM
Gezien wat er weggaat zullen we veel nieuwe spelers moeten halen. Dus geld is hard nodig.
1 0
Ruudje74
Huntelaar zal stoppen, Ziyech is verkocht, verder zijn Tagliafico, Onana, Dest en van de Beek onhoudbaar.
Echter, wanneer je voor deze spelers respectievelijk 44mln, 30mln, 40mln, 25mln en 55 mln krijgt + 60mln uit Europa...dan heb je ruim 250mln.
Mooi potje om iets terug te kopen. Overigens, als er een schappelijk bod komt op Tadic... direct weg doen.
Zaak om nu een balvaste sterke spits te kopen a la Weghorst, geflankeerd door Antony, Neres en Promes.
Middenveld Klaassen en Ihattaren halen, haal desnoods Stengs erbij.
Verdediging....Schuurs vertrouwen geven, naast Blind en haal Gosens van Atalanta. En Cillissen in de goal.
Cillissen
Veltman-Schuurs-Blind-Gosens
Martinez-Klaassen-Ihattaren
Antony-Weghorst-Promes

0 -6
stefanwillem
Ja want iedereen staat te springen om in Nederland te voetballen.
0 0
Lazell
Je wil een balvaste spits vervangen voor een balvaste spits? Het lek is boven ;)

We moeten juist nu niet in paniek raken. Veel komt door blessures die we als relatief klein clubje moeilijk op kunnen vangen zonder achteruit te gaan. En Getafe was ook gewoon goed in wat ze doen, etteren, druk zetten en er een paar x per wedtrijd leip uitkomen. Beide factoren gecombineerd, dan kan je wel eens tegen een zeperd aanlopen.
0 0
Babangida83
Weghorst, hahaha. En dan Tadic wegdoen, hahaha
3 -1
MichelBoerebach
Ja, en al die gasten staan te springen om naar Ajax te verkassen. Lekker op een druilerige zaterdagavond op een plastic veld voor 6.000 toeschouwers spelen. En dan heb ik het nog niet eens over het salaris. Droom lekker verder, gast.
1 -1
Lrod
Wat een hoop onzin. Ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt.
1 0
Dolberg25
Wat heb jij gesnoven?
4 0
Ruudje74
En o.a. Eiting, Alvarez, Neres en Stengs op de bank/ in een soort roulatiesysteem... niet verkeerd.
Dan heb je Labyad, Marin, Gravenberch, Traore, etc nog....dan heb je een prima selectie.
0 -1
Aspers73
Weghorst? Klaassen? Ben je wel helemaal lekker? Dacht dat we kwaliteit gingen kopen.
1 0
voorkennis
Verder alles goed met je ?
0 0
Ruudje74
Wat bezielt me ook...natuurlijk moeten we voor Virgil van Dijk, Messi, Salah, Kane en de Bruyne gaan. What was I thinking!

Get real, Ajax moet zich richten op het best mogelijke, rekening houdend met dat we geen vreemdelingenlegioen worden. Ga jij als Nederlandse lekker met allemaal Colombianen, Brazilianen en Argentijnen spelen, leuk!
0 -1
ck69
Dus als iemand Weghorst niet wilt moeten we maar voor Kane gaan? Dun lijntje is dat dan.
0 0