Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag verwacht Ziyech aan de aftrap tegen Chelsea

JesseTH, 22-10-2019 om 16:15, 11514 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag verwacht niet dat Hakim Ziyech moeilijkheden zal ondervinden in het op tijd klaar zijn voor het thuisduel met Chelsea van woensdagavond, zo laat hij weten op de persconferentie. De international kent de laatste weken wat fysieke klachten en miste tevens interlands van Marokko, maar in de Champions League verwacht de trainer hem op het veld.

Met zekerheid kan Ten Hag het nog niet zeggen, maar hij heeft goede hoop dat Ziyech Ajax woensdagavond kan helpen op het veld. Voordat de zekerheid eraan toe kan worden gevoegd, wacht er eerst nog een laatste test. 'Dat denk ik wel. We moeten zo nog wel trainen, maar ik denk dat hij kan starten.'

Een speler die woensdag terugkeert bij Ajax is Nicolás Tagliafico. De Argentijn was tegen RKC Waalwijk geschorst en keert tegen Chelsea normaal gesproken terug. Uitgerekend toen hij afwezig was, speelde Ajax een gezapige wedstrijd in Waalwijk. 'Dat Tagliafico gif brengt, is helder. Maar ik zie geen verband. De spelers die begonnen kunnen dat ook. Er stond genoeg ervaring. In de tweede helft zag je het ook.'

Het middenveld is de linie van Ajax waarover vaak het meeste twijfel bestaat. De vraag is of Ten Hag kiest voor een controlerend blok met Edson Álvarez en Lisandro Martínez óf met Martínez en Donny van de Beek. 'Daar ben ik uit. Dat vertel ik eerst aan de spelers', laat Ten Hag weten, waarna hij toevoegt: 'De afstemming kan beter, daar moet je in groeien.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Chelsea wint? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Stiekem hoop ik dat we eindelijk weer eens een bal kunnen afjagen en heroveren. Ik vind dit enorm verslechterd het afgelopen jaar. Je had gewoon de cl finale kunnen halen als daar op getrained had blijven worden.
Misschien zijn dit wel de eerste tekenen dat we langszaam afglijden naar een lager nivo. Dat heroveren van eeb eerste en de tweede bal zijn wel eigenschappen die horen bij zeer sterke elftallen.

Hopelijk komt het weer terug, want alleen hierdoor kan je een prestatie evenaren.
3 0
ildottore
Hopelijk Martinez en VdBeek, Alvarez komt qua draaicirkel en aannames echt te kort voor CL niveau. Verder heb ik er nondeju weer zin in zeg, de pils ligt al koud, CL-vondje is en blijft goud.
0 0
Sterspeler
Van de Beek verdedigt niet mee en gaat dat alleen doen als hij als enige 6 speelt. Hij is het beste met de bal voor zich. In de omschakeling is ie te traag en niet fel genoeg, trnzij je met hoogte druk zet (wat ETH niet doet.)

Ik zou lekker a la Bosz met een 6 spelen. Of Propper halen deze winterstop
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Alvarez is ook van origin een verdediger, een hele goede verdediger.
Martinez heeft niks in de verdediging te zoeken, das gewoon een aanvallend ingestelde middenvelder.

Ten hag zou een keer kunnen testen om alvarez centraal voor de verdediging te zetten. Zijn verdedigende kwaliteiten zoals koppen en slidings zijn heel erg goed, dat zag je ook bij zijn vorige club.
Op het middenveld word hij toch vaak overspeeld door de snelheid van de omschakelingen, hij is meer een speler die opvangt als het tempo van de aanvallers er iets uit is, op het middenveld heeft hij gewoon last van die steekpasses.
1 0
ram
Waarom speelt ie dan tegen RKC...? Erg gek.
0 0
edalm
ritme?
0 -1
ram
Nah, vind ik niet zo nodig in deze fase. Fitheid lijkt me belangrijker.
0 0
Labrador
En tegen PSV. Toen was hij ook niet 100%
0 0
ram
Tegen PSV begrijp ik dan nog wel. Maar tegen RKC kon je net zo goed met Neres beginnen. Of zelfs met Lang ofzo.
0 0