Ten Hag: 'Er moet zelfregulerend vermogen komen'

JesseTH, 06-08-2019 om 21:40, 10660 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is gematigd tevreden met het 2-2 gelijkspel tegen PAOK Saloniki, maar is dat niet over het spel van zijn ploeg in de tweede fase van de eerste helft. De oefenmeester had de rust nodig om het een en ander recht te zetten bij zijn ploeg. 'Er moet zelfregulerend vermogen in dit elftal komen', vertelt hij in gesprek met Ziggo Sport.

Ten Hag zag zijn ploeg goed aan de wedstrijd beginnen, waarna een mindere fase aanbrak. 'In de rust hebben we wat recht kunnen zetten en dan is de tweede helft volledig aan ons. Eigenlijk moet je hier winnen en dat is toch wel een dompertje. We moeten verbeteren en het in Amsterdam afmaken.'

De trainer legt uit wat er volgens hem fout ging vanaf de goal van PAOK. 'In die fase moest ik Kasper wisselen, omdat hij geblesseerd was. Toen maakten wij een fout en bleven we die maken. We konden het niet meer herstellen. Dan moet je je hoofd koel houden en de posities in blijven nemen. Dat deden we niet goed in die fase, waardoor we opbouwend de vrije man niet meer konden vinden en defensief niet de goede pressing hadden.'

'We deden niet meer wat ons wedstrijdplan was', vervolgt Ten Hag. 'Dat kan als de tegenstander anders gaat spelen, maar ze speelden niet anders. Dan moet je je plan doortrekken en consistent blijven. In die fase gingen één of twee spelers iets anders doen. Dan krijg je problemen en verlies je de controle.'


Razvan Marin

Gaandeweg de tweede helft verscheen Razvan Marin als invaller aan de zijlijn, maar Ten Hag besloot op het laatste moment tóch niet te wisselen. De oefenmeester legt zijn keuze uit. 'Ik kreeg door dat Martínez niet meer fris was, terwijl ik op dat moment vond dat we controle hadden. Ik vroeg het hem toen hij langs de kant van het veld stond en hij zei: het gaat prima. Op dat moment wilde ik daarom niet wisselen, ook omdat ik al gewisseld had en wist dat ik Nous (Mazraoui, red.) ook moest wisselen.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
preme
Goede analyse denk ik. Blind brengt nu juist dat zelfregulerende vermogen achterin. Ik snap dat Blind op het middenveld nodig is, maar achterin is hij echt een geweldenaar en broodnodig om Schuurs of Alvarez te coachen. Zie hem liever daar staan en een speler komen die op het middenveld kan controleren / coachen om die taak daar uit te voeren. Die is er simpelweg nu niet met het vertrek van Frenkie en Schone.

Als Donny vertrekt, zie ik dan ook eerder Marin zijn plek innemen ipv een vervanger voor die positie komen. Dan kun je het geld beter uitgeven voor een controlerende speler komen voor de rol die ETH zoekt.
1 0
WZAWZDB14
Ik zou Schuurs banken, hij liet de afgelopen tijd zeker zn potentie zien, maar hij is nog niet betrouwbaar genoeg. Alvarez heeft natuurlijk ook nog niks bewezen, maar ik schat hem wel hoger in, dus Edson op RCV . LCV zou ik blind neerzetten en Martinez op 6.
Marin moet meer kansen krijgen dus zal ik hem ook op het middenveld laten starten, je zag bij hem ook veel diepgang in de wedstrijd tegen vietesse. Ipv donny op 10 zou ik daar toch nog maar is (ondanks het gevaar met balverlies) met Ziyech proberen. Het grote probleem als donny weg is, is de diepgang. Dolberg heeft dat wel, maar is overduidelijk uit vorm en Tadic heeft geen diepgang. Met tadic in de spits zou je de diepgang dan op de flanken moeten zoeken. doordat Ziyech daar weg is, is er een plek vrij voor Promes. Dan heb je Neres nog aan de andere kant. Om een lang verhaal kort te houden:
Nous - Alvarez - Blind - Nico
Marin - Martinez - Ziyech
Promes - Tadic - Neres
0 0
Pas
Ik zou deze opstelling wel eens willen zien:
Onana
Nous - Schuurs - Blind - Nico
Alvarez - Martínez
Van de Beek
Ziyech Tadic Neres

Blind en Martínez of Alvarez kunnen ook nog worden omgedraaid.
0 -2
31xAjax
2 Mexicanen die alleen maar in de verdediging kunnen spelen op het middenveld, ja ja.......ik pas.....
3 -1
WZAWZDB14
Beiden hebben in het verleden ook op het middenveld gespeeld
0 -2
Rentokill
GeDaante riep gister dat ervaring in de voorhoede niet uitmaakt... Heb je het verschil gezien? Huntelaar weet precies wat er nodig is in de wedstrijd. Niemand was echt goed maar als ik dan toch iemand moet kiezen was het KJH wel. Qua inzet en leepheid. Lucky goal? Jazeker... maar hij stond er wel.
5 -3
Pauw
De kwaliteiten die jij opnoemt hebben inderdaad bijzonder weinig met leeftijd (en daarmee ervaring) te maken.

Dolberg is gewoon niet getergd. Gister niet, vandaag niet en morgen ook niet.
Dolberg moet op de training wel exceptioneel goed zijn. Anders is het niet te verklaren dat deze jongen zoveel krediet krijgt.
0 0
Web
Inzicht is een kwaliteit
Ervaring is wel degelijk belangrijk, hoe loop je, hoe bied je aan, wat vraagt de wedstrijd, allemaal ervaring
0 0
Rentokill
Leepheid en een wedstrijd kunnen lezen (en invullen) hebben bijzonder weinig met ervaring te maken.... ehhh juist... ik geloof dat ik weer effe iets anders ga doen nu.
0 0
Web
Jij hebt gelijk, allemaal theorie mensen, die waarschijnlijk nooit zelf gespeeld hebben? ten minste niet op nievaue
0 0
Henkjanklaas
De vraag is of je in zo'n cruciale wedstrijd Schuurs in het centrum moet zetten terwijl hij nog nooit 1 minuut internationaal heeft gespeeld. Je merkte ook dat dit een niveautje te hoog was voor hem, althans nu. Hij dekte op 2 meter en werd een aantal keer gepiepeld. Tel daarbij dat Martinez ook geen zekere indruk maakte en veel te wild speelt. Op het middenveld haalde alleen Blind net een voldoende maar Nous (niet meer doen op het middenveld) en vd beek waren ondermaats. vd Beek zat blijkbaar met zijn hoofd al bij Real. Ziyech was weer eens ouderwets kampioen verkeerde passes geven. Beide backs waren ook niet best. Veldman liet weer eens ouderwets een aanvaller vrij inkoppen. In de eerste 20 minuten had Ajax na die goal gewoon even goed moeten doordrukken maar het spel kwam veel te flegmatiek over. Van zo'n ploeg als PAOK moet je gewoon met drie punten naar huis gaan.
0 -1
ziz0u.
schuurs deed ook veel wel heel goed vond ik..
je word pas beter door speelminuten op een steeds hoger niveau..
4 0
Ajax1zalzegevieren
Het is ‘naar de waan vd dag leven’ door een speler obv een wedstrijd gelijk af te schrijven..Frank Verlaat maakte zijn debuut in een Europacupd2 finale onder Cruijff. Dus warom Schuurs had moeten banken ontgaat mij. Hij heeft nu iig een wedstrijd internationaal voetbal in de benen en zal vast en zeker nog fouten maken. Dat hoort bij jonge voetballers, ene De Ligt heeft dat ook gedaan.
Hoop negatieve conclusies, dit team is in opbouw en laat in fases aardig voetbal zien. Stapje vor stapje zal het beter gaan net zoals vorig seizoen
1 0
kaashaas
Ik heb helaas niets kunnen zien... was het slecht dan?
2 uit goals ben ik wel blij mee
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
We zijn een kwartier volledig weggespeeld. Voornamelijk schuurs en mazraoui maakten aardig wat foutjes in positionering. Daarnaast lieten ziyech of Mazraoui de back van paok vaak lopen, waardoor veltman tegen twee spelers kwam te staan (hier kwam de eerste goal ook uit) en stond het centrum te laag.

Verder op zich prima, maar slordige eindpassing en weinig echt uitgespeelde kansen omdat Ziyech en Tadic te vaak kozen voor risico ipv de simpele pass naar de vrije man.

In de return zou ik tadic In de spits zetten en misschien blind naast schuurs, zodat blind de defensie kan coachen. Schuurs en Martinez hebben namelijk het spel totaal niet onder de knie.
1 0
Cello
Verder is de afstemming op het middenveld, zeker in de eerste helft, met Van de Beek, Mazraoui en Blind gewoon kloten!.
Bij de eerste goal van PAOK was het complete middenveld in de aanval getrokken en stond er niemand. Kijk....als Blind ten strijde trekt, wat kan, dan hoort een Van de Beek of Mazraoui het middenveld te bewaken of te wel terug te zakken. Nu stond Biseswar moederzieltje alleen daar.......was aanspeelbaar, kon met alle gemak van de wereld draaien en de aanval opzetten. Door het ontbreken van dekking op het middenveld was er dus een gapend gat tussen aanval en verdediging. En dan is het niet raar dat je in 5 tot 10 minuten (echt meer was het niet) compleet zoek getikt wordt met als resultaat een tegengoal en een serieuze dekkingsfout van Veltman, die als een soort juffrouw het duel aan ging en makkelijk geklopt werd.

Ik denk dat Mazraoui op middenveld géén succesverhaal wordt. Toch net iets te beperkt voor die rol in grote wedstrijden. Ik zou hem lekker weer op back zetten (of Dest), Blind een linie naar achter naast Schuurs, omdat Blind op het middenveld gewoonweg snelheid te kort komt. Technisch is hij goed genoeg, kwa inzicht ook....maar in de omschakeling is ie gewoonweg 'gezien'. Dan zie ik hem liever in de rol zoals vorig seizoen. En op zijn beurt zal hij dat beter invullen dan Martinez. Op het middenveld zou ik dan spelen met Marin (die er echt wel gaat komen). Toen die erin kwam voor Nous vond ik ook de balans al een stukje beter. En dan denk ik dat de nieuwe man, Alvarez wel eens het ontbrekende puzzlestukje kan worden als nummer 6, eigenlijk zoals hij ook speelde op de Gold Cup. Dan kan je Tadic in de spits zetten met Ziyech en Neres op de flanken en af en toe dat omzetten met kansen voor Traore in de spits en/of Promes om anderen rust te geven.....
2 0
ziz0u.
klinkt goed! zo had ik het nog niet bedacht.. en dan maar hopen dat je ziyech neres en donny nog hebt straks..
wat zou je doen als donny weggaat?
0 0
Cello
Ik hoop wel, dat ie zo langzaam aan eens stopt met het opstellen van Dolberg. Ik begrijp, dat Dolberg geweldig traint en in alle oefeningen/partijtjes de sterren van de hemel speelt....en dus ook dat ie heel loyaal naar de speler toe is en hem plenty kansen wil bieden....maar genoeg is wel een keer genoeg!. Ondanks de goede signalen die Erik opvangt en opmerkt door-de-week, laat Kasper het in de echte wedstrijden totaal niet zien. Je speelt eigenlijk eerder met 10 dan met 11 man.
Wordt denk ik tijd voor iemand als Traore. Geef die maar eens een kans, immers het kan gewoonweg niet slechter dan zoals het nu gaat met Kasper.
4 0
Rdk1983
Vorig jaar was begin ook niet super. Het gaat wel lopen, ik heb sowieso groot vertrouwen in Ten Hag. Het is vooral hopen dat we niet meer spelers kwijtraken.
4 0
Cupmetgroteoren
Neres naar napoli of atletico. Ten hag laat bewust geen spelers spelen waarvan hij weet dat ze weggaan.
0 -4
Rentokill
Ja, en dat doet ie natuurlijk om ons te pesten.
0 0
Cello
Met alle respect hoor, maar.... wat een onzin. Hij laat bewust geen spelers spelen waarvan hij weet dat ze weggaan..... Neres heeft wel vaker niet gespeeld, ook vorig seizoen, plus dat Neres pas kort bij de groep is en net in training....die gaat ie echt niet vanaf het begin vol belasten. Die brengt ie rustig.
3 0
Beretta
Er moet meer vastberadenheid vanuit achteruit zijn op die moeilijke momenten, dat kon de Ligt heel goed overbrengen op het team met zijn leiderschapskwaliteiten en ik denk dat Schuurs dat ook kan als hij de schroom van zich af gooit. Ik vind hem prima spelen en als hij het vertrouwen blijft krijgen zal hij die laatste stap in zijn zelfvertrouwen ook krijgen, dan wordt hij ook een leider in het elftal. Ook ligt hier de verantwoordelijkheid voor Blind, hij moet er voor zorgen dat de ploeg scherp blijft in de achterste linie. Al 2 wedstrijden achter elkaar krijgen we goals tegen vanwege een gebrekkige concentratie. Vanaf volgende week moet dat eruit.

Ik denk dat jongens zoals Schuurs en Marin een onwijze boost krijgen als we de voorrondes van de CL doorkomen en de groepsfase halen, ik denk dat er dan mentaal een omslagpunt komt en ze veel vrijer gaan spelen.

PAOK is geen bijzonder ploeg, ze speelden het tweede deel van de eerste helft met veel zelfvertrouwen en wij waren gedesorienteerd maar zowel tactisch als individueel zijn we beter. Volgende week geen domme fouten en de kansen afmaken en je bent door.
1 -1
Gonzalez75
Verdedigen begint bij de aanval. Tijdens die vijftien minuten in de eerste helft toen de tegendoelpunten vielen zag je dat de voorhoede niet goed stoorde, het middenveld niet in positie speelde en daardoor kwam de verdediging onder druk te staan. Hoe kan het gebeuren dat Biseswar zo vrij komt waardoor hij de voorzet tot gelijkmaker inleidt. Schuurs en Martinez zullen zeker nog aan elkaar moeten wennen, maar dat geldt voor meer spelers. Ik word moe van die vergelijkingen trekken tussen de Ligt en Schuurs. Wat heeft dat nou voor zin. Chivu kon je ook niet vergelijken met Vertonghen! Of Sneijder met Eriksen... Etc etc. We hebben tegen de kampioen van Griekenland uit gelijk gespeeld en met het beeld van de tweede helft moet je dit thuis afmaken.
0 0
Beretta
Eens met je, linies stonden te ver uit elkaar. Die afstemming hapert nog. De komende dagen is er tijd om daar aan te werken dus ik verwacht dat het in de thuiswedstrijd al een stuk beter staat.

Ik vind het ook doorgaans zinloos om mensen met elkaar te vergelijk maar ik vergelijk Schuurs met de Ligt omdat hij denk ik een vergelijkbaar potentieel heeft, ook wat betreft leiderschapskwaliteiten, en daardoor van een soortgelijke waarde voor het team kan zijn. Hij komt niet uit de jeugd dus het is begrijpelijk dat het wat langer duurt, maar ik denk dat het omslagpunt vanzelf komt als hij het vertrouwen blijft krijgen en we als team successen behalen. De eerstvolgende mijlpaal is de CL groepsfase in, dat al de jongens die nieuw aansluiten al een hele dosis zelfvertrouwen geven.
0 0
Cupmetgroteoren
Het was allemaal niet eens zo slecht, maar ik heb dit seizoen iedere wedstrijd het gevoel dat er iets ontbreekt. Met name de felheid op de bal en het afjagen zoals vorig seizoen. Schuurs doet het echt niet slecht, maar martinez en schuurs blijven op één lijn voetballen. Druk van achteruit is er niet, en vanuit het middenveld bij balverlies ook nauwelijks.
0 0
Sterspeler
Geef Mazraoui de tijd om te groeien op het middenveld evenals Marin en het komt goed.
0 0
Lane 8
Dat komt echt nog wel hoor. We zijn echt al een stuk verder dan vorig seizoen rond deze tijd
0 0
Ron75
Dolberg heeft in de tijd dat hij speelde ook weinig aanvoer gehad, mag ook wel gezegd worden.
3 -5
altijdwelwat
Gaan we weer ....jij ziet die jongen toch ook geen energie leveren , los komen , positie kiezen , duels uitvechten. Als hij alleen afhankelijk is van de balletjes die precies aankomen kan je mij daar ook wel neerzetten. Ik betaal voor een seizoenkaart om spelers te zien strijden , en dingen te zien doen die ik zelf niet kan.
4 -1
ck69
Haha oh jeetje. De standaard smoes bij Dolberg
5 -1
Patrick78
Huntelaar of Tadic ipv Dolberg, Alvarez ipv Schuurs, Mazraoui rechtsback, Veltman op de bank en alles komt goed Erik.
1 0
altijdwelwat
Op basis waarvan heeft Nous zijn positie op het middenveld te danken ? Gewoon lekker op de back positie meters maken en het simpel houden . Dolberg gaan we het niet meer over hebben. Het duo Schuurs- Martinez kan in de eredivisie in 28 van de 34 wedstrijden over de grens kom je gewoon in de problemen. Had 4-1 achter kunnen staan in de rust , maar goed 2-2 is een prima resultaat.
1 0
Schwalbino
Had ook 2-4 kunnen zijn.
0 0
FreddyAX
Precies.
0 0
ST
Gewoon weer Tadic in de spits en Neres in de basis.
3 0
Flipper33
Indd met Neres was er gelijk meer dreiging
Ze hadden het geld voor Promes beter in een goede middenvelder kunnen steken
0 0
3*stars*3
Dolberg zit het ook niet mee, weer af met een blessure en dat helpt natuurlijk ook niet mee.
Maar met Klaas heb je itt Dolberg en Tadic, wel een sluwe vos, die niet alleen oorlog maakt in de 16 maar in de lucht ook goed is en vooral niet bang is.
Tadic is koppend geen geweldenaar en Dolberg ontwijkt duidelijk kopduels.

Denk dat je moet kijken naar de tegenstander en voor nu, vasthouden aan Klaas want ze hadden het moeilijk met hem.
1 0
Multi
Ik zou volgende keer toch gewoon Blind als LCV zetten en Martinez eventueel naar het middenveld.
Blind straalt toch meer rust uit, wat wel prettig is achterin net als zijn ervaring.
1 -2
IboAFCA
Martinez mist de handelingssnelheid om op het middenveld te spelen. De kwaliteiten van Martinez komen vooral tot hun recht wanneer hij het veld voor zich heeft.
6 0
Cupmetgroteoren
Hij is gewoon een linksback, dat kan iedereen toch zien? Hij is precies een tweede tagliafico. Maar linksback staat tagliafico al. Martinez wordt een topback. Echter, als cv heeft ie biet de postuur en de rest, al doet hij het daar niet eens slecht.
2 0
Schwalbino
Vorig seizoen hebben spelers ook een flinke groei doorgemaakt. Dat kan nu ook weer. Je zal dit seizoen het niveau dat Ajax in de topwedstrijden van vorig seizoen had, niet meer aantikken zonder Matthijs, Frenkie en Lasse maar er staat wel een team dat zich voor de CL kan kwalificeren en dat de schaal en de beker kan winnen.
1 0
Gooseman
Erikje verwisselt een CV met een CV-ketel.
1 -4
de_pitbull
Prima wedstrijd behalve 1 slecht kwartier en wederom niet effectief genoeg, al zie ik dat met Huntelaar ind e spits nog wel goed komen. Volgende week gewoon een makkelijke 3-1.
1 0
FreddyAX
3-0 denk ik.
0 0
Leviathan
1 slecht kwartier kan je alles kosten he..
2 0