Tadic haat kunstgras: 'Schande voor Eredivisie'

BVeenstra, 18-02-2019 om 07:10, 16876 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dusan Tadic heeft een ongelooflijke hekel aan kunstgras. Dat er in Nederland op plastic gras wordt gespeeld, vindt de Serviër dan ook een schande voor de Eredivisie. Het liefst ziet de speler het kunstgras dan ook verwijderen en tot die tijd moeten er andere maatregelen genomen worden. 'Laat Nederlandse clubs vlak voor Champions League-duels niet op kunstgras spelen.'

Tadic vindt dat Nederlandse topclubs topfit aan een belangrijk Europees duel moeten kunnen beginnen. 'En het maakt dan niet uit of het Ajax, PSV of Feyenoord betreft. Na Heracles-uit, in de aanloop naar Real Madrid-thuis, moest ik drie of vier dagen herstellen. Ik voelde mijn rug, nek, bilspieren, bovenbeen, lies, knieën en enkels', aldus de aanvaller in gesprek met De Telegraaf, waarna hij verklaart dat de herstelperiode na kunstgras niets met zijn leeftijd te maken heeft. 'Ik voel me heel fit voor mijn leeftijd, maar na de wedstrijden op kunstgras voel ik me slecht, heb ik extra hersteltijd nodig. Op gewoon gras kan ik elke dag voetballen en dan is er geen enkel probleem.'

Het liefst ziet Tadic dat het kunstgras vandaag nog wordt verwijderd uit de Eredivisie. 'Ik haat kunstgras echt. Als ik het heel hard moet zeggen: het is echt een schande voor de Eredivisie', is de Serviër duidelijk in zijn oordeel. 'We hebben een mooie competitie, in mooie stadions met mooie velden, maar zes ploegen spelen op kunstgras. In mijn ogen is dat echt niet mogelijk. Als je als competitie wilt groeien, moet dit echt veranderen', zegt Tadic, die tot slot nog een reden geeft om kunstgras te verwijderen. 'Omdat op artificial grass een heel ander spelletje wordt gespeeld dan op gewoon gras. En in alle topcompetities wordt op gewoon gras gevoetbald.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Dusan heeft 100% gelijk. Maar PSV won daar geloof ik met 0-7 dus dan zal Ajax daar ook wel kunnen winnen toch? Of ben ik dan ineens te optimistisch? Het enige dat Ajax dwars zal kunnen zitten is het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd. 12u15 wedstrijdjes ligt ze duidelijk niet.
1 0
JanTa
Het heeft niks met winnen of verliezen te maken, kunstgras is troep dat niet op de NL velden thuis hoort. Het is blessure gevoelig en zeer milieuonvriendelijk.
1 0
Joseph
Ging prima tegen NAC om 12:15, je moet alleen de beste 11 opstellen, toen lagen er 4 in na 25 minuten.
0 0
PuurGeluk
Ik hou mn hart vast voor zondag. Moet niet een excuus worden. Daarnaast ben ik het natuurlijk 100% eens. Bij een sliding hoor je vies te worden en geen brandwonden op te lopen.
5 0
Robeerke
Tell em Dusan! Preach!
0 0
Jojo49
Beachvolleybal op beton , is bijna zelfde ,
2 0
PJK54
Vrienden laten we niet vergeten dat er waarschijnlijk ook nog een aantal clubs zijn die in een, van de gemeente, gehuurde accommodatie spelen en die gemeentes misschien niet mee willen werken aan het weer neerleggen van gras gezien de kosten!!
Blijft wel het feit staan dat je hoort te voetballen op GRAS.
0 -1
DrD3k
ONZIN!
De grote clubs hebben al toegezegd mee te willen betalen aan echt gras.
De kosten voor een aparte trainings-accomedatie zitten ze niet op te wachten.
Maar als bijv. De Graafschap het wel kan dan moet de rest het ook zeker kunnen.
0 0
Ajaxadept
Als je als club mee wil doen "met de grote jongens" hoor je een fatsoenlijke mat van echt gras te hebben en geen kunstgras. Je ziet heel vaak de bal vertragen/afremmen in het kunstgras, waardoor passes niet aankomen. Ultimatum aan de clubs in de eredivie stellen: of je speelt op gras, of je degradeert over 2 jaar naar de keuken kampioen divisie. En de KNVB leent de clubs de benodigde gelden, die in een periode van 10 jaar terug betaald moet worden!
3 0
Schone
Een voetbalclub begint toch met een grasveld, echt zo bizar iets dit. En dan zeuren over de kosten. Je bent een voetbalclub in het grasland Nederland, ff serieus!
4 0
Pierre Heno
Ze willen zo'n stadion ook gebruiken voor allerlei andere festiviteiten en dan heb je met zo'n stadionbreed vloertapijtje weinig last van beschadiging = kosten. Bij ADO 'de Haag' gaat het tenslotte allang niet meer om voetbal.
0 0
AlexIbarra
Ik wil liever niet te veel aan Heracles terugdenken maar met name de eerste tien minuten viel me toen op dat spelers het lastig leken te vinden de juiste passsnelheid mee te geven.
Veel ballen die net niet goed aankwamen, onzekerheid om zelfs vrijstaande ploeggenoten aan te spelen (waaronder achterin, mede daarom 1000x terugspelen op Onana).

Ik wil de nederlaag daar niet aan wijten maar het komt er toch op neer dat je geen gelijke omstandigheden hebt. Dat kun je ook hebben op een slecht of droog grasveld maar nu is het sowieso 6x per jaar wennen aan tweederangs faciliteiten.

Onnodig binnen een explosief groeiende industrie in een rijk land.
3 0
Mario65
Voor elke opgelopen blessure zou men bij de betreffende club met kunstgras een schadeclaim neer moeten leggen.
Dan wordt het veel duurder dan het onderhoud van een echte grasmat.
Zie hoe snel men dan overstapt op echt gras.
Die kleine clubs hebben niet de financiële middelen om hier tegenin te kunnen gaan.
0 0
Jaridebeste
Amen.
0 0
Jojo49
Emmen , Heracles , Zwolle , denhaag , excelsior , VVV , ,, Heracles heeft het slechtste kutgras, daar hebben we ook verloren. Zondag wordt ook weer oppassen . PSV heeft zaalvoetballers dat wil nog.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is financieel heel lastig voor bepaalde clubs om van kunstgras af te stappen, eigenlijk vind ik dat de grotere clubs een steentje moeten bijdragen om die clubs de eerste twee jaren te ondersteunen zodat zij die kosten zelf kunnen budgeteren in hun maandlijkse/jaarlijkse kosten. enig idee wat het kost? belichtings apparatuur, sprinkler instalaties, personeel voor onderhoud, die zijn niet goedkoop en hebben vaak hoger agrarische opleidingen afgerond. daarnaast moet een grasmat vervangen worden en komen er een helehoop kosten bij, machines inhuren etc wat dacht je van de kosten om een kunstgrasveld te verwijderen?

je kan niet halverwege ineens overstappen dat geld hebben die clubs gewoon niet. als je degradatie voetbal speelt neem je dat besluit al helemaal niet.
er word heel oppervlakkig en makkelijk gedacht door mensen.

als ajax het verschrikkelijk vind, reik ze dan een hand toe. kom dan een financieel plan om die clubs bij te staan. nu word er alleen maar gejankt.
0 -6
trodat4030
Ze konden het aanleggen van het kunstgras toch ook zelf bekostigen? Waarom het verwijderen weer op het bordje van grote clubs schuiven? De KNVB moet het kunstgras gewoon verbieden en de clubs moeten zelf maar zien hoe ze het regelen en bekostigen. Hebben ze t geld niet? Dan pleuren ze lekker op naar de amateurvelden, want met kunstgras hoor je toch daar thuis. En aangezien men toch de eredivisie wil inkrimpen, kom je op die manier heeeeeeeeeeel makkelijk van de benodigde 2 clubjes af, let maar op. Iets met 2 vliegen enzo.. Wedden dat als men voorstelt om alleen maar 2 vd kunstgrasclubs te laten degraderen dat de competitie met 16 clubs er opeens héél snel is? Dan hoeft niemand die op echt gras speelt te wanhopen dat ze opeens degraderen en zullen ze wél instemmen met de inkrimping en heeft men opeens de benodigde 2/3e meerderheid.
4 0
mgtow
De kunstgrasclubs hebben al genoeg voordeel gehad van het kunstgras. Ze nu nog eens financiëel steunen zou echt een perverse prikkel zijn. Ze krimpen hun teams maar in om geld vrij te maken. Voetballen kunnen ze toch al niet. Of ze nou 30 spelers hebben of 25.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
enig idee wat het kost, om een veld aan te leggen?
0 0
Ajax_026
Ik vind dit zon grote bullshit reden. Als je gaat kijken bij 5de divisie hebben de meeste clubs ook gewoon een net gras veld. Mijn oude club had maar 2 velden een hoofdveld en een trainingsveld daar speelde zowat alle teams op en dat veld lag er 90% van het jaar gewoon keurig bij. Het trainingsveld was wel wat minder maar dit gaat om een club waarbij de spelers gevraagd werd om genoeg te nuttige (bier ja) anders kon de club niet blijven bestaan. l

In de Jupiler league zijn er ook genoeg clubs met een grasveld dat er netjes bij ligt. Ik ben hier zo klaar mee gewoon eisen dat er binnen nu en 3jaar een fatsoenlijk gras veld moet liggen of anders degradatie. Zul je opeens zien dat alle clubs het wel kunnen betalen.....
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je hebt het over het vervangen?
we hebben het hier over het vervangen van kunstgras naar gewoon gras, en de kosten waar je ineens op gejaagd word. die kosten heb je niet als je al normaal gras hebt liggen, het gaat om die investering, om over te stappen.
0 -3
Mario65
Kunstgras is een gezwel voor de voetballerij...
Het is en blijft amateuristische troep.
11 0
Van Reenen
Zo moeilijk is het toch niet? DE KNVB moet gewoon als ei stellen: Wil je in de eredivisie spelen dan moet er in jou stadion echt gras liggen m.i.v. seizoen 2019/2020. Wil je promoveren dan moet je een grasveld hebben in je stadion en indien dit er niet ligt of je zegt als club daaraan niet te willen beginnen, dan promoveer je ook niet.
Duidelijker kan het toch niet. Vorig seizoen is er ook al een discussie over geweest en omdat er een paar clubs vasthouden aan die nylonkousen grasmat, werd het afgeblazen. Voor wie zit dse KNVB er eigenlijk? Dus niet voor Ajax, Feijenoord, PSV, en AZ bijvoorbeeld.
Slappe hap die KNVB.
3 0
Nijmegenaar
Die bevoegdheid heeft de KNVB niet, toch? Die beslissing moet worden gemaakt door de betaald voetbal clubs... unaniem. Gaat nooit gebeuren als een club als Heracles het verkloot voor de rest!
0 0
JanTa
Men weet (nog) niet eens waar men met die versleten troep naar toe moet dus word het maar ergens illegaal gedumpt en dan heb je het nog niet eens over het sportieve vlak.
0 0
TheTruth
De Eredivisie moet gewoon ECHT een nieuw leven in worden geblazen.

- Het kunstgras moet verdwijnen
- De competitie moet kleiner, hierdoor gaat het niveau omhoog.
- Een toernooi met de belgen, want de beker is nu echt niet interessant.
5 0
Joseph
Liefst een competitie met de Belgen, maar inderdaad een bekertoernooi zou wel wat toevoegen, die huidige beker is alleen een prijs als je ook landskampioen bent.

Een feyenoord dat vol voor de beker gaat is te triest voor woorden.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een beker toernooi met de belgen, ben ik altijd al een voorstander van geweest:) ook voor de rivaliteit, dit maakt het leuker en spannender om te kijken.

die knvb beker leeft gewoon niet.
als je een knvb beker wilt houden, speel dan een finale of halve finale met de laatste 4 nederlandse overgebleven clubs uit de benelux beker. persoonlijk hoop ik dat de nederlanders en belgen elkaar ooit een hand toereiken voor zon beker.
0 0
Ajax114
Het is onbegrijpelijk dat clubs vrije keuze hebben.
6 0
3sterren
Moet er niet aan denken dat een idiote voorzitter van een zogenaamde laagvlieger het in zijn bolle hoofd haalt om volgend seizoen op asfalt te gaan spelen ...
; )
1 0
GvanderK
Weg met die troep! Wil je liever op kunstgras, word dan amateurvoetballer of ga gewoon op zaalvoetbal. De KNVB moet met harde maatregelen komen. De top 3 wilde al voor de financiën opdraaien maar één clubje verziekt het (Heracles) voor derest. Die hoofdsponsor van ze moet ook niet moeilijk doen, die verdienen genoeg aan al die amateurvelden.
5 0
b.hulshof
Tadic op de bank dus zondag, want we hebben zondag100% inzet nodig en een fitte Tadig 3 dagen later voor de beker.
5 -1
Murtagh
Weg met die troep
1 0
PJK54
Ik denk dat hij een punt heeft maar of de KNVB daar in mee wil gaan.... denk het niet zal te "moeilijk" zijn om dat in te vullen. Er moet nu eindelijk een stap gezet worden en verbieden dat nepgras gaat een club daarin niet mee blijft de KK-competitie over om in te spelen en schuiven de clubs met echt gras door.
6 0
niquedegraaff
Ik weet dat fc Emmen bij handhaving in eredivisie het kunstgras gaat vervangen. Van andere clubs weer ik het niet.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dus het probleem zijn de kosten, ze willen het wel allemaal graag, maar dat houdt ze tegen.
0 0
Ferd
Zwolle gaat ook over op echt gras.
2 0
Ajax114
Hop ik dat die twee clubs zich handhaven
0 0
Jood79
Ado ook
0 0
Van Reenen
ADO pas in seizoen 2020/2021
0 0
Stamhoofd
Als we nou gewoon een seizoen de kunstgraswedstrijden gaan boycotten samen met PSV en Feyenoord, kijken hoe snel het dan gaat
0 0
Redrum
Feyenoord boycot al het hele seizoen alle uitwedstrijden.
26 -1
BowedUkelele
dan wordt de competitie wel weer lekker spannend, met 18 verliespunten voor Ajax, PSV en Feyenoord.
2 0
Sjaakvaak
Ha, dan degradeert Feyenoord
11 0
Babayaka
Welk ei heeft het eigenlijk verzonnen dat kutsgras? en welke dappere dodo heeft bij de KNVB gezegd dat het wel goed is dat het goed is dat er op gespeeld kan worden bij de profs ?
7 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
is ergens in 2003 begonnen bij almere city/omni world meen ik. (lees:meen ik)
0 0
1738
gewoon weg met dat kunstgras man sjeemig
0 0
Rentokill
Helemaal gelijk heeft ie. Had eerst veel beter onderzocht moeten worden.
Dan nog, of allemaal op kunstgras, of allemaal niet.

In topvoetbal zit veel meer finesse dan je op het eerste oog kan zien. Neem bijvoorbeeld een pass over de grond. Hoe hard/zacht, het effect, de lengte, timing...speelt allemaal mee en verschilt best wel met plastic sprietjes t.o.v. gras. Laat staan de ondergrond (rubber of zand) qua blessures en het stuiteren etc.

Op Tennis heb je ook verschillende ondergronden en vanzelfsprekend ook specialisten voor gravel of gras etc. Toch gaat die vergelijking niet op als je alleen in de eredivisie een paar kunstveldjes hebt.

En dat het de armere clubs benadeeld? Onzin. Ze konden het voor invoering van kunstgras ook rooien. Het leverde ze eenmalig iets op. Daarna begroot je het gewoon.

En Tadic was briljant tegen Real en NAC.
0 0
iammike
Klopt feitelijk gewoon. Zelf had ik vorige week zondag 90 minuten op kunstgras gespeeld en donderdag had ik nergens meer last van. Gisteren een wedstrijd op natuurgas en nu voel ik bijna niks.
0 0
Bullmajor
Ik heb ook wel eens op kunstgras gespeeld. Als de ondergrond goed is, zijn het prima velden. Als je op een hobbelig, hard veld speelt (met na de winter matig gras), is het veel erger. Maar dat zou niet het ijkpunt van de eredivisie moeten zijn.
0 0
insectenverdelg
Maar je hebt amper gelopen in Almelo Dusan..
0 -13
Tha
Zou dat misschien een reden hebben?
1 0
Rodedraad
Hij heeft gewoon een punt en heeft gelijk. Het is Competitie vervalsing.
3 0
Ruff Rhythim
Dus mag ie daarom niks zeggen over dat achterlijke kunstgras?
2 0
3sterrenAjax1
bakt er inderdaad niks van. 24 goals en 13 assists in 34 wedstrijden. echt weggegooid geld.
15 -1
Ferd
Lezen is niet je sterkste punt he, er staat "amper gelopen in Almelo" en dus niets over zijn prestaties in andere wedstrijden
1 -5
insectenverdelg
Ik ben heel blij met Tadic, alleen in Almelo was hij, net als de hele selectie, echt heel slecht. Maar trek zelf je conclysies uit mijn post.
1 -3
VeermanAjax
Nee maar je moet toch weer even haten toetsenbord held. Tadic heb gewoon een punt. Ga daar eens op in betweter
0 -1
insectenverdelg
ik ben tegen kunstgras. hrb ik al vaak grnoeg gemld. Maar in Almelo werd er door niemand, maar zeker ook door Tadic, zwak en mak de duels in gingen. Ik baal daar nog steeds van ja. Als je dan nog zegt dat je 3 dagen overal pijn had, vraag ik me af hoe die jongens van Heracles dat een week later wel kunnen opbrengen, Want die gingen er tegen Ajax wel vol voor...
0 -1
VeermanAjax
Mischien heeft dat er ook mee te maken dat Ajax veel meer wedstrijden per seizoen speelt, tegen teams die allemaal 100% gemotiveerd zijn om tegen Ajax te spelen en wekelijks op plastic spelen. Vind het altijd zo zonde dat alles op een bepaalde speler word afgereageerd, terwijl tadic echt een strijder en teamspeler is. (Vind ik)
0 0
insectenverdelg
Ik heb liever geen geklaag na zon pot als Heracles waar je puur oo mentaliteit wordt afgetroefd en t kampioenschap in de ijskast zet. Win 3-0 van Ado en ga dan klagen. of zoals Klaas-Jan vorig jaar na van t gras van zn eigen land postte met gratis op te halen
0 0
VeermanAjax
Maar dit geklaag gaat toch over het kunstgras zelf?! Dus je mag er alleen over klagen als je wint....zeer apart. Dat is de hele discussie toch niet Heb je zelf wel op kunstgras gevoetbald. Zo ja dan kan je het toch wel begrijpen??! Helemaal rond een Europese wedstrijd is het kut zoals tadic zegt. Maar goed op alles wat ze zeggen heb je wel weer mensen die er van alles erbij halen. Jankerds
0 0
Ajaxbrl
Eens!
2 0