Spits Traoré van ACT naar Ajax Amsterdam

JesseTH, 14-12-2018 om 18:10, 29908 views, Ajax Cape Town |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lassina Traoré maakt vanaf komende winter officieel de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax Amsterdam. De 17-jarige centrumspits was pas sinds juli 2018 aan het werk in de jeugdopleiding van het Zuid-Afrikaanse Ajax, maar heeft daar al genoeg overtuigd om de overstap te kunnen maken.

'Lassina maakte indruk tijdens trainingen met Ajax 1 in maart, toen hij duels uitvocht met spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Klaas-Jan Huntelaar', zo valt er te lezen op de website van Ajax Cape Town. Aanstaande zondag vertrekt Traoré vanuit Zuid-Afrika naar Amsterdam.

Eenmaal in Nederland zal de in januari achttien jaar wordende Burkinees, nadat hij meteen zijn eerste kerst heeft meegemaakt, met Ajax 1 meevliegen naar de Verenigde Staten voor het trainingskamp in de winterstop. Enige voorwaarde: het benodigde papierwerk moet dan rond zijn. In Amsterdam zal Traoré twee andere oud-spelers van Ajax Cape Town tegenkomen, want ook Leo Thethani en Dean Solomons maakten eerder de overstap.

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax de openingsgoal maakt tegen De Graafschap? Zet in en krijg 4,5 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
meer respect graag zoals het een ajacied betaamt
1 0
Woodenshoe1
Is Traoré het Jansen van Burkina Faso?
1 0
mgtow
Erger dan dat. Elke flapdrol heet daar zo zowat.
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
inteelt?
0 -5
NUL20
Iemand nieuws over Bande?
Zou na winterstop fit zijn... hoor er weinig over.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Die hebben ze moeten laten inslapen.
5 -9
Dondy
Het is dan ook nog geen winterstop
4 0
Venta
Zijn eerste kerst? Als Afrikaan is de kans héél groot dat hij óf Christen is óf Moslim. Waarom zou dit zijn eerste kerst worden?
1 -3
3sterren
Soms is het de kunst om tussen de regels door te lezen. Waarschijnlijk wordt ermee bedoeld dat hij voor de eerste keer niet het kerstfeest in zijn geboortestreek zal vieren en bovendien zonder de geborgenheid van zijn familie …
; )
2 0
jackwolf
Je gaat het nog uitleggen ook..
4 0
Cello
Nadat ik de commentaren hieronder gelezen heb en vooral van degene die hem hebben gezien en positief oordelen ben ik meer dan nieuwsgierig naar deze speler.
0 0
NouridolbergNeres34
Lekker hoor, schijnt echt een toppertje te zijn.
1 0
Van Reenen
https://www.youtube.com/watch?v=zOcqxeVzvrk
Dus toch een Traoré naar Ajax.
2 0
iammike
Mooi. Als die in Jong gaat spelen zal die met Pereira gaan concurreren en kan je Sierhuis verhuren aan een eredivisie club!
4 0
ajaxwestland09
Moet een goede voetballer zijn
1 0
Ozymandias
Wat hoop ik enorm dat dit de eerste speler van Ajax CT wordt die als een topper Ajax verlaat. Dat zal de samenwerking tussen AFC Ajax en Ajax CT ongelofelijk ten goede komen. Het zal het aantrekken van grote Afrikaanse talenten ook makkelijker maken.
14 0
Jornnn
Is dat niet gewoon een kwestie van geld? Als Ajax dit jaar goed casht, is er voldoende “over” om daar eens goed in te investeren en een academie neer te zetten waar heel Afrika zou willen spelen (en studeren) om via CT door te breken in Europa.
1 0
Ozymandias
Met het Ajax Lambda Institute hebben ze in ieder geval een goede stap gezet.
4 0
X-RaY
Een toekomtig pareltje. Wie zal het zeggen?
Ajax is al weer druk bezig. Dat stemt mij tevreden.
6 0
robinozzi
Hopelijk zijn hij en Bandé lekker rap. Snelle aanvallers zijn altijd welkom. Mist onze aanval weleens
5 0
wolterx
Zie hem voor rechtsbuiten komen eigenlijk, is -tenzij hij opeens enorm gegroeid is- vrij klein van stuk en behendig. Bij Ajax ben je dan eerder een buitenspeler dan spits. Was al tijdje bekend dat hij zou komen deze winter maar top dat hij direct mee naar de VS kan. Meen te hebben gelezen dat hij met 16 al in selectie van Burkina Faso zat en met 17 op 4 interlands en 3 goals staat. Heb hem zelf maar paar keer gezien op toernooien maar bij Ajax waren ze laaiend enthousiast, ben heel benieuwd.
14 0
witchmaster11
je vergeet te zegen dat hij net als een messie verschrikkelijk wendbaar is en vooral op de eerste meters niet te houden is en is ondanks zijn lengte behoorlijk krachtig kan links zoals rechts goed uit de voeten heb hem al tijdje in het oog
3 0
X-RaY
Ben niet zo van het uitdelen van veren maar ik lees jouw stukjes over de jeugd graag. Goed geïnformeerd ben je altijd. Dus bij deze een veer ;)
2 0
Ozymandias
Weet jij of Aliyu Mahmoud ook nog steeds komt en wanneer hij 18 wordt?
3 0
wolterx
Toevallig tijdje terug nog met iemand over gehad, club wilde niets los laten over interesse van Ajax aan hem. Zou wel voor Nationale o20 team opgeroepen kunnen worden, acht kans bij hem minder groot als bij Allan Okello die vorig jaar rond met Ajax leek. Die is vorige week ergens door de fans gekozen als favoriete speler, schijnt een hele goede speler te zijn.
5 0
Ozymandias
Je acht de kans groter dat Okello komt? Maar die hebben ze toch nooit naar Ajax CT gehaald en Mahmoud net als Traoré toch wel? Daarbij hadden ze Okello dan toch al in de zomer kunnen halen?
3 0
wolterx
Mahmoud ook niet, was wel daar met trainingen etc maar heeft nooit echt de overstap gemaakt. Is een heel verwarrende situatie waar ik de fijne details niet van ken.
4 0
Ozymandias
Hij kreeg geen werkvergunning en kon dus niet officieel voor Ajax CT uitkomen maar kreeg wel een verblijfsvergunning waardoor hij wel al naar Cape Town kon en daar op een voetbalschool zit tot zijn achttiende verjaardag. Dat is het verhaal wat ik las.
2 0
JusAFCA
De enige landgenoot is Hassane Bande?
4 0
Mikes
Jaa die andere zijn Zuid Afrikanen, dat is Traore niet.
2 0
3*stars*3
Volgens Vonk kan deze jongen een sensatie worden.
Dacht trouwens dat het een flankspeler is.
Maar we zullen zien.

@AS redactie, Solomons en Thetani zijn geen landgenoten van Traoré.
4 0
Mikes
Hij kan beiden, is een speler die zowel rechtsbuiten als spits kan.
3 0
3*stars*3
Prima, heb je hem bezig gezien?
Kon geen beelden vinden.

Ah, zie reactie van Wolter al.
1 0
RaynoFischer
Beetje hetzelfde als Bertje dus ;)
Toevallig familie?
1 0
Mikes
Nee zijn geen familie, Traore is beetje de Janssen in NL, meest gebruikte achternaam.
3 0