De Ligt: 'Gele kaart is terechte beslissing'

TZwagerman, 08-12-2018 om 22:10, 11457 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt moest tegen PEC Zwolle al vroeg aan de noodrem trekken en dat vindt hij jammer. De jonge verdediger kreeg een gele kaart, iets dat hem de laatste tijd nog maar weinig overkomt. De aanvoerder van Ajax weet waarom.

Eerst gaat De Ligt voor de camera's van FOX Sports in op zijn overtreding: 'We verliezen de bal veel te makkelijk op het middenveld. Daar komt een counter uit en ik onderschep de bal. Ik denk dat ik hem (Kingsley Ehizibue, red.) heel licht raak en daardoor kan hij niet door. Hij speelde de bal wel heel ver voor zich uit, dus ik denk dat Onana de bal wel had gehad. Maar het is wel een overtreding. Een gele kaart is wel gewoon een terechte beslissing.'

Het was voor De Ligt pas zijn eerste gele kaart van het seizoen en de 19-jarige rechtspoot denkt te weten hoe dat komt: 'Ik denk dat het ook ontwikkeling is, ervaring. Vroeger kleunde je overal in, maar nu kijk je meer naar de situatie en schat je het in. Ik denk dat ik zelf ook sneller ben geworden en daardoor hoef je minder aan de noodrem te trekken. Dat merk ik zelf ook wel. Toevallig maak ik vandaag een overtreding en krijg ik geel, dat is jammer.'

André Onana

Evenals Donny van de Beek, viel ook Onana tegen PEC Zwolle geblesseerd uit. De Ligt deed direct na afloop van de wedstrijd navraag bij zijn doelman: 'Ik heb even gevraagd hoe het was. Hij kon er weinig over zeggen, maar hij had een beetje last van zijn hamstring. We zullen zien wat eruit komt.' 

De Ligt hoopt in ieder geval wel dat Onana er tegen Bayern München bij kan zijn: 'Iedereen weet wat André voor ons betekent. Ik vind André een hele belangrijke kracht voor ons, bijvoorbeeld met hoge ballen. Dat is één van zijn sterke punten en iedereen zal een keeper als Onana missen. Maar goed, we hebben ook gezien dat Kostas op de training laat zien dat hij het ook zou kunnen.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
De ene scheids geeft geel, de andere rood. Me of zonder de VAR. Wat dat betreft, is de VAR geen verbetering. Het is ook niet eenvoudig. Of Onana wel of niet eerder bij de bal was geweest, zullen we nooit weten.
0 0
Libero
Ik ben de wedstrijd aan het terugkijken en zag weer hoe ontzéttend meerdere gasten van PEC ongestraft tegen Kamphuis tekeer gingen, beetpakken en alles. Later kreeg Tadic geel voor hetzelfde, behalve dat hij wél zijn poten thuis hield. Wel een terechte kaart vind ik, erger me er ook altijd groen en geel aan als Luuk de Jong er weer eens mee wegkomt, maar het was weer eens meten met twee maten. Dat Ajax drie keer geel kreeg en het alsmaar schoppende en beukende PEC slechts twee zegt wel genoeg. Alleen van Duinen al had er minstens drie keer af gekund met een tweede keer geel.
2 0
Siemmie
Precies. En hier hoor je he-le-maal niemand over. Heel Nederland is in rep en roer dat De Ligt geen rood heeft gekregen, maar dat van Duinen meerdere keren zijn tweede geel moest krijgen en Tadic wel geel krijgt voor protesteren en de Zwolenaren niet, wordt vergeten door iedereen die anti-Ajax is.
3 0
Joodhannus73
Dat wordt open huis met zo'n keeper woensdag. Totaal niet gerust op. Terug naar topic. Vond het eerder een schwalbe van die aanvaller dan geel of rood. Hij was al over zijn been heen en laat zich vallen toen hij merkte dat die bal niet meer kon halen. Maar ik snap wel dat de scheids daar niet voor fluit. En dat hij een kaart trekt.
2 0
JPM
“Bijvoorbeeld met hoge ballen.”

Ouch.

Belachelijk dat Lamprou momenteel de tweede keeper van Ajax is. Hij zal best prima reflexen hebben, maar noem me svp één zichzelf respecterende topclub die een tweede keeper heeft die zo klein van stuk is. Als Onana geblesseerd raakt, wordt het paniek. Dat hoort gewoon niet en is gezien onze financiele situatie ook nog eens totaal onnodig. De markt op deze winter svp.
5 -5
Ajax_026
Lamprou verdient meer respect want het is voor eredivisie begrippen een waardige Keeper. Alleen ben ik het met je eens dat Ajax hoger moet mikken (no pun intended).
4 0
gi0vanni
Volgens mij is de waarheid vertellen gewoon prima. Hij zegt dat Lamprou waarschijnlijk een goede keeper is die lengte te kort komt, en dat is gewoon zo. Tegen Bayern gaat dat natuurlijk niet alleen in de ED moet het tegen de meeste clubs wel goed gaan. Maar liever niet tegen PSV.
0 0
RedFeather
Haha wilde mn bericht dus precies zo beginnen.
0 -1
RaynoFischer
Hans probeerde weer te stoken, denkt hij nou serieus dat Matthijs Lamprou gaat afvallen voor de camera?, tuurlijk niet.... :P

Zou wat zijn "Wat een kut 2de keeper hebben we...."
6 0