'Frenkie de Jong terug in basiself Ajax'

SJvanveen, 01-12-2017 om 17:31, 16744 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong staat zaterdagavond in de basiself van Ajax tegen FC Twente (aftrap 18.30 uur). De middenvelder wordt beloond voor zijn uitstekende invalbeurt afgelopen weekend tegen Roda JC (5-1). 

De middenvelder maakte in de rust zijn entree tegen de club uit Kerkrade en kantelde het duel. Na zijn invalbeurt scoorde Ajax immers vier keer waardoor het alsnog met dikke cijfers won: 5-1. Zelf gaf De Jong drie assists. Een unicum, want niet eerder deze eeuw gaf één speler tijdens een Eredivisie-duel als invaller drie assists. 

Voor het unieke optreden wordt de creatieveling nu beloond. Wie slachtoffer wordt van De Jong zijn basisplaats is vooralsnog onduidelijk. De kans is aannemelijk dat Keizer in een 3-4-3-systeem aantreedt, waardoor Deyovaisio Zeefuik op de bank begint. Ook kan Lasse Schöne bijvoorbeeld geslachtofferd worden als de oefenmeester zijn vaste 4-3-3-systeem wil behouden. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
3-4-3 is dat niet een beetje risky?
Ok dit twente is niet het twente van welleer, maar toch, in een uitwedstrijd tegen gertjan verbeek?

Ik zou toch eerder kiezen voor 4-3-3.

Ik vind ook dat frenkie meer centraal hoort ivm zijn assists. Zijn bereik is aan de rechterkant kleiner.
Jammer dat frenkie geen verdedigende kwaliteiten heeft, anders had je donny gewoon op rechts kunnen zetten de jong centraal en ziyech op links.

Het zou kunnen werken als de backs niet teveel opkomen, maar zonder sinkgrave kun je gewoon niet zo spelen. Uberhaubt geen 3-4-3 in uitwedstrijden, sinlgrave is de enige die optijd terug is op positie. En ajax in staat laat om elke wedstrijd 3-4-3 te spelen.
0 0
mavato
Leuk hoor al die ideeën over 3-4-3. Vind ik prima, maar als het niet loopt haal dan eindelijk Zyech van het veld. Hij heeft echt bizar veel balverlies, laat zijn man lopen en verprutst consequent alle vrij trappen. Daarnaast loopt hij er bij alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Laat Schone en v/d Beek maar buffelen, het mooie voetbal komt van Frenkie. Op die wijze is er mijns inziens meer balans in het team.
1 -6
NoPants
Als je de statistieken van eredivisie.nl bekijkt is ziyech met afstand de beste middenvelder van ajax en de eredivisie, zowel aanvallend als verdedigend.
4 0
Bjorn
Door dit soort berichten kijk je tenminste zin in een potje foebele van Ajax.
4 0
Ajacied33
Twente wilt wel voetballen,verwacht een leuke open pot die we natuurlijk moeten winnen. Ik vertrouw op een.goed resultaat
0 0
chuckie88
Ben je vorig jaar zeker vergeten... 90 voor de pot gehangen en counteren
2 0
Mokum<3destad
Bron?
2 0
Dexy
Zeefuik ;)

Steeds als hij in de selectie van het 1e zit, komt Sjoerd met vroegtijdige verwachte opstellingen. Kan haast geen toeval meer zijn: Zeefuik is de mol! ;)
0 0
Joseph
Ik hoop gewoon dezelfde opstelling als vorige week, Schone en Frenk voor de verdediging vind ik een uitstekend duo. Frenkie laat ook Schone beter spelen, omdat hij opeens niet meer vol onder druk staat, de achilleshiel van Schone.
Donny en Ziyech die er voor zwerven haalt ook het beste in hun naar boven, ik zie het helemaal zitten. Wordt een leuke wedstrijd!
1 0
ST

Kluivertje - Huntelaar - Neres
Ziyech - Schöne - Vd Beek - De Jong
Wöber - De Ligt - Veltman
---------- Onana --------------
2 -3
Legion
Is inderdaad op het moment de sterkste opstelling. Dolberg zal voorlopig nog wel even basis blijven totdat het bewezen is dat hij echt een topper is of gewoon te kort komt.
0 -1
MelleAfca
Dolberg te kort komt? Kom op man... Hij draait misschien niet zo lekker als vorig jaar maar zelfs een blinde kan toch zijn dat dit een wereldtalent is?
1 -1
Legion
Hij is nog steeds om te janken, meest overschatte speler
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Sierhuijs(helaas heeft al gespeeld)erin voor huntelaar, shone eruit, donny naar links, veltman naar links op rcv, zeefuik op rb(uit nood)

Zeefuik-veltman-de ligt--wober (sinkgrave II)
F. De jong-vd beek-ziyech
Neres-huntelaar-kluivert
1 -1
RaynoFischer
Dolberg speelt, Huntelaar kan invallen werd er gezegd
4 0
Koenniiee
Verbeek zal ook wel - typisch conservatief KNVB - druk zetten vanuit een nummer 10 met een spits en dan kan 343 wel. Mocht Verbeek het omgooien dan kan Ajax wel eens voor een verrassing komen te staan.

Verwacht namelijk dat Keizer idd voor de 343 kiest. Maar mocht FCT in balbezit weer met elke vleugelspitsen spelen dan heb ik geen idee wie uitwijkt naar de zijkant of centraal de verdediging in zakt. Niet echt de type spelers voor, dus in de omschakeling ligt er een gevaar als we de druk er niet op krijgen.
0 0
ajacied93
mocht dat gebeuren kan je met een driemans verdediging gewoon mee kantelen naar de kant waar de bal heen gaat. de andere kant blijft dan open en die zone moet worden afgedekt door een uitgezakte half.
0 0
ajaxinho
Dat wordt genieten!!
1 0
Ricoo
bron?
1 0
Mikee
Zeefuik
1 0
W Z A W Z D B
AS zit er nooit naast
1 0
Ricoo
Nee, maar dat neemt niet weg dat je altijd een bron moet vermelden, al ben je dat zelf.
0 0
RobbertB
? De naam van de schrijver staat er toch gewoon boven?
0 0
afcas
misschien was dat vroeger zo. tegenwoordig zijn het alleen maar anonieme bronnen die gebruikt worden of de eigen duim waaruit gezogen wordt. en dat is met alle media het geval. dus een bron moeten vermelden is bullshit in het huidige mediaklimaat. dat jij dat wil betekent niet dat het moet.
0 0
joodforeverever
Gewoon 3-4-3 . geen Viergever en Sinkgraven dus gewoon 3 man. Veltman, De Ligt en Wober achterin
2 -1
Onpartijdig
Tja, dat moest ook wel, volledig verdiend natuurlijk. Vreemd dat AS dit keer niet de gehele opstelling weet te melden. Matige bron hoor.. ;)
1 0
AJAIXIXIXI
Keizer kan er simpelweg niet meer omheen, Frenkie hoort gewoon in de basis!
1 0