Talent Redan na dit seizoen weg bij Ajax

BartVeenstra, 24-03-2017 om 15:14, 70587 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jeugdspeler Daishawn Redan gaat Ajax na dit seizoen verlaten. Dat meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. Opmerkelijk, aangezien hij enkele weken geleden nog aangaf te blijven bij Ajax.

Het management van de spits heeft na meerdere gesprekken met Ajax laten weten dat hij niet zijn eerste profcontract bij Ajax zal tekenen. Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali baalt ervan dat het toptalent Ajax verlaat. 'Wij hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hemzelf en zijn management. Dat er dan op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zij hun zinnen ergens anders op gezet.'

'We hebben er alles aan gedaan om een groot talent als Daishawn voor de club te behouden maar op een gegeven moment houdt het op. Wij wensen hem het allerbeste met het vervolg van zijn carrière', besluit Ouaali. Onder meer Manchester United, Manchster City en RB Leipzig zouden interesse hebben in de spits.

Het voorjaar is begonnen! Ben jij al een trotse bezitter van de WZAWZDB-zonnebril?!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
korem
Je hebt liefhebbers en broodcoetballers, deze jongen of denk beter gezegd de ouders van deze jongen gaan voor het snelle geld. Bij Ajax heb je ook geen garantie dat je het gaat halen, maar is de kans echt veel en veel groter. Jammer al zo veel voorbeelden van andere en toch maken ze nog zulke keuzes.
0 0
Catenaccio
Na ja, net als odegaard miljonair over een paar jaar, spelend in het 2e van Manchester city. Verder nooit enige rol van betekenis.
Sneijder was bv de allerbeste in het 1e gedurende een paar seizoen. Vervolgens bij Real op de bank. Just saying.......
Domme ouders, domme speler
1 0
Web
Dit is de realiteit, er zullen er nog velen volgen.
0 0
Ozymandias
Wanneer het Verenigde Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten mogen ze geen buitenlandse spelers van onder de achttien meer contracteren. Verder zijn er maar weinig clubs die een jeugdspeler van Ajax kunnen wegpikken.
2 0
Sampaoli
Tot over jaartje of 5 bij PEC, misschien Utrecht.
0 0
jaribombari
Maar wel met een paar miljoen op de bank. Je kunt ook kiezen voor een traject als Kai Sierhuis, maar die belandt misschien ook bij PEC of Utrecht en dan zonder miloentjes en buitenlandse ervaring. Dat zijn de keuzes die je maakt, je weet het nooit van tevoren.
0 -1
Joseph
Ik geloof niet dat Sierhuis in dezelfde categorie valt qua talent. Dit soort talenten halen bij Ajax in de jeugdopleiding meestal wel het eerste.
0 0
je
Maar Sierhuis staat wel altijd op de juiste plek om een goal te maken.
Sleuren meters maken .
En hij heeft een neusje voor de goal.
0 0
Joseph
Ik vind Sierhuis ook absoluut een speler met potentie, maar het talent van Redan is groter, al vind ik het wel van weinig persoonlijkheid getuigen als je aangeeft te blijven en daarna toch voor het geld kiest. Dat worden meestal niet de grootste.
0 0
mgtow
Niet meer opstellen, niks meer faciliteren voor spelers die ondanks alles ervoor kiezen om Ajax te verlaten. Dus zelf vervoer regelen (buitenlandse wedstrijd? Je gaat maar lopen/fietsen/met de trein, laat je door je ouders rijden maar je komt op tijd) , eigen shirtjes wassen, ballen dragen etc. Niet te lief zijn als Ajax zijnde.
7 0
freshfield
alle donkere spelers houden van doekoe doekoe......hebben geen mentaliteit meer zoals jongens als kluivert, seedorf etc
5 -3
RaynoFischer
Vaclav Cerny wilt vertrekken en heeft al zijn Ajax foto's verwijderd op insta, er bestaan ook blanke jongens zonder mentaliteit hoor.
Die jongen presteert al het hele seizoen niks, gister weliswaar een hattrick bij Tsjechië u21.
0 0
Myers
Kluivert hield ook van doekoe, gezien zijn miljoen schuld bij een goksyndicaat: Nos.nl
2 0
HenryVakH1972
Boeiend!
1 -1
Geefeenseeneerlijkemening
Onbetrouwbare jongen die blijkbaar liever voor het geld kiest. Tot nooit meer ziens!
1 0
tonny
Lekker laten gaan komt ook niks van terecht als ze nu al voor het geld kiezen
Zulke slapjanussen hebben we al genoeg
Sorteer nu maar eens op karakter de wil om te winnen. Ontbreekt al een paar jaar in het eeste
2 0
AjaxBaggio
Wat verdient zo'n groot talent bij Ajax van 16-17 ?

Verdienen die talenten bij Engelse clubs dan echt zoveeeeel meer ?

Vind het best wel een rare actie van zijn kant.
Hij ziet dat talenten als Kluivert en de Ligt gewoon kansen krijgen. En toch vertrekt je... dan zit er toch echt iets los van binnen.
2 0
suske
Even een voor beeld op jouw vraag. Bij Ajax verdiend zo,n speler - 150,000 euro in Engeland verdiend hij al gouw 750,000 euro ( Eigen schatting ) per jaar. Dat jij het raar vind en verwijst naar Kluiver en de Ligt. Dat is begrijpelijk maar beide spelers hadden verstandige ouders en begeleiders. Kluivert zijn vader uiteraard en de Ligt Barry Hulshof.
maar zoals door meerdere en mij hier al geopperd. Is geld de grote boos doener. Ajax heeft ruim 100,mlj aan eigen vermogen. maar dat is maar een schijntje wat Engelse-Italiaanse-Franse- en Duitse topclubs te bieden hebben met hun steen rijke eigenaren. en zolang de UEFA hier geen paal en perk aansteld is het voor Ajax dweilen met de kraan open. En het is nu juist ook die UEFA die van de Champions- Leaqeu die nu heeft beslist dat die vier landen elk vier clubs voor de die competitie mogen inschrijven. Dus het gaat al lang niet meer om een Europese competitie met alleen de kampioenen. Maar om de Clubs uit de landen waar de meeste poen is te vergaren. Engeland - Italië - Duitsland - En Frankrijk.
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Jeugdcontract is plusminus 50k
0 0
NouriVandeBeek
Ajax zal wel een akkoord hebben gehad met Redan. Je gaat anders er geen persbericht aan besteden en uit eindelijk ook nog een sneer meegeven. Ook raar na zijn uitspraken bij goal.com. Het zal me niks verbazen dat zijn management hem naar het buitenland hebben geduwd.
0 0
Ajax412
Haha vaarwel, we met de slapzakken zonder ruggengraat. Money money.
2 0
NouridolbergNeres34
Weer eentje die denkt aan zijn bankrekening ipv zijn toekomstige carriere. Adioss!
1 0
Ellende
Ouders hebben goed recht nu al te profiteren van het geld dat hun zoon opbrengt. Die krijgen waarschijnlijk een goede baan aangeboden en een dot geld. Later kan Redan altijd nog naar een Twente of Vitesse.

Niet meer opstellen of tijd meer aan besteden als het aan mij ligt. Reden is dat AJAX geen sociale werkplaats is maar een topclub. Je leidt niet op voor een ander. Daaaaaag Redan. Graag iemand die wel een AJAX hart heeft
6 -1
FrankRijkaard4
Redone
4 0
vincitus
Ik mag hopen dat hij zijn laatste wedstrijd en training al gespeeld heeft nu dan..
0 0
Bensco
ik hoop dat die naar chelsea gaat... die staan er immers bekend om dat talenten daar een zeer grote kans hebben om door te breken bij het eerste.
3 -1
gi0vanni
Ja zeker die kans is daar heel groot net zoals als bij Real Madrid.
0 0
arigold
Off: Cerny heeft al zijn (Ajax) foto's van Instagram verwijderd, teken?
2 0
R.F.
Beetje overbelasten dan, we hebben nog een paar maanden.
0 0
Wijnvoord
Ik lees hele lange maar ook zeer goede reacties. Mijn reactie is een hele grote gemiste kans voor Redan. Jammer voor Hem als voor Ajax, maar dit ligt niet aan Ajax.
3 0
Cello
Hoeveel tieners kunnen we bedenken die vertrokken èn die het uiteindelijk gemaakt hebben in het buitenland?. Ik kom voorlopig maar op 1: Clarence Seedorf. En dat is al meer dan 20 jaar geleden, bijna 22 jaar. Wie weten er meer?.
0 -1
altijdwelwat
Seedorf was op zijn 12e al geen jeugdspeler meer !! Legende !!
1 -1
Alexander40
Hoedt, maar die was geloof ik 20
0 0
Middenweg401
Seedorf in deze context noemen slaat nergens op. Het gaat er ook voornamelijk om dat ze de jeugdopleiding vroegtijdig verlaten nadat er veel in ze geïnvesteerd is. Dat is juist een speler die "gewoon" 3 seizoenen in het eerste heeft gespeeld. Dat is dan ook wel het absolute minimum ook als je het mij vraagt.
1 0
3*stars*3
Seedorf had wel zijn debuut gemaakt in het 1e maar van alle spelers die een NL BVO verlieten en vroegtijdig naar buitenland gingen...Alleen Krul heeft 1e van Newcastle gehaald en vaste waarde geworden.
Verder geen 1, die is gedebuteerd en vaste basisklant is geworden.

Die van Velzen verruilde Ajax ook voor United en speelt nu bij Roda (dat hem in winterstop overnam van Volendam)...
0 0
A Cohen
Deze jonge eigenwijze geldwolf heeft nog niet voldoende voorbeelden op zijn netvlies kunnen toveren hoe het niet moet.
Hij laat zich natuurlijk weer gek maken door die op geld beluste zaakwaarnemers.
Ajax bedankt en tot ziens.

Als ik het voor het zeggen zou hebben, dan vanaf nu per direct op de bank.
Kan hij daar al vast aan wennen voor de toekomst.
Geven we in bankzitten ook een opleiding en wel gratis en voor niets.
Kutmentaliteit direct afstraffen.
2 -1
Cello
Mijn eerste reaktie was: weer zo'n ondankbare hond.

Zo betaal je de club terug, die veel tijd en energie in je heeft gestoken en je tot op heden heeft gevormd tot de voetballer, die nu door andere clubs (met veel grotere zakken geld) begeerd wordt.
Kijk...in begrijp dat een voetballer vroeg of laat heus wel bezwijkt voor de lokroep van het grote geld. Maar of dit al op deze leeftijd moet??. 16 jaar. Kom op hé!.
En het geneuzel van sommige, dat je dan hier hoort, dat Ajax in principe hetzelfde doet....?. Dat is pas een goedkope vergelijking!. Voor zover bekend werft Ajax de talenten door prat te gaan op de geweldige opleiding, die de club nu eenmaal heeft èn waar het ook wereldwijd wel om bekend staat. Geld heeft er in dat opzicht weinig mee te maken. En zelfs de talenten van buitenaf, die dan hier hun eerste contractje tekenen, worden absoluut niet rijk of financieel bijna onafhankelijk. Geld is bij de overgang van talent naar Ajax niet leidend.
Neem nu zo'n Dolberg, die kon voor zijn overstap naar Ajax ook kiezen uit financieel aantrekkelijkere contracten....maar liet voetbal toch echt prevaleren boven het snelle financiele gewin.

Het jammere van een jonge als Redan -en vele voor hem- is dat ze vaak de hele opleiding doorlopen hebben en dan toch niet de clubliefde hebben, waarvan je hoopt dat ze die wel hebben. Òf.... ze zien met de spelers die ze voor zich hebben niet echt de kans om door te breken. Uiteindelijk is Ajax-1 wel een trechter, waarin de hele jeugdopleiding uiteindelijk uitmondt. Elk jaar 2 a 3 talenten afleveren betekent ook, dat er gevestigde orde van Ajax-1 moet vertrekken om uiteindelijk plaats te bieden aan de toestromende jeugd. Wie heeft Redan voor zich?. Dolberg, Cassiera, Sierhuis....?. Mochten die allemaa 1 a 2 jaar blijven dan duurt het wel even voordat je misschien echte eerste keus wordt. En als je dan weinig zelfvertrouwen hebt dan lijkt het misschien wel een te grote opgave.
Uiteindelijk ziet ook zo'n jongen hoe groot concurrentie kan zijn kijkende naar El Ghazi, Tete, Riedewald, etc.
Maar goed als je de concurrentie niet aankan, niet aan wilt....dan ben je denk ik ook niet uit het juiste hout gesneden, niet klaar voor de keiharde wereld van het profvoetbal. Dan heb je niet de mentaliteit, die wij graag zien bij onze voetballers. Dan hoeven we het niet eens te hebben over verwijten die we nu al hebben bij enkele spelers: gebrek aan inzet. Want dat laatste hoef je dan al helemaal niet te verwachten......

Kortom...de weg van de minste weerstand, de makkelijkste keuze: voor geld. Want de optie om bij de rijke clubs echt door te breken is een nog kleinere, daar diezelfde rijke grote clubs elk jaar de buidel trekken voor aansprekende aankopen voor hun eerste elftallen. Vaak ingegeven door hun supporters die niks anders dan dat wensen en verlangen. En dan moet je wel van exceptionele klasse zijn wil je doorbreken bij zo'n grote club....maar goed dan heb je een paar ton verdient als jeugdspeler tegenover een paar tienduizend bij Ajax. En dan mag je misschien als Ouasim Bouy op basis van verhuur naar PEC Zwolle. Het kan verkeren.
1 -3
Middenweg401
Is er ook ergens een samenvatting van dit verhaal te vinden?
6 -1
NightCrawler
Boos
Jammer
Stom
2 0
Middenweg401
Bedankt. :) Eens.
2 0
gras
Ouders kunnen een baan krijgen, en klaar is kees.

Zonde, de kansen op een doorbraak voor Redan zijn zojuist vier x zo klein geworden.
1 -1
Zoranc
Te gek voor woorden dit, je verwacht toch niet dat een jonge zich zo kan laten beïnvloeden door z'n ouders.
Dat hij z'n hele gezin financieel onafhankelijk kan maken voor z'n 20 dat moet je toch niet willen ?.Ik zou dat nooit hebben gedaan ik bedoel je krijgt toch veel liever een doodschop op je 19 tegen Oss en laat je carrière als een nacht kaars uit gaan.

Het zou misschien te maken kunnen hebben met de economische en maatschappelijke achtergrond dat jonge spelers en hun gezin hier kiezen voor het grote geld en niet met huidskleur. Als een of beide ouders fysiek zwaar werk doet of je uit een een ouder achterstand gezin komt, en je kan je ouder(s) in een keer zo helpen dan ben je inderdaad een domme zwartje of neger of aap als je dat doet.

P.s wat een kansloze gozer ben je als je mensen gaat afreken op hun huidskleur.
0 -3
FUBAR
Financieel onafhankelijk lol. Heb je enig idee wat je moet verdienen om financieel onafhankelijk te zijn voor de rest van je leven? Dat gaan ze hem nergens betalen.
0 0
godezonensuper
Goh lastige keuze zeg.
Of je kiest voor de korte termijn, pakt veel geld en loopt een enorm risico dat je wordt verhuurd aan 6 verschillende clubs en uiteindelijk treurig eindigt als zoveel "grote talenten". Of je kiest voor de geleidelijke weg, pakt nu iets minder geld maar hebt waarschijnlijk een goede carriere opbouw.

Kies maar.
0 0
Zoranc
Het laatste is het verstandig, maar wat nou als je toch te kort komt als je 16 17 bent moet je nog veel stappen maken, je kan ook nog een blessure krijgen. Er zijn zo veel variabele in die jaren.
Bij top club betalen ze je wellicht 1 mil per jaar bij Ajax 1/4 daar van tops (zie nouri).
0 0
ST
Jammer! Maar ja, wij doen hetzelfde bij Deense jongens.
0 -2
Middenweg401
Kromme vergelijking. Het verschil was altijd dat die stap hun kansen om het te gaan maken vergrootte. Vanwege de opleiding bij Ajax, het beleid van kansen geven aan de jeugd. Het niveau van de Eredivisie. De status van Ajax i.v.m. doorstroom naar een grote competitie. Een stap naar een rijke Engelse club minimaliseert juist hun kansen.
1 0
altijdwelwat
Niet wakker van liggen , is nu op dit moment in zijn leeftijdscategorie een prima jeugdspeler maar dat waren bv Brutil Hose ( later zeer succesvol bij topclubs als Haaglandia, Leonidas en Blijdorp, niet de dierentuin ) en Castillion(o.a. bekend van RKC , NEC, Debreceni , FC Puskas en Vikingur) ook . Maar hij beschikt over net als de mannen hierboven over weinig intelligentie , is matig in het positie kiezen, maakt onder druk niet de juiste beslissingen en heeft een matige techniek en balaanname. Hij kiest voor de centjes op de korte termijn , en dat kan wel eens een goede keuze zijn want op de lange termijn moet ik het nog zien.
2 -1
ram
Beetje simplistisch verhaal hoor; zo kun je alles kapot relativeren. Dit is gewoon een groot talent en daarom vervelend dat hij vertrekt. Zo simpel is het.

Off topic @AS:
Ik weet niet of meer mensen dit ervaren maar ik heb het idee dat de site de laatste tijd een stuk trager is dan gebruikelijk...
0 0
altijdwelwat
Is gewoon mijn mening omtrent zijn voetbal kwaliteiten.
0 -1
Panama
En daar gaat brobbey straks ook nog bijkomen
0 0
Bram410
Haha Brobbey, een van de slechtste spitsen de ik de laatste jaren in de AJAX opleiding heb zien rondlopen. Die doet echt 99% op fyskiek en kan totaal niet voetballen. Gaat nooit AJAX 1 halen.
0 0
AFCSANCHEZ
Klopt, dat ziet hij zelf ook in. Daarom gaat hij weg. Er is namelijk geen betere club dan Ajax om je te ontwikkelen. Hij vind zichzelf niet goed genoeg voor het hoogste niveau en kiest daarom voor de centen.
0 0
EVH
Peeters. Dilrosun. Malen. Mensah. Antonucci. Redan. Etc.

Ben benieuwd wie er allemaal gaan doorbreken bij hun buitenlandse club.
1 0
Middenweg401
"Allemaal" lijkt mij sowieso niet.
Familia Castillo ontbreekt nog. Schrikbarend veel in een paar jaar tijd.
2 0
EVH
Ja wellicht mis ik er nog een paar.

Ook voor Oranje geen goede ontwikkeling dit.
1 -1
Middenweg401
Daarom vind ik ook dat de KNVB principieel stelling moet nemen door geen jeugdspelers uit het buitenland meer te selecteren.
1 0
ovomar
Wat een haat hier allemaal, de jonge is pas 16-jaar oud, als hij denkt dat zijn toekomst niet bij Ajax ligt dan gaat hij toch gewoon lekker weg? Stel dat hij later de top haalt, dan krijg je ook weer: ja hij speelde in de jeugd van Ajax!! Klasse gedaan door de jeugdopleiding blablabla. Stelletje hypocrieten omdat 99% hier zelf niet de keuze heeft gaan jullie zo reageren, diep triest.
0 -10
AFCZlatan
Oké optyften dan! Niet meer opstellen en niet meer mee laten trainen. Anderen talenten, die wel voor Ajax willen spelen, dan maar een kans geven. Misselijk word je gewoon van dit soort monken, die alleen maar voor het geld gaan! Hopen dat we hem over 3 jaar bij FC Oss zien
2 0
Middenweg401
Rot dan gelijk op. Als je het Ajax shirt niet met trots wilt dragen dan draag je het helemaal niet.
6 0
Keizer020
Hier baal ik van.
0 -1
Eltjo
Gelijk geen enkele wedstrijd meer laten spelen en een ander talent laten spelen.
0 0
Robinjo1988
Daaaag! Hoop dat je nooit doorbreekt en op hangende pootjes terug komt naar NL, zoals velen.
1 0
Rinus M.
Jammer maar helaas, Ajax haalt ook overal talenten weg van die leeftijd. Feit is wel dat hij bij Ajax waarschijnlijk zijn kans had gekregen, dat moeten we elders nog maar zien. Even goed evalueren hoe dit kon gebeuren en dan weer vooruit kijken.
1 0
NightCrawler
Frappant dat het altijd de gekleurde jongens zijn die hun heil al vroeg in het buitenland willen zoeken.

En dat bedoel ik niet discriminerend of rascistisch.

deze jongen zien we vast over een paar jaar weer terug op huurbasis in de eredivisie
6 0
vak114
Het is toch gewoon de waarheid.
3 0
Keizer020
Mink Peeters?
0 0
ovomar
Antonucci
0 0
D81NA
broertjes Rienstrsa
0 -1
ovomar
Mee eens, maar ik moet zeggen dat ook veel gekleurde (allochtonen) voetballers van de jeugd niet makkelijker doorbreken.. Dat is wat ik vind dan. Menig, Becker (die nu overigens slecht bij ado presteert), Mahdioui. Misschien vergeet ik er een paar maar toch. Nouri maakt ook niet veel minuten in Ajax 1.
0 0
Sneijdertje
Mja, dat is een discussie die je eigenlijk niet zou moeten voeren want daar krijg je alleen ruzie van.
Sommigen noemen het feit dat veel van die jongens uit lagere bevolkingsklasse komen en dat zij, en hun familie, daarom eerder geneigt zijn om dat geld gewoon binnen te willen harken als je de kans er voor hebt. Ik kan dat aan de ene kant wel begrijpen.
Verder geloof ik zelf toch echt wel dat het een cultuur dingetje is. Allochtonen komen uiteraard zelf graag met het stokpaardje dat de grote boze witteman altijd de gierige, op geld beluste viespeuk is, (zaken en bankenwereld enzo), maar onder het volk zie ik dat toch echt meer terug in DE allochtoon. Bling bling en pochen en het adoreren van geld maken en money blowen.
2 0
ovomar
Sneijdertje, ik houd er uberhaupt niet van om zo'n discussie te voeren hoor. In de voetbalwereld wordt het je gegund of het wordt het je niet gegund. En voor de rest snap ik jouw mening ook.
1 0
stefan pluim
Klopt wel, ga ze allemaal maar na.
Of ze nu van Ajax.010 of p$v zijn
1 0
stefan pluim
neem aan dat hij zijn laatste minuut heeft gespeeld, klojo
is nooit een klaassen of zo
0 0
EVH
"een Klaassen.."??? Hahaha
0 0
Stefanaladin
Lekker opdonderen en niet meer laten spelen dit seizoen. Aju!
2 0
ARUCAMBA
oliedom, je hoort nooit meer wat van zulke jongens, dat ze erin blijven trappen
2 0
Kampcruijf67
Allemaal jaloerse mensen.. Wie zegt dat je als toptalent wel aan de bak komt bij Ajax? Met name buitenlanders lijken wel 2 a 3 x zo hard moeten werken.
Na dit seizoen met Bosz aan het stuur zullen heel veel talenten Ajax vroeg verlaten.. En dan met name de jongens met ouders die uit een ander land komen (geen Nederlands uiterlijk).
Deze jongens hebben dit seizoen gezien hoe er met getalenteerde jongens met veel potentie wordt omgegaan door Ajax.
Bazoer, Tete, Riedewald alleen maar te noemen..
Vervolgens hebben we het allergrootste talent van de ajax jeugd genaamd Abdelhak Nouri, die al het hele seizoen zit te verpieteren op de bank.
Maar gelukkig kunnen de Ligt, De Jong en de "leider van het nieuwe ajax"; Van Beek wel rekenen op speeltijd!
Natuurlijk is voor een de Ligt heel wat te zeggen. Groot talent. Maar voor de rest valt het wel op hoe makkelijk het bij hun gaat.
Redan. Veel succes en laat alle uitgenaste mensen hier maar haten. Hate makes tou stronger ;)!
2 -23
Ajax412
Als je goed genoeg bent of goed in het team past speel je, niet als je blank genoeg bent...
0 0
Duif63
Wie is Van Beek ?
0 0
Sneijdertje
Jij hebt zeker op Sylvana gestemt? Jezusmina...weer zo'n persoon die achter elke boom een racist ziet staan.,,
8 0
Kampcruijf67
Onzin. Heb een stinkhekel aan haar. Mensen moeten het niet vanuit hun eigen perspectief zien maar zich eens proberen in te leven hoe deze jongens de neergang van onze grote talenten van vorig jaar meemaken.
Ajax begint de kilheid van een grote club als Bayern te krijgen alleen dan met de salarisplafond 105 x zo laag.
Als je toch geen warmte en vertrouwen van een club krijgt, dan maar in het buitenland proberen waar het niveau hoger ligt en het salaris extreem veel hoger.
En kom niet met er lag een plan voor hem klaar.. Plz.. Als bij ajax een plan die Johan Cruyf heeft opgezet voor de club al in het water valt...
0 0
Sneijdertje
Jij suggereert heel duidelijk dat de club, of Bosz, blanke jongens voortrekt en die arme allochtonen slecht behandelt, ik vind het nogal een beschuldiging..
1 0
RusselWestbrook
Ze moeten gewoon allemaal spelen inderdaad. Geen twintiger meer in Ajax 1.
2 0
chrisjuhhh
als je het niet red bij Ajax dan helemaal niet meer in het buitenland .
Heel dom en niet verwacht .
Ik denk gezwicht voor het grote geld , want niet zo lang geleden zeiden ze dat hij wilde blijven , zijn familie bedoel ik dan .
Dus het geld en ga nu niets anders roepen Daishawn , want wie repte over TFM , Dilrosun etc .
0 0
Victor
net alsof hij bij manu gelijk in de basis komt
onder de streep zijn Bazoer, Tete, Riedewald, allemaal in ajax 1 terecht gekomen en hebben ze er ook de nodige ervaring opgedaan, kortom niet dom lopen roepen en kijken naar de cijfers.

erg jammer Redan ik hoop dat je het red in het buitenland het ga je goed
1 -3
Kampcruijf67
Ik heb het ook over de behandeling van deze boys.
En dan met name onder het Bosz regime.
Klein voorbeeld; Riedewald voor Westerman op de tribune.
Wel het minste wat Bosz kon terugdoen voor deze jongen van de club die ALTIJD goed gedrag heeft vertoond en die aan het begin van het seizoen de prachtige (loze) woorden van Bosz kreeg; "Jij bent mijn nummer 6"!
1 -2
Jaimie108
Tja als hij er geen zak van bakt dan gaat het al snel de andere kant op he... Zeker als je vervanger veel beter speelt (speelde)
0 0
Afcascheme015
Je hebt gelijk is mij ook opgevallen. Heel raar
0 0
Joseph
Blijft zonde, ouders die afhankelijk zijn van het inkomsten van hun kind.
2 0
Ajax_33
Slechte keuze, maar gelukkig hebben we nog Dolberg, Cassierra, Sierhuis, Brobbey en Hansen als spitsen
0 0
Dennish
Ik vind dit erg jammer. Hoopte echt dat hij het in Ajax 1 kon laten zien. Volg die jongen al vanaf de E-tjes (via Ajax tv) in de hoop dat hij ooit clubtopscoorder zou gaan worden. Aan de andere kant zit er voor hem ook geen mooi vooruitzicht bij Ajax 1. We hebben voorlopig Dolberg, Sierhuis, Zivkovic, Cassierra en Walian;)
0 0
Ajax#1900
Oké dan, succes bij Dordrecht over een paar jaar. Doei.
1 -1
SjakieWolfs
Zal vast wel een familiekwestie zijn. Pa en ma, opa's en oma's, ooms en tante's zullen uit de ruif mee eten. Over een paar jaar zien we 'm terug bij FC Oss. Vaarwel vriend, zorg goed voor je familie.
2 -1
babeldeman
En precies dit bericht op deze dag dat Cruijff een jaar terug is overleden,
Zal hij helemaal niet trots op zijn geweest...
Ik vraag me af of Ajax er écht alles aan gedaan heeft,
Zo'n talent die laat je toch niet zomaar gaan (hoop ik).
Maarja als speler wordt je ook gek gemaakt door de grote clubs met enorm veel geld,
Het is ook maar net hoe gevoelig je hiervoor bent.
0 0
Erik1966
Ajax heeft een hoop talent in huis. Maar de mentaliteit bij sommige jonge spelers is wel bedenkelijk. Ze we worden opgehemeld en weg zijn. Eenmalig je zakken vullen en daarna voor altijd uit beeld. Jammer.
0 0
Jappindo
Enorm pijnlijk dit. Steek je zoveel energie in zo'n speler de afgelopen jaren, blijkt het een groot talent te zijn, verlaat hij de club...
Vrij ondankbaar ook als je het mij vraagt.
0 0
DaniAjax
Het wordt wel een probleem als een 'opleidingsclub' als Ajax de grootste talenten niet meer kan houden, denk aan Dilrosun, Malen, Redan, Fosu-Mensah... de levensader van de club staat op dichtslibben.

En eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe dat moet worden aangepakt. Hogere salarissen voor jeugdspelers staan waarschijnlijk niet naar verhouding met salarissen 1e elftal spelers, dus dat kan Ajax niet maken.

Iemand die wel mogelijkheden weet, behalve salarisplafond verhogen?
0 0
Matzet
Uiteraard zal een verhoogd salarisplafond bijdragen, maar we blijven het als Ajax afleggen tegen de topclubs in Europa.

Vrijwel alle jongens die naar het buitenland vertrekken zijn donkere jongens uit een achterstandsmilieu. Als je als gezin altijd grote moeite hebt om financieel de eindjes aan elkaar vast te knopen en er komt een club een zak met geld brengen, dan is de verleiding enorm groot om daarvoor te kiezen.

Let wel, we hebben niet te doen met het zoontje van de minister, of Patrick kluivert die de financiële ruimte heeft om geld geen rol te laten spelen. Bovendien hebben ze zat voorbeelden van zeer talentvolle spelertjes die niet slagen, waardoor het logisch is dat ze voor de korte termijn kiezen. Er zijn zat clubs die 'spelers met een krasje' nog een kans willen geven mochten ze niet slagen. Dus ja op korte termijn geef ik ze volstrekt gelijk, al denk ik dat ze op lange termijn veel geld mis kunnen lopen, omdat Ajax simpelweg 1 van de beste clubs is als jeugdspeler.
2 0
Loek14
Afspreken nooit meer spelers te halen die je ook rond hebt lopen in de jeugd.
0 0
Toon meer reacties