Geblesseerd viertal Ajacieden mist interlands

BartVeenstra, 07-11-2016 om 11:10, 36696 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Liefst vier spelers van Ajax kunnen door blessures tijdens de komende interlandperiode niet in actie komen voor hun land, zo valt te lezen op Ajax.nl. Hakim Ziyech liep tijdens het duel met AZ (2-2) zondagmiddag een diepe wond en een zware kneuzing onder zijn knie op. De middenvelder heeft zich dan ook afgemeld voor het nationale elftal van Marokko.

Ook Bertrand Traoré en Amin Younes kwamen niet zonder kleerscheuren uit de wedstrijd. Eerstgenoemde heeft last van een voetblessure, terwijl Younes kampt met pijn aan zijn lies. Tenslotte liep Vaclav Cerny afgelopen vrijdagavond in het duel tussen Jong Ajax en NAC Breda (2-1) een blessure op aan zijn hamstring. Hierdoor komt hij niet in actie voor Tsjechië U21. Over de ernst van de blessures doet Ajax verder geen uitspraken.

Door de blessures van Traoré, Younes en Cerny en het verbannen van Anwar El Ghazi naar Jong Ajax houdt Ajax weinig aanvallers meer over. Met Kasper Dolberg en Mateo Cassierra heeft Ajax-trainer Peter Bosz op dit moment twee fitte aanvallers in zijn A-selectie. 

De WZAWZDB-snapback is weer beschikbaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ibrahendriks
O.T: Vol lof zijn ze bij Extra Time over Denswil.
0 -1
hakkietjakkie
Dekker en Kluivert erbij halen dan, klaar!!!
1 -1
JohnDylan
Geen van beide komt in de buurt van het niveau wat nodig is in de Eredivisie. Dekker gaat het denk ik, sowieso, niet redden als linksbuiten bij Ajax. Ze zouden die het komende anderhalve seizoen als linksback moeten opstellen bij Jong Ajax in de Jupiler League. Zijn voorzet is namelijk een geweldig wapen om erbij te hebben en ik denk dat hij vanaf de linksback positie vaker in stelling zal komen om zijn voorzet te benutten. Hij mist namelijk de explosiviteit om als klassieke buitenspeler zijn directe tegenstander veelvuldig voorbij te komen.
1 -1
AjaxMokum1
Lekker even wat rust voor de heren. Ik denk dat in het geval Traoré en Ziyech dit niet verkeerd uitkomt. Wedstrijden volgen zich in rap tempo op en dat heen en weer reizen naar een ander continent voor interlands eist ook zn tol op een gegeven moment.
1 0
JohnDylan
Traoré was voor de laatste interlandbreak ook duidelijk veel beter dan daarna. Ik denk dat het zijn prestaties, inderdaad, goed zal doen dat hij nu even wat rust kan pakken. Sowieso heb ik het gevoel dat een aantal van de spelers van Ajax wat vermoeid waren. Dat is ook niet gek want Ajax heeft een relatief zwaar programma achter de rug.
0 0
Red Devil
Over 2 weken zijn ze wel weer fit denk ik.
0 0
Jonaasss
Kluivert jr.!
0 0
JohnDylan
Die is nog lang niet klaar voor speeltijd in de Eredivisie.
3 0
blava
Brenet opgeroepen voor Ned XI als vervanging voor Karsdorp. De beste rechtsback van Nederland zit op de bank bij Ajax. Wat een situatie.
4 -1
mickey2602
Zeiden ze bij VI straks ook volgens mij.
Ik bedoel dat Blind dan beter Tete op had kunnen roepen.
0 0
Ajaxfan_1987
Och we spelen tegen Luxemburg dat winnen we wel. En tegen België hoop ik op een flinke nederlaag voor Blind!
0 -5
JohnDylan
Wow wat een respect voor een van de grootste Ajacieden ooit. En dat noemt zich een Ajax fan...
2 0
JesusZoonVanGod
Ongeacht wie de trainer is, van België mag je gewoon nooit verliezen!!! Dat geldt ook voor de wedstrijden tegen onze grote buurman.....
0 0
Ajaccus
Grapje zeker. Ken je de spelers van België wel en heb je enig idee bij welke clubs die spelen?
Ik noem alleen even vluchtig Hazard en de Bruyne met hun prestaties afgelopen week.
0 0
JesusZoonVanGod
Lol, België heeft individueel wel leuke spelers, als team stelt het weinig voor...Wordt al een paar jaar hoog van de daken geschreeuwd, maar de afgelopen 2 eindronden hebben ze echt niet kunnen overtuigen.
0 0
AFCA1510
Dat selectiebeleid van Blind is echt de waanzin voorbij. Moet echt zo snel mogelijk ontslaan worden. Incapabelheid hemzelve
1 0
AFCAWZAWZDB
Hij durft Kenny niet te selecteren, omdat ze nastreven alleen spelers te selecteren die ook echt spelen. Anders krijgt Danny het hele 'legioen' over zich heen..
0 0
rsvh88
Hij heeft genoeg wisselspelers geselecteerd
0 0
S.Ajacied
Snap ook niet waarom Kenny hier nog steeds op de bank zit. Veltman vind ik nou niet zo fantastisch spelen. Doet vaak rare dingen, vaak onnodige gele kaarten en speelt bijna altijd op het randje met al geel op zak. Veltman voegt in aanvallend opzicht nou ook weer niet zo heel veel toe. Meestal speelt hij de bal toch gewoon naar Traoré. Heb nog weinig voorzetten van hem gezien. Gewoon Tete erin, killt zijn tegenstander, doet niet gek, klaar.
1 0
peet-w
Het geven van voorzetten is niet per se wat wordt verwacht van een aanvallende vleugelback. Dit is ook waarom Bosz Dijks eruit heeft gehaald.
0 0
Leprechaun
Hopelijk herstelt Ziyech snel. We zijn extreem afhankelijk van hem. De enige die dezelfde soort kwaliteiten heeft is Nouri. En die kan dit elftal onmogelijk al op sleeptouw gaan nemen.
2 0
JohnDylan
Het feit dat Ziyech nadat hij zijn knie blesseerde nog lang heeft kunnen doorspelen toont, denk ik, wel aan dat het geen ernstige blessure is. Hopelijk kan hij in de loop van deze week weer volledig met het eerste meetrainen en kan hij uitgerust aan de wedstrijd tegen NEC beginnen.
4 -1
Leprechaun
Let's hope so!
0 0
JohnDylan
Hopelijk zijn ze allen over twee weken weer fit genoeg om aan de wedstrijd tegen NEC te beginnen. Dan hebben ze allen mooi een beetje rust kunnen pakken om zich op te laden voor de acht wedstrijden die Ajax voor de winterstop nog moet spelen. Als die reeks goed wordt afgesloten heb ik veel vertrouwen in de tweede helft van het seizoen.

Ik hoop dat Bosz een aantal spelers rust geeft in de wedstrijden tegen Panathinaikos (thuis) en Standard Liège (uit) aangezien Ajax toch zich al geplaats heeft voor de volgende ronde. Natuurlijk moet Ajax wel nog zorgen dat ze als eerste eindigen in de poule. Ze hebben gelukkig aan twee punten al genoeg om daar zeker van te zijn.

Een basisefltal met Onana; Tete, Sánchez, Riedewald, Dijks; Bazoer, Vd Beek, De Jong; Cerny, Cassierra, Nouri lijkt me goed genoeg om beide wedstrijden niet te verliezen. Het zou ook goed zijn voor de onrust binnen de selectie als de wisselspelers als Tete, Riedewald en bazoer twee Europa League wedstrijden mogen spelen.
2 0
Johnnie
Tijd dat Ajax weer gaat zoeken naar echte buitenspelers. Beide flanken minimaal één erbij.
2 0
AlexIbarra
Ik heb me bestwel geergerd aan het aantal overtredingen dat AZ gisteren mocht maken.
Okee, wij speelden bepaald niet briljant maar eerste helft heb ik zeker 4 of 5 momenten gezien dat iemand van AZ die al uitgespeeld was nog een overtreding maakte. Daar wordt dan niet voor gefloten ivm voordeel maar je hebt wel pijn of er volgt een fluitje maar geen kaart. Einde aanval.

Vooral Rienstra en de backs van AZ mochten af en toe gevaar neutraliseren met een overtreding of er lekker stevig inkletsen met weinig oog voor de bal. Fel verdedigen is prima maar als de aanvaller de bal op tijd speelt is het handjes thuis of een kaart. Niet steeds nog ff een kwak of een tik op de enkel geven. De kakkies beuken al jarenlang graag midden in de lucht tegen je aan, vlak nadat je hebt gekopt. Strontirritant, gevaarlijk en wordt haast nooit tegen opgetreden.

Gelukkig nu herstelperiode.. :D
4 0
Ar-AFCA
Nouri kan prima op linksbuiten in een vrije rol. Gooi hem voor de leeuwen als t nodig is!
2 0
Piejotter
Sinkgraven kan nog altijd linksbuiten staan als nood aan de man is, anders speel je met twee spitsen, en 4 middenvelders . Nouri kan ook linksbuiten. Ruime keuze.
3 0
zuidzuid
Sja...waar is Muric als je m nodig hebt..
1 -1
Leviathan
Die is niet nodig komt tekort voor Ajax 1
1 0
Jornnn
Speelt hij veel in Italië?
0 0
BlueDuke
Nee
0 0
PetrosQ
Die moest zo nodig elders speeltijd krijgen, hij had beter bij Jong Ajax kunnen blijven!
0 0
PetrosQ
Die moest zo nodig elders speeltijd krijgen, hij had beter bij Jong Ajax kunnen blijven!
0 0
PeterVKV
Wat aanvallers betreft kom je dan terecht bij Nouri, Clement en Kluivert. Alleen de laatste is een echte aanvaller maar erg jong. maar het zal wel meevallen met 2 weken rust.
0 -1
mickey2602
NEC heeft er de laatste 2 wedstrijden ook eentje van 17 jaar rondlopen. Staan we wat dat betreft gelijk,beide teams één 17-jarige jongen in het elftal ;-)
0 0
Rho1980
Clement is volgens mij ook geblesseerd. Zou Vince G Dekker erbij halen... Traore zal tzt wel weer fit zijn.
Hopelijk komt Dolberg ongeschonden uit de interland break. Interlands zijn echt een noodzakelijk kwaad. Meestal voor de clubs meer slecht dan goed....
0 -4
J00DT0TMIJND00D
Dekker komt zwaar te kort voor het eerste.
0 0
3*stars*3
Dekker is een zwaar overschat spelertje...
1 0
Chesterson93
Ik denk niet dat men hem overschat, maar zijn voorzet.
0 0
Bensco
Zware kneuzing aan zijn knie, dat klinkt niet goed voor ziyech. Gudelj gooit dus na el ghazi ook zijn eigen glazen in
2 0
Dennis126
3 buitenspelers geblesseerd.
Hopen dat de blessures meevallen en wat heeft die el ghazi dan z,n eigen glazen ingegooid zeg.
0 0
WyZynDeBeste
Goed nieuws dat ze bij de club blijven. Jammer dat Dolberg niet kleine pijntjes heeft.

Verschrikkelijke interlands...
1 -3