Blind bleef vrij in opbouw: 'Ik vond het prima'

JesseTH, 24-02-2019 om 18:35, 4782 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind zag zondag met enige verbazing dat ADO Den Haag hem vrijliet in de opbouw van Ajax. De opponent besloot met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt om twee andere pilaren vast te zetten en dat verschafte de nodige ruimte voor Blind.

'Ze wilden Frenkie de Jong niet aan de bal hebben en verdedigden ook Matthijs de Ligt', legt Blind uit in een gesprek met De Telegraaf. De tactische keuzes van ADO Den Haag zorgden ervoor dat de ervaren verdediger vrij bleef in de opbouw. 'Ik vond het prima, maar had het als ik hen was niet zo gedaan.'

Al met al kijkt Blind terug op een positieve middag voor Ajax in Den Haag. 'We hebben het spel gedomineerd op een stroef kunstgrasveld. Wat zal ik blij zijn als de eredivisie massaal voor gras gaat kiezen. Het is zo lastig om hier op te voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Maar dat is ook het mooie aan dit Ajax, je kunt niemand vrij in de opbouw laten. Het voetballend vermogen achterin is echt zeldzaam groot.
1 0
Bjorn
Valt best wat voor te zeggen. Blind floreerde in balverlies de laatste weken en dan had Ado er enorm snel uit kunnen komen met Becker. Blind was echter prima vandaag, zowel met als zonder bal, waardoor er van die gedachte niets uitkwam.
5 0
Schip
Nou, Blind moet je toch nooit vrijlaten in een opbouw? Hij had nu ook nog eens de vrijheid zelf op te komen. Prima wedstrijd gespeeld. Dat is ook echt zijn beste plek, niet centraal op 4, al speelde hij daar vandaag formeel wel natuurlijk.
4 0
Ozymandias
Ik kan niet wachten tot Ajax een tweede basiswaardige centrale verdediger heeft (hopelijk os Magallán goed genoeg om zich dit seizoen al in de basis spelen) zodat Blind op '6' kan komen te staan. Zelfs als centrale verdediger toont Blind aan een meerwaarde te zijn wanneer hij op de helft van de tegenstander aan de bal komt. Ook vandaag was hij belangrijk in een aantal mooie aanvallen zoals bij de enorme kans die Neres op aangeven van Blind miste (al hoewel Blind buitenspel stond toen hij de bal terug kreeg voordat hij die breed naar Neres speelde en het doelpunt waarschijnlijk was afgekeurd).

Ik vond Wöber nog niet goed genoeg voor en wilde Blind daarom afgelopen seizoenshelft als '4' zien maar misschien blijkt Magallán wel goed genoeg te zijn. Tegen Heerenveen maakte hij een goede indruk maar tegen Feyenoord was hij slecht. Alleen was iedereen tegen Feyenoord slecht dus ik weet niet hoeveel waarde ik aan die prestatie moet hechten. Als Magallán niet goed genoeg is moet Ajax komende zomer behalve een opvolger voor De Ligt nog een centrale verdediger voor in de basis kopen. Blind is namelijk een goede '4' voor Ajax maar de ideale zes '6' voor deze club.
5 0
Ar
Ik ben voor Riedewald. Kan net als Blind op beide posities terecht. Dat ie mislukt is in Engeland zegt me niks want het is gewoon geen PL verdediger.
1 -3
Ozymandias
Ik denk dat Ajax dan beter Denswil terug kan kopen. Die heeft zich bij Club Brugge goed ontwikkeld door te leren dat een centrale verdediger's belangrijkste taak het voorkomen van tergen doelpunten is. Mocht ook Fosu-Mensah worden gekocht dan heeft Ajax met hem en Denswil een centraal duo achterin met een groot atletisch vermogen waarmee ze ver van het doel af kunnen verdedigen. Beide spelers hebben ook de nodige opbouwende kwaliteiten. Denswil heeft een redelijke inspeelpass en Fosu-Mensah beschikt over een overschot aan voetballend vermogen.
3 0
Ar
Voordeel van Riedewald tov Denswill is dat ie op beide posities prima uit de voeten kan.
Dat Fusu-Mensah over een overschot aan voetballend vermogen beschikt heb ik nog niet opgemerkt. Dat ie in Nederland wel eens beter uit de voeten kan als CV dan in de PL wil ik wel geloven. Ajax verdedigers zijn heel anders opgeleid dan wat er in de PL gevraagd wordt.
0 0
Ozymandias
"Dat Fusu-Mensah over een overschot aan voetballend vermogen beschikt heb ik nog niet opgemerkt."

Het is niet voor niets dat hij bij United als toekomstige middenvelder werd gezien. Hij speelde bij het eerste als rechtsback maar omdat ze hem voor het middenveld nog niet goed genoeg vonden. In de jeugdelftallen van United stond hij voornamelijk als middenvelder opgesteld vanwege zijn voetballend vermogen.
1 0
Spuit11
Ajax verdedigers in de PL; Vertonghen? Alderweireld? Sanchez? Doen of deden het toch prima in de PL?
2 0
Len nart
Blind is de ideale opvolger voor Frenkie volgend seizoen. Met Eiting die dan terug komt van zijn blessure en talenten uit de jeugdopleiding hoef je dan geen nieuwe verdedigende middenvelder te kopen.

Met Veltman en Magallan heb je twee spelers die in principe goed genoeg zouden moeten zijn voor centraal achterin, maar komen misschien net te kort voor Champions League niveau.
1 -1
Ozymandias
Ik neem aan dat Veltman na dit seizoen wordt verkocht en in ieder geval alleen in nood als centrale verdediger zou worden gebruikt. Misschien kan hij zich nog terug vechten als rechtsback mocht Mazraoui naar het middenveld verhuizen. Alleen denk ik dat het niet al te lang meer zal duren voordat Dest de beste rechtsback bij Ajax is.
0 0