Vd Boomen: 'Drie mensen bepaalden de zaken'

door Bart Veenstra 6

Vd Boomen: 'Drie mensen bepaalden de zaken'

door Bart Veenstra 6

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Branco van den Boomen kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als speler van Ajax. De huidig speler van SC Heerenveen baalt van het feit dat hij, in zijn ogen, onverwacht moest vertrekken uit Amsterdam. 'Bij Ajax bepaalden drie mensen de zaken: De Boer, Bergkamp en Jonk. De trainers zijn figuranten', aldus de middenvelder in Voetbal International.

Van den Boomen werd door trainer Alfons Groenendijk (tegenwoordig Excelsior, red.) vervroegd vanuit de A1 naar Jong Ajax gehaald. Ondanks dat hij het vertrouwen voelde, werd zijn zaakwaarnemer in zijn laatste contractjaar verteld dat ze hem niet goed genoeg vonden. 'Maar de trainer wist van niks', aldus de Brabander, die daarmee het boek Ajax gesloten zag worden. 'Als ik ooit klaar ben voor die stap, wil ik liever naar Feyenoord of PSV. Er zijn genoeg jongens die bij Ajax opgroeien, weggaan en worden teruggehaald. Het grote verschil is dat zij vaak Amsterdammers zijn. Dan wil je voor je eigen club uitkomen. Bij mij is de absolute wil om Ajax te halen weg, maar als die kans ooit voorbijkomt...Zeg nooit nooit', sluit de Eindhovenaar niets uit.

Bovendien moest Van den Boomen wennen aan het 'andere wereldje' van Ajax. 'Bij Willem II heerste enorme rust. Bij Ajax de chaos van het presteren. Iedereen wilde zich laten zien, sommigen overdreven graag. Ik leerde voor mezelf te zorgen en op te komen. Ik was lang van huis, moest met de trein naar Amsterdam als het busje niet reed. Als je dat op je zestiende doet, krijg je een zekere verantwoordelijkheid te dragen; ben je van een kind ineens volwassene. Soms vind ik het jammer dat de ongedwongenheid van mijn jeugd verdwenen is', aldus de speler van SC Heerenveen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.