Oranje waarschijnlijk in pot 3 bij EK-loting

door Roemer Smid 18

Bron NOS

Oranje waarschijnlijk in pot 3 bij EK-loting

door Roemer Smid 18

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Oranje zit waarschijnlijk in pot 3 bij de loting voor de groepsfase van het EK 2024 in Duitsland. Maandag en dinsdag worden de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld en de definitieve potindeling is dus nog niet bekend.

De indeling in pot 3 lijkt ongunstig, maar de NOS schrijft echter dat het gunstiger is dan het lijkt. Nederland zal dus in de poule komen met twee landen die hoger zijn geplaatst, maar het niveauverschil tussen pot 2 en 3 is verwaarloosbaar. Alleen pot 1 zit vol met sterke landen: Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, België en Portugal.

In pot 2 zitten: Hongarije, Turkije, Denemarken, Albanië, Roemenië en Oostenrijk. En in pot 3: Schotland, Slowakije, Nederland, Servië, Kroatië en Italië. Kroatië en Italië zijn echter nog niet zeker van een EK-deelname. In pot 4 is alleen Zwitserland zeker van het Europese eindtoernooi. Zie hieronder de tabel (landen met een * zijn al zeker van deelname aan het EK):

Pot 1  Duitsland*, Frankrijk*, Engeland*, Spanje*, België* en Portugal*
Pot 2 Hongarije*, Turkije*, Denemarken*, Albanië*, Roemenië* en Oostenrijk*
Pot 3 Schotland*, Slowakije*, Nederland*, Servië*, Kroatië en Italië
Pot 4 Zwitserland*, Slovenië, Tsjechië, play-offs, play-offs, play-offs, play-offs

2 december officiële loting voor EK

Maandag en dinsdag zullen de laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld worden en op 2 december vindt de officiële loting voor het EK plaats. Dinsdagavond speelt Nederland om 20.45 uur de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Gibraltar leidde zaterdag een historische nederlaag tegen Frankrijk, het werd maar liefst 14-0 voor de Fransen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.