Blind trots op plaatsing Oranje voor EK 2024: 'Kijken al uit naar de loting'

door Jon van Dam 21

Bron Voetbal International

Blind trots op plaatsing Oranje voor EK 2024: 'Kijken al uit naar de loting'

door Jon van Dam 21

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daley Blind is meer dan tevreden met de plaatsing van het Nederlands elftal voor het EK 2024. Na de krappe 1-0 overwinning op Ierland blikte de oud-Ajacied terug op de kwalificatiereeks en het nog altijd groeiende aantal interlands.

'Het is een eer om weer naar het EK te gaan en we kijken al uit naar de loting. Ik hoop dat we iets moois kunnen neerzetten daar', zo zei Blind op de persconferentie. In het huidige Oranje is de linksbenige verdediger een van de routiniers. 'Tijden veranderen en je krijgt ook meer ervaring. Je kunt in verschillende rollen belangrijk zijn voor een elftal. Ik wil mijn medespelers helpen waar nodig. Ik ben nog steeds net zo gretig als de andere jongens die zich bij Oranje melden.'

Blind benadrukt dat de teamspirit het Nederlands elftal geholpen heeft om de tweede plaats achter Frankrijk te bemachtigen. 'We hebben veel spelers nodig gehad die klaar moesten staan wanneer dat nodig is. Het is een prettig gevoel dat we daar op terug kunnen vallen en nog steeds de prestaties neerzetten. We hebben wedstrijden gespeeld die tot laat spannend waren, maar die we er wel uit hebben getrokken. We hebben het als groep goed gedaan, hoewel dat het niet altijd frivool was.'

Blind evenaart Kuyt op ranglijst recordinternationals Oranje

Tegen Ierland speelde Blind zijn 104e interland, waardoor hij op een gedeelde zesde plaats komt met Dirk Kuyt. De 33-jarige Blind kan op het EK van volgend jaar mogelijk zijn vierde eindtoernooi spelen. Eerder kwam de linkspoot in actie op de WK's in 2014 en 2022 en het EK in 2021.

Interlands
1.  Wesley Sneijder 134
2. Edwin van der Sar 130
3. Frank de Boer 112
4. Rafael van der Vaart 109
5. Giovanni van Bronckhorst 106
6. Daley Blind 104
7. Dirk Kuyt 104
8. Robin van Persie 102
9. Phillip Cocu 101
10. Arjen Robben 96
11. Georginio Wijnaldum 90
12. Memphis Depay 88
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.