Koeman trots op centrale verdedigers: 'Dat zijn natuurlijk spelers die ervaring hebben en situaties doorzien'

door Brent Tomassen 43

Bron NOS

Koeman trots op centrale verdedigers: 'Dat zijn natuurlijk spelers die ervaring hebben en situaties doorzien'

door Brent Tomassen 43

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman is blij dat het Nederlands elftal geplaatst is voor het EK 2024 in Duitsland, maar ziet aanvallend nog genoeg verbeterpunten. Wel looft de bondscoach zijn centrale verdedigers, die volgens hem een perfecte wedstrijd speelden tegen Ierland.

'Het doel is bereikt en dan mag je blij zijn', stelt Koeman bij de NOS. 'Maar als trainer kijk je vaak ook verder en dan zijn er ook momenten in de wedstrijd waarop je het niet afmaakt waardoor het tot op het laatst 1-0 blijft. Maar we hebben goed verdedigd. We kregen kritiek op de vele tegendoelpunten en dat is in ieder geval beter geworden.'

De oefenmeester is blij met het optreden van zijn drie centrale verdedigers tegen Ierland, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. 'Ze deden het heel goed, zeker verdedigend. Dat stond en dat zijn natuurlijk spelers die ervaring hebben en situaties doorzien. In dat opzicht hebben zij een perfecte wedstrijd gespeeld.' Koeman beaamt lachend dat De Vrij en Blind daarbij niet eens zijn eerste keuzes waren voor de posities centraal achterin. 'Het zijn wel drie spelers die al heel lang voor het Nederlands elftal spelen, maar soms zijn er ineens ontwikkelingen bij andere spelers die er dan in één keer staan: Matthijs de Ligt, Timber... Ik kan ze allemaal wel opnoemen, maar Stefan heeft perfect gespeeld', deelt Koeman nog een extra pluim uit.

'Als die tweede niet valt, hoeft er maar één bal verkeerd te vallen'

'Ik vond dat we niet goed druk op hun kregen', gaat Koeman verder. 'Ze hadden ook redelijk veel balbezit. Ik vond wel dat we in de omschakeling een aantal grote mogelijkheden kregen om de tweede te maken. Je weet: als zij zo spelen en ze zetten heel hoog druk naar voren, dat het openligt als je de eerste linie voorbij bent. Dat was ook in de tweede helft zo. Maar dan weet je: als die tweede niet valt, hoeft er maar één bal verkeerd te vallen en kun je hem nog gelijkspelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.