Niet Taylor, maar Proper aanvoerder Jong Oranje

door Roemer Smid 18

Bron De Telegraaf

Niet Taylor, maar Proper aanvoerder Jong Oranje

door Roemer Smid 18

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

WK-ganger en viervoudig international Kenneth Taylor leek de gedoodverfde captain van Jong Oranje na het vertrek van Devyne Rensch. Toch krijgt niet Taylor, maar Dirk Proper de band om zijn arm, zo laat bondscoach Michael Reiziger weten aan De Telegraaf. Jong Oranje speelt dinsdagmiddag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië.

De nieuwe coach Reiziger legde zijn keuze voor Proper uit: 'Ik heb Dirk leren kennen als een echte leider binnen deze groep. Het is een jongen die veel energie en inzicht brengt op en buiten het veld. Daarom is hij de tweede aanvoerder van dit Jong Oranje.' Proper, die tegen Jong Moldavië (3-0 winst) de openingstreffer voor zijn rekening nam, speelde pas twee interlands.

Na de afmelding van Ryan Gravenberch en Brian Brobbey waren Rensch en Taylor de enige spelers die al debuteerden in Oranje. Nadat Rensch tussentijds vertrok, omdat zijn vriendin hoogzwanger is, was Taylor de man met de meeste ervaring bij Jong Oranje. Taylor is tweede captain als Jong Oranje zijn weg vervolgt naar het EK in Slowakije van 2025. Dinsdagmiddag zijn de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië de tegenstander.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.