Rensch trots op rol als aanvoerder bij Jong Oranje: 'Ik ga dit zeker koesteren'

door Timo Suur 42

Bron Voetbalzone

Rensch trots op rol als aanvoerder bij Jong Oranje: 'Ik ga dit zeker koesteren'

door Timo Suur 42

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch houdt een goed gevoel over na de 3-0 overwinning van Jong Oranje op Jong Moldavië. De verdediger van Ajax mocht voor het eerst de aanvoerdersband dragen namens Jong Oranje en hij voelt zichzelf één van de leiders van de jonge ploeg.

Rensch beleefde met Jong Oranje een mooie avond door de 3-0 overwinning op Jong Moldavië in de EK-kwalificatie. De Ajacied is van mening dat zijn ploeg een goede wedstrijd op de mat legde. 'We speelden tegen een tegenstander met vijf verdedigers en vier spelers er kort voor. Dan is het lastig om kansen te creëren', vertelt Rensch tegenover Voetbalzone. 'Het is dan erg belangrijk om die kansen meteen te benutten. Ik ben zeker tevreden met een 3-0 overwinning.'

Michael Reiziger debuteerde tegen Jong Moldavië als bondscoach van Jong Oranje. De oefenmeester besloot om Rensch de aanvoerdersband te geven. 'Het is een grote eer om de aanvoerdersband te dragen van Jong Oranje. Ik ga dit zeker koesteren', vertelt de verdediger met een trots gevoel. Hij voelt zichzelf één van de leiders van de jonge ploeg. 'We hadden heel veel debutanten vandaag. Ik ben één van de ervaren spelers en dat moet ik ook laten zien.’ Rensch is blij met Reiziger als bondscoach bij Jong Oranje. 'Ik ken hem al van Ajax en ik weet dus hoe hij denkt. Het is voor ons als team erg fijn om Reiziger als trainer te hebben.’

Rensch proeft goede sfeer bij Jong Oranje

Volgens Rensch is er sprake van een goede sfeer bij Jong Oranje. De ploeg is pas kort bij elkaar en er zijn veel spelers nieuw bij de selectie. 'De spelers kunnen goed met elkaar opschieten', legt Rensch uit. ' Ik kan wel zeggen dat we een erg jonge ploeg hebben, maar we zijn nu al een hecht team met elkaar.’ Aankomende dinsdag wacht voor Jong Oranje de volgende wedstrijd in de EK-kwalificatie. De ploeg van Reiziger gaat dan op bezoek bij Jong Noord-Macedonië.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.