Nederland officieel in pot 3 voor EK-loting

door Roemer Smid 8

Bron ESPN

Nederland officieel in pot 3 voor EK-loting

door Roemer Smid 8

Bron ESPN

Nederland zit officieel in pot 3 voor de loting van het EK 2024 in Duitsland. Kroatië kwalificeerde zich dinsdag als laatste land en zodoende zijn er nu 21 van de 24 landen gekwalificeerd en bekend.

Doordat Nederland in pot 3 zit loopt het een sterk land zoals Kroatië in ieder geval mis in de beginfase van het toernooi. Wel is het opvallend dat Italië in pot 4 zit en dus eventueel een tegenstander van Nederland in de poule kan worden.

Play-offs voor laatste plekken

Pot 4 is echter nog niet helemaal compleet, er zullen namelijk nog drie landen na play-offs meegaan naar het eindtoernooi in Duitsland. De geplaatste landen voor de play-offs zijn: Bosnië en Herzegovina, Estland, Finland, Georgië, Griekenland, IJsland, Israël, Kazachstan, Luxemburg, Polen, Oekraïne en Wales.

Op 2 december vindt de officiële loting voor de poulefase van het EK 2024 in Duitsland plaats. Zie hieronder het overzicht van de verschillende potten met de gekwalificeerde landen (via ESPN op X).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.