Hato dolblij na debuut in Nederlands elftal: 'Het was een assist, ja'

door Jesse ter Haar 16

Bron NOS

Hato dolblij na debuut in Nederlands elftal: 'Het was een assist, ja'

door Jesse ter Haar 16

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato is erg blij met zijn debuut in het Nederlands elftal, zo laat hij na afloop van Gibraltar - Nederland blijken in gesprek met de NOS. De verdediger leverde zelfs een assist en kan alleen maar lachen over de totstandkoming daarvan.

'Een heel mooi moment', reageert de Ajacied op zijn debuut in Oranje. 'Je kijkt ernaar uit als jonge jongen en vandaag komt het dan echt uit. Ik ben gewoon heel blij en trots dat ik op zo’n jonge leeftijd al mocht debuteren in het Nederlands elftal.' Dat niet alleen, ook werd Hato de jongste Oranje-international ooit met een assist. De Ajacied gaf namelijk de assist op de goal van Cody Gakpo. Laatstgenoemde draaide de bal na een pass van Hato het strafschopgebied in en zag zijn bal in één keer binnenvallen. 'Het was een assist, ja. Jij raakte hem niet, hè?', richt Hato zich tot Thijs Dallinga, die naast hem staat en zijn hoofd niet tegen de bal kreeg.

Na afloop van de 0-6 overwinning van Nederland op Gibraltar werden de debutanten in het zonnetje gezet. Hato, maar ook de genoemde Dallinga, kregen én hielden een toespraak in de kleedkamer van het Nederlands elftal. Dat laatste beviel de speler van Ajax niet echt, zo geeft hij zelf aan. 'Ik kreeg eerst een speech over mij en daarna moest ik zelf een speech geven. Die was kort maar krachtig, laten we het daarop houden. Ik ben niet echt een prater, dus ik hield het kort.'

Hato tegen Gibraltar

De zeventienjarige centrumverdediger van Ajax kwam na rust binnen de lijnen als vervanger van Virgil van Dijk. Het was voor hem wennen, omdat hij in verdedigend opzicht eigenlijk geen moment in de problemen werd gebracht door de opponent van dinsdagavond. 'Het is wel anders. Je moet even de knop omzetten, zodat je niet te makkelijk gaat denken. Dat hebben we ook gedaan. 0-6 is een goede uitslag.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.