KNVB spreekt zich uit tegen het simuleren van blessures om spelers te instrueren

door Jesse ter Haar 19

Bron NUsport

KNVB spreekt zich uit tegen het simuleren van blessures om spelers te instrueren

door Jesse ter Haar 19

Bron NUsport

Laatst geüpdatet

De KNVB en de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) hebben zich maandag uitgesproken tegen het simuleren van blessures, zo schrijft NUsport. Het gebeurt geregeld dat spelers tegen het gras gaan, waarna de trainers van de Eredivisieclubs de tijd hebben om hun eigen spelers te instrueren over een te volgen plan.

De CBV hield maandag een algemene ledenvergadering en daarbij werd het onderwerp ter sprake gebracht. Het is niet langer de bedoeling om blessurebehandelingen te forceren en daarmee trainers de tijd te geven om in gesprek te gaan met zijn spelers.

De KNVB en CBV, de twee betrokken organisaties, vragen de trainers in Nederland te stoppen met het vragen aan hun spelers om blessures te faken. Er komt hiervoor dus geen regelgeving, maar de verantwoordelijkheid komt bij de clubs en de trainers in het bijzonder te liggen.

In een korte verklaring laten beide organisaties zich uit over de redenen voor de vraag aan de clubs. 'Omdat dit ingaat tegen de sportieve waarden van de sport en het kijkplezier van supporters op de tribunes en thuis, roepen de CBV en de KNVB trainers nu op om hiermee te stoppen', valt te lezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties