KNVB verschuift topwedstrijden: AZ - Ajax vervroegd naar 14.30 uur

door Jesse ter Haar 418

Bron KNVB

KNVB verschuift topwedstrijden: AZ - Ajax vervroegd naar 14.30 uur

door Jesse ter Haar 418

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft de topwedstrijden in de Eredivisie van zondag 8 mei vervroegd, zo meldt het via de officiële kanalen. Dit betekent voor Ajax dat het op die dag niet om 16.45 maar om 14.30 uur in actie komt tegen AZ.

De reden erachter is een verzoek van Feyenoord om de aanvangstijdstippen aan te passen. De Rotterdammers spelen drie dagen ervoor immers nog een uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Dit staat in het teken van de Conference League.

Tijdens het seizoen 2018/2019, waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde, hield de KNVB eveneens meermaals rekening met de club door wedstrijden te verplaatsen. De voetbalbond heeft als uitgangspunt dat dergelijke verzoeken - mits het haalbaar is - altijd gehonoreerd worden.

In de laatste twee speelrondes is het de bedoeling dat alle clubs tegelijk in actie komen, maar dat is op 8 mei nog niet het geval. Sterker nog: de topclubs mogen niet tegelijk spelen. PSV - Feyenoord schuift op naar 16.45 uur, wat betekent dat AZ - Ajax juist terugschuift naar 14.30 uur.

Ajax in de titelrace

Na de wedstrijd in Alkmaar volgen er voor Ajax dus nog twee duels in het huidige Eredivisie-seizoen. Midweeks, op 11 mei, komt sc Heerenveen naar de ArenA. Op de laatste speeldag is Vitesse de tegenstander. Ajax reist dan af naar Arnhem. Momenteel hebben de Amsterdammers vier punten voorsprong op PSV én een veel beter doelsaldo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties