Fischer bevestigt dat Union Berlin richting return speciaal geoefend heeft op penalty's

door Bart Veenstra 13

Bron Berliner Zeitung

Fischer bevestigt dat Union Berlin richting return speciaal geoefend heeft op penalty's

door Bart Veenstra 13

Bron Berliner Zeitung

Laatst geüpdatet

Union Berlin houdt richting de returnwedstrijd tegen Ajax in de tussenronde van de Europa League rekening met allerlei scenario's. Zo sluit men in Duitsland niet uit dat een strafschoppenreeks een beslissing moet brengen in dit tweeluik en zodoende trainde men bij Union Berlin op het nemen van penalty's.

Woensdagmiddag schoof Union Berlin-trainer Urs Fischer aan voor een persconferentie en tijdens die bijeenkomst gaf hij aan dat zijn elftal er goed voorstaat richting de return. 'Allereerst moeten we de prestatie uit Amsterdam zien te herhalen. Dat is een voorwaarde voor een goed resultaat. En eigenlijk moeten we zelfs iets meer doen. We moeten efficiënter zijn', aldus de trainer van de huidige nummer drie van Duitsland, die zijn ploeg na het duel met Ajax afgelopen zondag ook niet verder zag komen dan een 0-0 gelijkspel tegen Schalke 04.

Union Berlin trainde bewust op nemen van penalty's

Aankomende zondag speelt Union Berlin tegen Bayern München en met het oog op de titelstrijd is die wedstrijd van groot belang. De club uit Berlijn heeft er dan ook baat bij dat de wedstrijd in het beste geval na negentig minuten is gewonnen. Toch houdt men er rekening mee dat er een verlenging of zelfs een strafschoppenreeks aan te pas moeten komen. Fischer bevestigt dan ook dat men speciaal heeft geoefend op penalty's, zo meldt de Berliner Zeitung.

Richting de return wordt Union Berlin door de bookmakers gezien als de favoriet voor het bereiken van de volgende ronde. Fischer wil daar niet in mee gaan. 'We laten ons niet misleiden door de media of de bookmakers die ons als favoriet zien', zegt de coach, die in Amsterdam eigenlijk op meer had gehoopt. 'Naar mijn mening was een overwinning mogelijk geweest. We speelden goed.'

Het duel tussen Union Berlin en Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur. Na de 0-0 in Amsterdam zijn de regels duidelijk: de ploeg die de meeste doelpunten maakt, en dat kan ook middels de strafschoppenreeks, gaat door naar de achtste finales van de Europa League. Lees hier alles wat je moet weten over deze Europese kraker.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.