Waterreus looft voorbeeld Ajax: 'Je moet naar dat niveau toe, anders kom je er niet'

door Jesse ter Haar 49

Bron Ziggo Sport

Waterreus looft voorbeeld Ajax: 'Je moet naar dat niveau toe, anders kom je er niet'

door Jesse ter Haar 49

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Ronald Waterreus is Ajax dankbaar voor het zijn van een voorbeeld voor de andere clubs in de Eredivisie. De Amsterdammers halen de afgelopen jaren steevast een hoog niveau en de oud-doelman ziet dat de andere clubs zich hieraan optrekken.

'Ajax won de Champions League in 1995. Als wij toen in Eindhoven kampioen wilden worden, moesten we toch kampioen worden tegen het Ajax dat de Champions League had gewonnen', legt Waterreus uit bij Rondo. 'Dus dat betekent wel dat je zelf naar dat niveau toe moet, anders kom je er niet. Dat geldt nu voor de andere clubs.'

'Ik vind ook wel dat je daar iets van terugziet in hoe er Europees gespeeld wordt', vervolgt hij zijn verhaal. 'Ik denk dat Vitesse daar misschien wel het beste voorbeeld van is. Tegen clubs als Spurs en Rennes blijven ze echt behoorlijk overeind. Dat is toch wel heel knap.'

Ajax kent tot nu toe succesvolle Champions League-campagne

Ajax kent een wonderlijk seizoen in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag is in een poule met Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas na vijf wedstrijden nog altijd foutloos. Voor de andere Eredivisie-clubs in Europa geldt dat zij óf ook door zijn naar de knock out-fase óf nog in de race zijn om dat te bewerkstelligen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.