'Voorkomen dat Feyenoord lange neus trekt'

door BvdPloeg 22

'Voorkomen dat Feyenoord lange neus trekt'

door BvdPloeg 22

Laatst geüpdatet

Tjerk de Vries hoopt van harte dat Ajax dit seizoen landskampioen wordt. De columnist en Ajax-fan van Metro schrijft donderdagochtend dat een tweede plaats tegenwoordig helemaal niets meer waard is.

'Er is wat dat betreft in Amsterdam een heel andere beleving dan in bijvoorbeeld Rotterdam. Daar verloor men inmiddels belachelijk vaak, maar als ze straks de beker winnen, is het seizoen voor ze geslaagd. En dat is misschien ook wel gewoon zo. De beker winnen betekent rechtstreekse plaatsing voor de poulefase van de Europa League', schrijft De Vries.

'En dat is een serieuze prijs! Tweede worden, dat is eigenlijk niks meer in Nederland. Ja, dan mag je voorrondes Champions League spelen. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak komen wij daar nou doorheen?', vraagt hij zich af. 'We moeten dus voorkomen dat ze bij Feyenoord een lange neus trekken. En dat doen we simpelweg door kampioen te worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.