'Tadić had eerder naar Ajax moeten gaan, dan was hij nóg groter geweest in Amsterdam'

door Terrence Riepma 26

Bron Voetbal International

'Tadić had eerder naar Ajax moeten gaan, dan was hij nóg groter geweest in Amsterdam'

door Terrence Riepma 26

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Marko Pantelić denkt dat Dušan Tadić een nog groter boegbeeld van Ajax had kunnen zijn, als zijn landgenoot eerder bij de Amsterdamse club ging spelen dan 2018. De oud-spits van Ajax had graag gezien dat Tadić al na zijn tijd bij FC Twente naar Ajax was gegaan in plaats van Southampton.

'Ik denk dat hij eerder naar Ajax had moeten gaan', opent Pantelić tegenover Voetbal International. 'Dan was hij nóg groter geweest in Amsterdam. Hij boekt fantastische resultaten en dat zal hij de komende jaren blijven doen', spreekt de oud-profvoetballer uit Belgrado lovend over zijn landgenoot.

Pantelić trots op Tadić

Tadić en Pantelić zaten één keer met elkaar bij de selectie van Servië. Terwijl Pantelić richting het einde van zijn carrière ging, was Tadić een veelbelovende speler. 'Natuurlijk zag ik meteen dat hij veel potentie had', vertelt Pantelić. 'Ik mag Dušan heel erg graag. Hij is een goede gast en een échte leider. Ik ben heel erg blij voor Ajax en hem dat ze samen prijzen winnen en mooie seizoenen doormaken. Ik weet zeker dat ze samen nog veel meer bekers gaan pakken.'

'Ik ben erg blij voor hem en zijn familie', gaat de 43-jarige verder. 'Mensen vergeten nog weleens dat het niet altijd makkelijk is om zo’n carrière neer te zetten. Niemand geeft je de garantie dat je het daadwerkelijk gaat maken. Je moet een compleet mens zijn met ontzettend veel zelfvertrouwen. En daarnaast veel geluk hebben, maar dat kun je zelf afdwingen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.