'Stoer ben je pas als je bent zoals Nouri'

door BvdPloeg 14

'Stoer ben je pas als je bent zoals Nouri'

door BvdPloeg 14

Laatst geüpdatet

Tjerk de Vries heeft met veel interesse gekeken naar de vlog van Abdelhak Nouri na zijn debuut in het eerste van Ajax. De journalist en Ajax-fan van Metro schrijft donderdagmorgen dat mensen een voorbeeld moeten nemen aan de kleine middenvelder.

'Dat je als jongere met een positief filmpje ook publiek kunt vermaken, heeft Abdelhak Nouri bewezen. 'Appie' filmde de dag van zijn debuut in het eerste van Ajax en stal de harten van alle kijkers. Nouri toont hoe hij, zijn vrienden en familie toeleven naar dat ene moment. Spelen in een officiële wedstrijd van Ajax 1. We zien een typisch Marokkaans gezin, in een woning in Geuzenveld met veel wit leer en glimmertjes. Er lopen een ontzettend leuke broer en andere lieve familieleden rond. Trots als een pauw op kleine Nouri. En die trots wordt alleen maar groter als Appie invalt en nog scoort ook. Broer op de tribune gaat uit zijn dak. Nouri knuffelt en wordt geknuffeld als hij thuis komt. In de kamer wappert een Ajax-shirt met rugnummer 34. Moeders pinkt een traantje weg. Zij heeft thuis gekeken. Nouri’s zusjes moesten namelijk op tijd naar bed. Kijk ernaar en probeer het maar eens droog te houden', schrijft De Vries.

'Deze fantastische vlog zou als voorbeeld moeten dienen voor al die jochies die denken dat ze stoer zijn als ze ruiten ingooien of mensen van hun fiets trekken. Stoer ben je pas als je bent zoals Nouri. Je nederig opstellen, lief zijn voor de mensen om je heen. En iets presteren. Jammer dat er dan nog criticasters zijn die er weer iets van moeten vinden dat Nouri na zijn doelpunt op de achterkant van zijn shirt wees. Op zijn naam of, zoals hij later zelf zei, op het rugnummer dat verwijst naar de 34ste landstitel die hij graag wil winnen. Wat maakt het uit?'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.