Pot gaat Neres missen: 'Hij injecteerde muziek in Ajax'

door Terrence Riepma 14

Bron Het Parool

Pot gaat Neres missen: 'Hij injecteerde muziek in Ajax'

door Terrence Riepma 14

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Menno Pot zal David Neres missen bij Ajax, nu de Braziliaan deze winter vertrokken is naar Shakhtar Donetsk. Dat schrijft hij in zijn column voor Het Parool. Zo had Pot de vleugelaanvaller een 'swingendere' club gegund dan de topploeg uit Oekraïne en denkt hij dat Antony de 'heupbump' met zijn landgenoot zal missen.

'Lag het aan mij of oogde Antony, door zijn vreugde heen, ook een beetje onthand nadat hij Ajax op 0-1 had gezet in Utrecht?', vraagt de columnist zich af. 'Normaliter zou hij naar de dug-out zijn gerend om zijn doelpunt te vieren met zijn bloedgappie David Neres. Ze zouden het luchtruim hebben gekozen en hun vrolijke heupbump hebben uitgevoerd. Maar Neres was er niet. Verkocht aan Shakhtar Donetsk. Ex-Ajacied.'

'Neres is er wel eentje die je als supporter gaat missen'

Antony zal niet de enige zijn die de linkspoot zal missen - Pot zelf namelijk ook: 'Neres is er wel eentje die je als supporter gaat missen, zelfs al was het beste eraf - in zijn goede jaren was hij écht goed. Bovendien schonk het straatschoffie met de halfgeloken ogen ons meer dan voetbal: hij injecteerde muziek in Ajax.' Pot verwijst hier onder meer naar het nummer Herres van Sevn Alias, waarin het refrein een ode is aan de Braziliaan.

'In Oekraïne komt Neres in een Braziliaanse enclave terecht en gaat hij gruwelijk veel geld verdienen. Toch had je hem een swingender decor gegund dan de kolenmijnen en staalfabrieken van Donetsk, op de verste oostflank van Europa', besluit Pot.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.