Ajax verkoopt Neres voor minstens twaalf miljoen euro aan Shakhtar Donetsk

door Bart Veenstra 210

Bron Ajax.nl

Ajax verkoopt Neres voor minstens twaalf miljoen euro aan Shakhtar Donetsk

door Bart Veenstra 210

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft bevestigd dat David Neres per direct vertrekt naar Shakhtar Donetsk. Op Ajax.nl valt te lezen dat de transfer van Neres onder voorbehoud is van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. Ajax ontvangt een transfersom van twaalf miljoen euro.

Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen tot zestien miljoen euro, zo meldt de Amsterdamse club. Eerder werd in de media geschreven dat Neres voor zestien miljoen euro plus een doorverkooppercentage zou vertrekken. Ajax meldt nu dus een ietwat ander verhaal: de club ontvangt sowieso twaalf miljoen euro en dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot zestien miljoen euro.

Neres arriveerde bijna vijf jaar geleden bij Ajax. In die vijf jaar kende hij in het seizoen 2018/2019 zijn beste periode. In dat seizoen werd hij met Ajax kampioen en bereikte hij de halve finale van de Champions League. Daarna kwakkelde Neres met blessures en verloor hij zijn basisplaats aan landgenoot Antony.

Neres pakt veel prijzen bij Ajax

In totaal speelde Neres 180 officiële wedstrijden voor Ajax. De Braziliaan was uiteindelijk goed voor 47 doelpunten. Met Ajax won Neres twee keer de dubbel (in 2019 en 2021) en daarnaast won hij in 2019 de Johan Cruijff Schaal.

Scoort Brian Brobbey meteen tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties