'Nu zijn ze wisselspeler in de Eredivisie'

door BvdPloeg 18

'Nu zijn ze wisselspeler in de Eredivisie'

door BvdPloeg 18

Laatst geüpdatet

Tjerk de Vries hoopt dat de eerste weken van dit seizoen maar weer bewijzen dat talenten bij Ajax te snel de hemel worden ingeprezen. De columnist van Metro is er sowieso wel een beetje klaar mee dat er in Amsterdam zoveel op jongelingen wordt geteerd.

'Het beleid van Ajax komt de laatste jaren mij ietwat vreemd en zwabberend over. Over aankopen wordt erg moeilijk gedaan. Meestal met het excuus dat zij de ontwikkeling van jonge talenten in de weg staan. Maar ik, als fan, wil gewoon goede spelers zien. Ontwikkeling vind ik leuk bij mijn zoontje. Wat heb ik eraan dat er een jeugdige speler in het veld staat die wellicht over een paar jaar erg goed is? Wat dat betreft moeten we veel te vaak naar eieren kijken die wellicht ooit eens uitkomen, terwijl de volwassen hanen elders rondlopen', schrijft De Vries.

Dat Ajax niet altijd kan vertrouwen op aanstormend talent is volgens hem verder wel duidelijk. 'Zijn ze nou allemaal wel zo goed? Neem Viktor Fischer of Nicolai Boilesen. Met veel tamtam geïntroduceerd, maar met stille trom vertrokken. In dat kader was de foto van dit weekend veelzeggend. Bazoer, Tete en El Ghazi broederlijk naast elkaar op de bank. Nog niet zo lang geleden waren er volgens velen geen grotere talenten in de wereld te vinden. Nu zijn ze wisselspeler in de Eredivisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.