Mossou zag groot verschil tijdens Klassieker: 'Steijn zat als een zombie in zijn stoel'

door Timo Suur 65

Bron Algemeen Dagblad

Mossou zag groot verschil tijdens Klassieker: 'Steijn zat als een zombie in zijn stoel'

door Timo Suur 65

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou zag een groot verschil tussen Maurice Steijn en Arne Slot tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Het duel werd een aantal keer stilgelegd wegens ongeregeldheden of blessures en hierbij viel de columnist op dat Slot in deze tijd bezig was om zijn ploeg goed neer te zetten, terwijl Steijn op zijn stoel bleef zitten.

'Het verschil tussen Ajax en Feyenoord zit hem in heel veel dingen, maar een belangrijk ding bleef deze week nogal onderbelicht, volledig overvleugeld door alle treurige commotie in Amsterdam', opent Mossou zijn column in het Algemeen Dagblad. De Klassieker werd vorige week meerdere keren stilgelegd wegens ongeregeldheden of blessures. 'In beide gevallen tekende zich aan de zijlijn eenzelfde soort tafereeltje af', doelt de journalist op een korte onderbreking vanwege een blessure bij Feyenoord-verdediger Dávid Hancko.

Tien minuten later, vlak na de 0-2, werd de wedstrijd opnieuw kort stilgelegd wegens een bierbekertje op het veld. 'Bij de ene dug-out stond Arne Slot meteen zijn spelers te instrueren in woord en gebaar', schrijft de columnist. 'Iets verderop zat Maurice Steijn als een zombie in zijn stoel. Ook de trainer van Ajax stond na een tijdje even op om te overleggen, maar niet per se met zijn spelers, wel met scheidsrechter Serdar Gözübüyük.'

'Huidige crisis bij Ajax is op van alles terug te voeren'

Ajax is op dit moment bezig aan een dramatische start aan het nieuwe seizoen, zo ziet ook Mossou. 'De huidige crisis bij Ajax is op van alles terug te voeren. Op dickpics en op idioten, op falend leiderschap en op hysterie, op politiek gekonkel en op een gênant gebrek aan ethiek en niveau', zo schrijft de journalist. Hij zag dat Slot de zwakke punten van Ajax blootlegde in De Klassieker. 'Middelmaat overleeft niet meer, omdat iedereen nu met eigen ogen kan zien dat het middelmaat is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.