'Alleen klinkend resultaat bij RKC Waalwijk lijkt Steijn te kunnen redden'

door Timo Suur 160

Bron De Telegraaf

'Alleen klinkend resultaat bij RKC Waalwijk lijkt Steijn te kunnen redden'

door Timo Suur 160

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Voor Maurice Steijn is een goed resultaat tegen RKC Waalwijk van groot belang voor zijn toekomst als hoofdtrainer van Ajax, zo schrijft De Telegraaf zaterdagochtend. Ajax wist geen enkele van de laatste vijf wedstrijden te winnen en zodoende neemt de druk op de oefenmeester toe.

'Alleen een klinkend resultaat bij RKC Waalwijk lijkt Maurice Steijn te kunnen redden', zo schrijft de ochtendkrant. Ajax is bezig aan een dramatische start van het nieuwe seizoen en de laatste vijf duels werden allemaal niet winnend afgesloten. Als Ajax weet te winnen in Waalwijk, lijkt Steijn in ieder geval tot de interlandperiode aan het roer te staan bij de Amsterdammers. Er wachten nog drie wedstrijden voor Ajax alvorens de interlandperiode begint: RKC Waalwijk (uit), AEK Athene (uit) en AZ (thuis).

'Voor Steijn, die zich de afgelopen weken terecht beklaagde over zijn onevenwichtige en laat voltooide selectie, waarin hij ook nog eens geen enkele inspraak had, gelden inmiddels geen excuses meer', zo valt onder andere te lezen. Steijn moet tegen RKC Waalwijk laten zien dat zijn ploeg een duidelijk plan heeft voor zijn spelers en ook moet de organisatie in de verdediging op orde zijn.

Lastig programma voor Ajax

Ajax heeft de komende weken een lastig programma voor de boeg. Na de interlandperiode wacht direct een lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht en daarna volgen er duels met Brighton & Hove Albion (twee keer), PSV, FC Volendam (inhaalwedstrijd) en sc Heerenveen. Daarnaast worden er voordat spelers uitvliegen voor interlands ook nog wedstrijden afgewerkt tegen RKC Waalwijk, AEK Athene en AZ. De Amsterdammers moeten snel goede resultaten gaan boeken, want ze staan op dit moment op de veertiende plaats in de Eredivisie, terwijl de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League in een 3-3 gelijkspel eindigde tegen Olympique Marseille.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.