Jansen ziet geen perspectief meer voor Steijn: 'Dit is het moment om afscheid te nemen'

door Jon van Dam 233

Bron AS

Jansen ziet geen perspectief meer voor Steijn: 'Dit is het moment om afscheid te nemen'

door Jon van Dam 233

Bron AS

Laatst geüpdatet

Freek Jansen is van mening dat Maurice Steijn niet meer de juiste man is voor de trainersfunctie van Ajax. Dat vertelt de verslaggever in de Pak Schaal Podcast. De Ajax-kenner gelooft niet dat de Hagenees de huidige malaise bij Ajax gaat redden.

Als het aan Jansen ligt, blijft het niet bij het vertrek van Pier Eringa en Sven Mislintat. Daarnaast ziet de journalist van Voetbal International dat Ajax op veel vlakken tekortschiet. 'Ik denk dat je moet doorpakken nu. We hebben het de afgelopen weken er vaak over gehad dat de middelmaat regeert in alle geledingen. De Raad van Commissarissen: middelmaat, de directie: middelmaat, de technische staf: middelmaat en de selectie: middelmaat.

Maurice Steijn

'Mag ik één nuance aanbrengen? Ik hoor allerlei gekke dingen de afgelopen dagen. Onder meer als we het over de technische staf hebben, dat we dan niet Maurice Steijn noemen. Maurice Steijn is de belangrijkste man van de technische staf. Maurice Steijn is verantwoordelijk voor de technische staf. Maurice Steijn is verantwoordelijk voor de prestaties van de selectie op het veld. Maurice Steijn is verantwoordelijk voor de tactiek en de uitvoering daarvan. Maurice Steijn is verantwoordelijk voor de basisopstelling, de wissels en de restverdediging. Maurice Steijn is overal voor verantwoordelijk, punt. Als je dit niet begrijpt, luister het opnieuw, schrijf het op en probeer het dan te begrijpen, punt.'

Jansen geeft aan dat er teveel redenen zijn waarom de trainer van Ajax niet geschikt zou zijn. 'Is Maurice Steijn verantwoordelijk voor de reeks die Ajax nu heeft neergezet? De reeks die dramatisch is, met heel weinig punten, zonder aanknopingspunten en zonder goed spel? Ja, ja, ja. Dat zeg ik, Freek Jansen, die Maurice Steijn inderdaad al heel lang kent. Zoals ik de voetballerij al zeventien jaar goed ken, zoals ik heel veel trainers al heel lang ken. Ik ben ook degene die vaak naar het grote proces kijkt, naar de organisatie kijkt. Vaak kijk ik hoe dat loopt, hoe de schakel van de trainer daarin is.'

'De situatie is onomkeerbaar' 

'Ik denk dat dit het moment is om afscheid te nemen van Steijn. Volgens mij is de situatie onomkeerbaar. Hij gaat het niet meer omdraaien. Hij is niet de trainer die de situatie van Ajax gaat redden. Ik ken Steijn al lang. Ik heb telkens gezegd dat de tijd het zou leren of Steijn, die het bij Sparta, ADO en VVV goed heeft gedaan, een goede trainer voor Ajax zou zijn. Dat wisten we niet, maar dat weten we op dit moment wél. Er zit geen enkele groei in het spel van Ajax. Het is zo'n puinhoop, dat is te groot voor Maurice Steijn. Hoe ik Berghuis voor de camera zag praten, dat is killing, klaar', besluit Jansen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.