Steijn niet bang voor ontslag: 'Iets waar ik geen invloed op heb'

door Jon van Dam 475

Steijn niet bang voor ontslag: 'Iets waar ik geen invloed op heb'

door Jon van Dam 475

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn vreest niet voor zijn baan na de teleurstellende reeks die Ajax recentelijk heeft neergezet. Dat laat de oefenmeester weten op de persconferentie van ESPN na de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Steijn blijft naar eigen zeggen 'knokken tot het einde' en houdt zich niet bezig met een eventueel vertrek.

'Dat hoop ik niet', antwoordt Steijn op de vraag van Valentijn Driessen of de trainer de volgende persoon is die vertrekt bij de Amsterdamse club. 'Ik ben er ook niet bang voor omdat ik er geen invloed op heb. Uiteindelijk wordt het besloten door mensen die boven mij zitten. Dadelijk ga ik weer keihard aan de slag voor Ajax, om zo snel mogelijk uit deze malaise te komen. We moeten de situatie niet mooier maken dan die is. We hebben te weinig punten en spelen niet goed. Aan mij om daar zo snel mogelijk winst in te behalen.'

Vanwege de op zondag opgelopen 0-3 achterstand moest Steijn improviseren om nog iets van de Klassieker te maken. Mede door de vroege 0-4 op woensdag viel het plan van de oefenmeester in duigen. 'Ik ben uiteindelijk degene die met mijn technische staf de dingen bedenkt. Vandaag was natuurlijk een ander plan omdat je in een andere beginsituatie aan die wedstrijd begint. Je wil iets forceren. Dat is niet gelukt', legt de Hagenees uit.

'We vormen nog steeds een goed geheel met de staf en spelers'

Steijn wordt vervolgens gevraagd of hij nog genoeg vertrouwen voelt van zijn selectie. 'Ik krijg geen signalen dat het niet zo is. Of ik daar naar vraag? Nee hoor, mijn verantwoordelijkheid is om te zorgen dat dit elftal zo snel mogelijk punten gaat pakken. Mijn indruk is nog steeds dat we een goed geheel vormen met mijn staf en spelers. Ik sluit mijn ogen ook niet over het feit dat we te weinig punten hebben. Zaterdag bij RKC moeten we gewoon winnen, dat is duidelijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.