Steijn schaamt zich voor nederlaag in Klassieker: 'Ik ben verantwoordelijk voor dit elftal'

door Jon van Dam 538

Steijn schaamt zich voor nederlaag in Klassieker: 'Ik ben verantwoordelijk voor dit elftal'

door Jon van Dam 538

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn schaamt zich voor het resultaat in de met 0-4 verloren Klassieker. De trainer van Ajax had van tevoren gehoopt op een mooiere uitslag tegen Feyenoord. Daarnaast voelt de Hagenees zich verantwoordelijk voor de prestatie die zijn ploeg leverde tegen de aartsrivaal.

'Natuurlijk schaam ik me', zo begint Steijn op de persconferentie die werd uitgezonden bij ESPN. 'Het is natuurlijk een historische uitslag in negatieve zin. Dat is niet hoe je je eerste Klassieker voor ogen hebt. Dat is duidelijk. Ik schaam me daarvoor omdat ik verantwoordelijk ben voor het elftal dat speelt vandaag. Heel simpel.'

'Na de 0-4 wilden we de schade beperken'

Voorafgaand aan het duel wilde Ajax een poging doen om iets te forceren. Na de 'vroege' goal van Santiago Giménez op woensdag besloot de technische staf van Ajax de verdediging te versterken. 'Toen het 0-4 werd zijn wij gaan schakelen en hebben we vier man achterin gezet. We hebben gisteren duidelijk besproken dat we wilden proberen om de wedstrijd om te zetten. Dat bleek niet te lukken. Sterker nog, het werd 0-4. Toen hebben we tegen elkaar gezegd dat we een verdediger gingen inbrengen om dan in ieder geval de schade te beperken', zo erkent Steijn.

De oefenmeester gebruikte tijdens de Klassieker maar liefst drie linksbacks. Zo kwamen Borna Sosa, Anass Salah-Eddine en Gaston Ávila allen in actie tegen Feyenoord. Steijn kan niet aangeven wie zijn beste linksback is. 'Op links zijn we zoekende, dat is duidelijk. Ik denk dat we een aantal linksbacks hebben die het anders invullen. Ávila, Sosa en Salah-Eddine vullen het alledrie anders in. Voorlopig zijn we daar nog zoekende', aldus de trainer van Ajax.

Tenslotte krijgt Steijn nog de vraag waarom er bij Feyenoord ogenschijnlijk onderling meer werd gecoacht door spelers. 'Dat is een van de dingen die we met elkaar constateren. Coaching en leiderschap zijn dingen die deze ploeg moet ontwikkelen. Dat proberen wij aan te dragen door spelers verantwoording te geven. Het verschil tussen onze achterhoede en de vier (verdedigers, red.) van Feyenoord werd vandaag weer duidelijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.