Dijkshoorn kritisch op Cruijff en De Telegraaf

door Sam van Raalte 27

Dijkshoorn kritisch op Cruijff en De Telegraaf

door Sam van Raalte 27

Laatst geüpdatet

Net als Marco van Basten heeft Nico Dijkshoorn in Voetbal International kritisch geschreven over de band tussen Johan Cruijff en De Telegraaf. 'Iedereen, ook journalisten, zijn daar blijkbaar aan gewend geraakt, dat je op maandagochtend De Telegraaf moet raadplegen om te vernemen wat Johan nu weer heeft bedacht', begint Dijkshoorn.

De columnist vindt het 'krankzinnig en pijnlijk' wanneer Cruijff zijn wensen en verlangens via ghostwriter Jaap de Groot ventileert in De Telegraaf. Dijkshoorn vindt dat de mensen in de sportmedia de columns van Cruijff moeten gaan negeren. 'Steeds maar weer zitten ze bij Ajax trillend te wachten wat Johan nu weer heeft bedacht. Denkt Johan, want ik vermoed dat het wel meevalt. Alles lijkt er juist op dat de toonaangevende mensen bij Ajax – Frank de Boer en Marc Overmars – hebben besloten dat megalomane gekwek in De Telegraaf te negeren.'

De scribent gaat vervolgens nog verder door te stellen dat de columns van Cruijff door niemand meer serieus worden genomen bij Ajax. 'Hier wreekt zich de kritiekloze houding van Cruijffs vrienden. Hij heeft er veel, maar blijkbaar geen een die hem de waarheid durft te zeggen', aldus Dijkshoorn. De hele column is hier of in de papieren VI te lezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.