De Vries kraakt PSV-aanhang: 'Calimero'

door Jesse ter Haar 32

De Vries kraakt PSV-aanhang: 'Calimero'

door Jesse ter Haar 32

Laatst geüpdatet

Tjerk de Vries van de Metro heeft in zijn column zijn trots op Ajax geuit en tegelijkertijd een harde sneer uitgedeeld aan vooral PSV. Ajax staat met een been in de finale van de Europa League, waar Nederland trots op moet zijn. Toch ziet hij hoe geen enkele club het Ajax gunt, zelfs niet als het goed is voor het Nederlands voetbal.

'Bryan Smeets; ik ben ’em eeuwig dankbaar', grapt De Vries. 'Hij trapte ons de Europa League in en ik had het voor geen goud willen missen! Het Nederlandse voetbal stond er internationaal gezien belabberd voor. Ajax heeft ervoor gezorgd dat er weer met respect over voetbal uit Nederland wordt gesproken. Ajax is weer even een hoofdrolspeler in het Europese voetbaltheater.'

De Vries haalt vervolgens hard uit. 'Maar dat hardop uitspreken was tot voor kort bijna vloeken in de kerk. Maar nu kunnen zelfs de grootste azijnzeikers er niet omheen. Wat Ajax in Europa heeft laten zien, is werelds.' Toch gebeurt het. 'Meest trieste voorbeeld daarvan vond plaats in Eindhoven, waar Calimero een warm nestje heeft gevonden. Ajax verloor daar van PSV, dat een ronduit zielig seizoen beleeft. En wat klonk daar vanaf de tribunes? "Helemaal niets in Amsterdam"...'

'Een halve finaleplaats in Europa is iets waar PSV-directeur Toon Gerbrands natte dromen over heeft, maar nadat Ajax die behaalde is het ineens ‘helemaal niets'. Jaloezie die aantoont hoe groots Ajax is. Zelfs de Nederlandse landstitel is internationaal gezien inmiddels een gedevalueerde prijs. Maar de halve finaleplaats heeft ons weer op de Europese kaart gezet. Honderd miljoen waard? Voor mij is Ajax onbetaalbaar', besluit de columnist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.