Beenhakker: 'Het enige dat ik kan zeggen tegen Antony is: veel plezier'

door Cristian de Jong 93

Beenhakker: 'Het enige dat ik kan zeggen tegen Antony is: veel plezier'

door Cristian de Jong 93

Laatst geüpdatet

Leo Beenhakker vindt de transfersom van Antony absurd. De voormalig technisch directeur van Ajax twijfelt of Antony het rendement zal halen dat gekoppeld wordt aan zijn prijskaartje. Ook vindt Beenhakker dat Antony het Manchester United van Erik Ten Hag niet in zijn eentje kan dragen. 'Je hebt er nog tien nodig.'

'Het gaat al drie weken alleen maar over Antony. Ik lees nog slechts de koppen in de kranten en denk: het zal wel,' schrijft Beenhakker in Het Parool. 'Het verdient niet allemaal de schoonheidsprijs. Natuurlijk kan Ajax geen nee zeggen tegen zo’n extreem bedrag. Ik vind het nog knap dat ze hun poot zo lang stijf hebben gehouden.' De oud-trainer vindt ook niet dat één speler een ploeg kampioen kan maken. 'Als de keeper een keer vergeet zijn handschoenen aan te trekken en er glibbert een bal tussen zijn vingers door, sta je met z’n allen met lege handen. Oók de man van 100 miljoen.'

Beenhakker vindt dat de transfersommen dat tegenwoordig voor spelers wordt betaalt niet meer normaal zijn. 'Maar goed, we vinden het allemaal absurd wat er gebeurt, en toch zijn er in dat flinterdunne topje van de voetbalijsberg een paar mensen die het volstrekt normaal vinden om dergelijke bedragen voor een voetballer te betalen. Het enige dat ik kan zeggen tegen Antony is: veel plezier,' aldus Beenhakker.

Antony is al in Manchester en heeft zijn medische keuring al voltooid. Dinsdag wordt de rechtsbuiten officieel gepresenteerd. Manchester United maakt zo'n honderd miljoen euro over voor de Braziliaan.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.