Ferdinand over transfer Antony: 'Je betaalt vooral voor potentie'

door Cristian de Jong 89

Bron FIVE

Ferdinand over transfer Antony: 'Je betaalt vooral voor potentie'

door Cristian de Jong 89

Bron FIVE

Laatst geüpdatet

Rio Ferdinand heeft de hoge verwachtingen van Antony wat weten te verminderen. Antony, die op het punt staat zijn transfer af te ronden, moet voor zo'n honderd miljoen euro de overstap maken van Ajax naar Manchester United. Dit betekent volgens Ferdinand echter niet meteen dat Antony er meteen staat.

'Je betaalt vooral voor potentie. Dat moeten mensen niet vergeten,' vertelt Ferdinand op het YouTube-kanaal FIVE. 'Verwacht niet dat hij op de eerste dag meteen klaar is om te knallen.' Ook vindt Ferdinand de transfersommen van de huidige markt ongelofelijk. 'Het is bizar wat er wordt betaald. Je moet spelers beoordelen op wie ze zijn, wat ze kunnen en op welk moment ze naar de club komen. Antony heeft een geweldige potentie, laten we zien waartoe hij in staat is.'

Bizar hoge prijzen 

Ferdinand, die zelf jarenlang in de defensie van Manchester United speelde, hoopt niet dat de bizar hoge transfersom van Antony hem druk op gaat opleveren. 'Kijk maar naar Jack Grealish vorig jaar. Hij was niet dezelfde speler bij Manchester City als bij Aston Villa. Spelers gaan er soms toch minder door voetballen.' Al lijkt Lisandro Martinez daar volgens Ferdinand geen last van te hebben. 'Het lijkt wel alsof hij niet weet wat er voor hem is betaald,' aldus Ferdinand.

Antony heeft zijn medische keuring in Manchester al doorstaan en zal op dinsdag officieel gepresenteerd worden bij de club van oefenmeester Ten Hag.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties