'Antony doorstaat medische keuring; presentatie volgt dinsdag'

door Bart Veenstra 119

Bron Fabrizio Romano

'Antony doorstaat medische keuring; presentatie volgt dinsdag'

door Bart Veenstra 119

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Antony heeft zijn medische keuring in aanloop naar zijn transfer naar Manchester United doorstaan. Dat laat transferjournalist Fabrizio Romano weten via Twitter. De Braziliaan wordt dinsdag gepresenteerd als nieuwste speler van de Engelse topclub.

Zodoende komt er eindelijk een einde aan een transfersoap die inmiddels al weken duurt. Antony kwam op 14 augustus voor het laatst in actie voor Ajax. Op die dag liet hij zich nog van zijn beste kant zien tegen FC Groningen (6-1). In de weken daarna trainde Antony niet meer met de groep mee en kwam hij ook niet in actie tijdens de competitieduels met Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Na weken van onderhandelingen hebben Ajax en Manchester United in het weekeinde een akkoord weten te bereiken. Naar verluidt betalen de Engelsen 95 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen voor de Braziliaan. De exacte transfersom zal Ajax later bekendmaken in een persbericht.

Schreuder niet blij met Antony

Trainer Alfred Schreuder liet zich maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport nog uit over Antony. De oefenmeester was niet blij met het feit dat Antony niet meer meetrainde en ook niet meer in actie wilde komen voor Ajax. 'Hij is daar uiteindelijk op aangesproken', zei Schreuder. 'Ik vind het niet goed dat het kan binnen onze organisatie. Als je Ajax bent, is het gewoon slecht dat dit gebeurt. Ik heb erover gesproken met hem. Als je één of twee dagen teleurgesteld bent, dan snap ik dat, maar op een gegeven moment ben je professional. Toen heb ik gezegd: ik ga verder met de jongens die er wel bij zijn.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties