Advocaat arbeidsrecht over situatie Álvarez: 'Kunt je afvragen of Ajax dat mag tegenhouden'

door NielsOpdam 116

Bron NOS

Advocaat arbeidsrecht over situatie Álvarez: 'Kunt je afvragen of Ajax dat mag tegenhouden'

door NielsOpdam 116

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Tim Wilms, advocaat arbeidsrecht en sport, vraagt zich af of Ajax de transfer van Edson Álvarez mocht tegenhouden. Dat vertelt Wilms in gesprek met de NOS. Álvarez kon de overstap maken naar Chelsea, waar hij veel meer geld kon verdienen, maar Ajax liet de Mexicaan niet vertrekken.

Álvarez, Antony en Mohammed Kudus misten allemaal één of meerdere trainingen bij Ajax om zo een transfer te forceren. Uiteindelijk werd alleen Antony verkocht aan Manchester United voor een recordbedrag van honderd miljoen euro.

Op de laatste dag van de transferperiode kon Álvarez de overstap maken naar Chelsea, maar Ajax liet hem niet gaan en wees het bod van vijftig miljoen euro af. Volgens Wilms is het opvallend dat de spelers niet meetrainen in de groep, maar verder géén vervolgstappen zetten richting de arbitragecommissie van de KNVB.

Volgens de advocaat arbeidsrecht kon Álvarez om een ontbinding van zijn arbeidscontract vragen. 'Hij heeft wat mij betreft goede argumenten. Ajax kon hem voor 50 miljoen, met flinke winst, verkopen aan een club in een betere competitie, waar hij aanzienlijk meer zou verdienen. Je kunt je afvragen of Ajax dat, onder die omstandigheden, mag tegenhouden.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.