[Update] 'Race tegen de klok voor De Ligt' | Ajax Showtime

[Update] 'Race tegen de klok voor De Ligt'

door BartVeenstra 119

[Update] 'Race tegen de klok voor De Ligt'

door BartVeenstra 119

Laatst geüpdatet

Het is nog onduidelijk of Erik ten Hag kan beschikken over zowel Klaas-Jan Huntelaar als Matthijs de Ligt tegen PSV. De spits en verdediger zijn nog niet honderd procent wedstrijdfit. De eerste heeft hamstringklachten, terwijl de tweede kampt met een knieblessure.

'Ajax-trainer Erik ten Hag bekijkt zaterdag of hij Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar kan opnemen in zijn selectie voor het uitduel met PSV. Beide spelers waren donderdag wel op het trainingsveld van jeugdcomplex De Toekomst. Ze werkten daar individueel aan hun herstel', schrijft FOX Sports.

In Eindhoven kan de Ajax-trainer in de verdediging kiezen voor dezelfde oplossing als tegen AEK Athene het geval was: Frenkie de Jong een linie naar achter en Carel Eiting op het middenveld posteren. Kasper Dolberg is weer terug van een blessure en zou Huntelaar kunnen vervangen in de punt van de aanval.

Update - 07.05 uur (21 september 2018) - 'PSV-uit wordt race tegen de klok voor De Ligt'

Ajax hoopt aankomende zondag in de topper tegen PSV te kunnen beschikken over Matthijs de Ligt, maar volgens De Telegraaf wordt dat een race tegen de klok. Uit een MRI-scan die donderdag werd gemaakt, bleek De Ligt de binnenband van zijn knie te hebben verrekt en bovendien zit er vocht in het gewricht.

Ook achter de naam van Klaas-Jan Huntelaar staat nog een vraagteken. De spits viel tegen AEK Athene uit met problemen aan zijn hamstring, al was zijn wissel er wel een uit voorzorg. De Telegraaf schrijft dat zaterdag zal blijken of Huntelaar fit genoeg is om te spelen. Vrijdag is de selectie van Ajax vrij en wordt er niet getraind.

Bekijk hier de vette Champions League-collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties