'Pasveer kan aflopend contract bij Ajax met een jaar verlengen'

door Bart Veenstra 193

Bron De Telegraaf

'Pasveer kan aflopend contract bij Ajax met een jaar verlengen'

door Bart Veenstra 193

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wil graag door met doelman Remko Pasveer. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De keeper, die later dit jaar veertig wordt, heeft een aanbieding op zak om voor één seizoen bij te tekenen bij de Amsterdamse club, zo meldt de ochtendkrant.

Pasveer kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van Vitesse. Mede door de dopingschorsing van André Onana en de langdurige blessure van Maarten Stekelenburg greep Pasveer zijn kans als eerste doelman van Ajax. Uiteindelijk werden de goede prestaties van Pasveer beloond met een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal.

Na het WK trok Ajax met Gerónimo Rulli een nieuwe keeper aan en sinds de komst van de Argentijn moet Pasveer het doen met een plek op de bank bij Ajax. Toch wil de Amsterdamse club graag nog een seizoen verder met de ervaren keeper, die in zijn carrière eerder speelde bij FC Twente, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PSV en Vitesse. Hoe Pasveer zelf aankijkt tegen een contractverlenging, is (nog) niet bekend.

Rulli lovend over Pasveer

Onlangs ging nieuwkomer Rulli nog in op de huidige situatie van Pasveer. 'Natuurlijk snap ik goed dat het voor Pasveer een vervelende situatie is', zei de Argentijn. Rulli was bij het Argentijnse elftal de reserve-doelman en dus weet hij hoe het is om op de bank te zitten. 'Een wisselspeler hoopt elke wedstrijd op speelminuten, bij keepers is dat toch anders. Je moet geduldig zijn, maar tegelijkertijd wel elke dag gas blijven geven. Dat doet Pasveer en hij is echt goed. Daar leer ik ook van en we hebben goed contact met elkaar. Ze hebben me goed opgevangen, dat waardeer ik aan Pasveer en Stekelenburg.’

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.