'Onana wees contractverlenging met financiële verbetering af'

door Bart Veenstra 247

Bron Voetbal International

'Onana wees contractverlenging met financiële verbetering af'

door Bart Veenstra 247

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

André Onana heeft eerder dit kalenderjaar een contractverlenging met financiële verbetering afgewezen. Dat meldt Voetbal International dinsdagochtend. De Kameroener wees dit voorstel af, hoewel hij een jaar niet in actie kon komen voor Ajax en de club hem continu had bijgestaan en geholpen.

'Onana wilde echter meer geld en dat schoot bij de Amsterdamse clubleiding in het verkeerde keelgat', schrijft Ajax-watcher Freek Jansen. Vervolgens kreeg het kamp-Onana een transferbedrag mee waarmee men in de zomer op zoek kon naar een nieuwe werkgever. Ajax ging er tot de laatste dagen van de transferperiode vanuit dat Onana zou vertrekken, maar een transfer bleef tot grote teleurstelling van de Amsterdamse club uit.

Het gedrag van Onana zou leiden tot veel irritaties bij Ajax, zo schrijft Jansen. In een interview met De Telegraaf stelde Onana zich onlangs dienstbaar op. Hij sprak over zijn onschuld en gaf zelfs aan open te staan voor een contractverlenging. 'Maar de mensen binnen Ajax zagen dit vooral als een charmeoffensief voor eigen gewin. "Hij heeft allang elders een voorcontract getekend", is een veelgehoord geluid binnen de club.'

Jansen geeft aan dat dat laatste speculeren blijft, al ziet hij wel in dat Ajax zeker van zijn zaak is. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf vorige week nog maar eens aan dat Ajax niet meer met Onana om de tafel zal gaan over een nieuw contract. 'De enige reden waarom hij het nu zou overwegen, zou zijn om met een verbintenis Onana in verlegenheid te brengen. De succesvolle directeur voetbalzaken weigert te acteren en heeft een streep gezet onder een toekomst van Onana na dit seizoen in Amsterdam.'

Het lijkt erop dat Onana na dit seizoen naar Internazionale vertrekt. De doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano schreef dinsdagochtend nog op Twitter dat Onana al sinds juli een mondeling akkoord heeft met de Italiaanse topclub.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties