Romano beweert: 'Onana heeft sinds juli mondeling akkoord met Inter'

door Bart Veenstra 29

Bron Fabrizio Romano

Romano beweert: 'Onana heeft sinds juli mondeling akkoord met Inter'

door Bart Veenstra 29

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

André Onana heeft sinds afgelopen juli al een mondelinge overeenkomst met Internazionale. Dat meldt de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano via Twitter.

Volgens Romano zal Onana in de zomer van 2022 als transfervrije speler de overstap maken naar de regerend kampioen van Italië. Een contract is nog niet getekend, maar de onderhandelingen zouden wel in een vergevorderd stadium zijn. Romano geeft aan dat dit ook de reden is dat Olympique Lyon en OGC Nice zijn afgehaakt in de zomer.

Onana gaf onlangs in een interview met De Telegraaf nog aan dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij naar Internazionale vertrekt. 'Er zijn vijftien clubs die me in de zomer van 2022 transfervrij willen hebben', zei Onana. 'Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet. Het is toch logisch dat ik eerst Ajax de kans bied om het gesprek aan te gaan?'

Niet veel later gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars tegenover Ziggo Sport aan dat Onana zijn contract bij Ajax niet zal verlengen. 'Wij zijn niet bezig zijn contract te verlengen. Tot nu voeren we geen gesprekken, nee. Wij hebben dat geprobeerd en dat is niet gelukt. Dan ga je verder.'

Romano voegt er in zijn bericht op Twitter tot slot aan toe dat Internazionale alleen Onana als nieuwe keeper wil hebben. Bernd Leno, die bij Arsenal voorbij is gestreefd door aankoop Aaron Ramsdale, zou geen optie zijn voor de Italianen. De Duitser werd in de afgelopen periode in de media gelinkt aan Internazionale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties