Fotoverslag Ajax C1 - PSV C1 (1-2)

door Floris 27

Ajax A2 heeft zaterdag na een knotsgekke wedstrijd en een nog opvallendere slotfase met 4-4 gelijk gespeeld tegen Almere City A1. Ajax Showtime was erbij en deed verslag. Later op de middag verloor de C1 van Ajax van de leeftijdgenoten van PSV, met 1-2.

Ajax A2 - Almere City A1 4-4
De eerste helft verliep desastreus voor de jonge Amsterdammers. Het leek na twaalf minuten de goede kant op te gaan, toen de gasten uit Flevoland een rode kaart kregen en Kaj Sierhuis vanaf elf meter mocht aanleggen. De talentvolle aanvaller, die de laatste weken flink op dreef is, wist de buitenkans echter niet te benutten. Een kwartier later was het zelfs 0-1 voor Almere.

Het werd erger voor de A-junioren van De Toekomst. Nog voor het rustsignaal scoorden de bezoekers twee keer, waardoor de Ajacieden met een 0-3 tussenstand aan de thee gingen. De rust deed de ploeg klaarblijkelijk goed, want na twintig minuten maakte Sierhuis zijn fout van eerder in de wedstrijd goed. Waar Ian Flemming nog de paal raakte, was Sierhuis vlak voor tijd wederom trefzeker.

Dat doelpunt was het startsein van een knotsgekke slotfase. Een van richting veranderde inzet van Keshone Mettendaf betekende de gelijkmaker, maar de vreugde in het Ajax-kamp was van korte duur. Vanuit een counter scoorde Almere City namelijk alsnog de ogenschijnlijk winnende treffer. Het mocht voor hen echter niet zo zijn, aangezien Sierhuis in de slotseconde aantekende voor zijn treffer; en dus de 4-4.

Opstelling Ajax A2: De Lange; Mazraoui, Bakboord, Bergsma, Van Zweeden; Benninga, Nunnely, Zerrouki; Sierhuis, Boultam, De Wit

4-4 90+4' Kaj Sierhuis

Een speler van Almere City krijgt een rode kaart (11')
Kaj Sierhuis mist een strafschop (12')

Ajax C1 - PSV C1 1-2
De C1 van Ajax is er zaterdag niet in geslaagd de topper tegen PSV te winnen. Net als bij de A-selectie een paar weken terug eindigde het onderonsje in 1-2. Waar het in de Arena Pereiro was die tweemaal doel trof, deed Braaf dat nu voor PSV C1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Ajacieden, zeker toen de Eindhovenaren de bal vlak na rust in eigen doel werkten. Maar de pover spelende thuisploeg was niet bij machte mee te gaan in het ritme van PSV, waardoor het plots 1-2 stond. Daar veranderde ook de lekkere vrije trap van Samir Ben Sallem niets meer aan, want die eindigde op het houtwerk.

Opstelling Ajax C1: De Ruyg, Omzigtig, Fosu Mensah, Aksit, Mhassani; Mbinga, Gravenberch, Llansana; Maddy, Hansen, Zamani
Wissels Ajax C1: Ruijgrok, Trustfull, Kruys, Akotei, Ben Sallem

1-0 50' Eigen doelpunt PSV
1-1 56' Braaf (PSV)
1-2 67' Braaf (PSV)

Ajax B1 heeft op bezoek bij ADO Den Haag met 2-8 gewonnen. Doelpunten van de Ajacieden waren er van Kluivert (2x), Familia Castillo, Owusu, Lang, Kaars en een eigen doelpunt van de Hagenezen.

Ajax B2 heeft met 6-2 verloren op bezoek bij AZ U16.