De Ligt: 'Frankrijk of Groningen wel verschilletje'

door Bart Veenstra 13

De Ligt: 'Frankrijk of Groningen wel verschilletje'

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt heeft laten doorschemeren dat het lastiger is om je op te laden voor een competitiewedstrijd tegen FC Groningen dan een interland tegen Frankrijk. De verdediger speelde vorige week tegen de regerend wereldkampioen, waarna op zaterdag een competitieduel volgde met de Groningers. Een groot verschil, zo blijkt.

'Het is misschien wel lastiger om volledig scherp te zijn in een wedstrijd in de Eredivisie dan in een interland tegen Frankrijk', vertelt De Ligt in gesprek met Het Parool. 'Tegen FC Groningen mag je eigenlijk geen duel van je directe tegenstander verliezen. Tegen Frankrijk weet je dat dat toch een paar keer gebeurt, want dan sta je tegenover de top van Europa. Maar die uitdaging is groter.'

Waar De Ligt zaterdagavond speelde tegen de aanvallers van FC Groningen, speelde hij vorige week nog tegen wereldtoppers als Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Olivier Giroud. 'Dan moet je echt álles uit de kast halen in het gevecht om de bal en dan nog is het vaak fiftyfifty of je wint. Frankrijk of Groningen is wel een verschilletje.'

Just another day at the office

Het Parool maakt zich intussen zorgen om de staat van de Eredivisie. De krant ziet Ajax en PSV ver boven de rest uitsteken. Het overgrote deel van de competitie is er sinds vorig seizoen niet beter op geworden, waardoor het fouten regent in de middenmoot, zo schrijft de krant. Ajax en PSV kijken dan ook reikhalzend uit naar de Champions League, waarbij het lijkt alsof de competitiewedstrijden worden gezien als 'tussendoortjes'.

'Job gedaan, 3-0 gewonnen, over tot de orde van de dag', zegt De Ligt. Het Parool spreekt daarbij over just another day at the office. 'En nu naar huis. Slapen. Morgen weer trainen. En dan op naar AEK. De Champions League. Het gaat beginnen. Heerlijk."

Haal alvast jouw Ajax-sjaal voor de Champions League in huis!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties