Bergwijn en Akpom vraagtekens, Šutalo nog altijd afwezig, Gooijer is hersteld

door Bart Veenstra 294

Bron Ajax.nl

Bergwijn en Akpom vraagtekens, Šutalo nog altijd afwezig, Gooijer is hersteld

door Bart Veenstra 294

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax kan in het uitduel met Heracles Almelo geen beroep doen op Josip Šutalo. Daarnaast zijn Steven Bergwijn en Chuba Akpom twijfelgevallen voor het duel in Overijssel. Wel is er goed nieuws omtrent Tristan Gooijer, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk.

'Steven Bergwijn is een twijfelgeval', zegt Van 't Schip in een interview met Ajax.nl. Een reden wordt op dit moment nog niet genoemd omtrent Bergwijn. Verder heeft Van 't Schip nog meer nieuws uit de lappenmand. 'Josip Šutalo gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller. Chuba Akpom was ziek en heeft heel de week niet kunnen trainen. In hoeverre hij een rol gaat hebben is ook nog twijfelachtig. Verder is Tristan Gooijer wel beschikbaar. Hij viel uit en had daar wat last van, maar heeft de afgelopen drie dagen meegetraind', aldus Van 't Schip, die daarmee bevestigt dat de blessure van Gooijer inderdaad meevalt.

Nieuws over Van den Boomen, Mannsverk en Ávila

Ook omtrent Van den Boomen en Mannsverk heeft de trainer nieuws te melden. 'Branco van den Boomen is op de weg terug. Hij heeft laatst een scan gehad en die zag er goed uit. Hij kan dus zijn trainingsarbeid gaan opvoeren. Sivert Mannsverk traint sinds deze week weer met de groep mee. Hij is nog lang niet klaar om te spelen, maar wel mooi om te zien dat hij weer op het veld staat.'

Ook gaat Van 't Schip in op de zware knieblessure van Gaston Ávila. De trainer baalt voor de Argentijn. 'De enige echt grote tegenvaller langdurig gezien is natuurlijk Gaston Ávila, die we uiteraard een hart onder de riem willen steken. We hopen dat hij straks zo goed en fit mogelijk weer op de velden verschijnt, maar het gaat een lange revalidatie worden voor hem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.