Sivert Mannsverk

Sivert Mannsverk (8 mei 2002) kwam op de slotdag van de zomerse transfermarkt van 2023 over van Molde FK naar Ajax. De jeugdinternational van Noorwegen staat bekend als een centrale middenvelder, die in eerste instantie in een verdedigende rol uit de voeten kan. Ajax betaalde zes miljoen euro voor Mannsverk.

In Noorwegen speelde de middenvelder in de jeugdafdelingen van IL Jotun, Årdalstangen IL en Sogndal IL. Voor die club speelde Mannsverk vanaf 2019 een totaal van 54 wedstrijden, waarin hij goed was voor zowel zes doelpunten als zes assists. Het leverde hem in augustus 2021 een transfer naar Molde FK, de club waar hij verdere ervaring ging opdoen, op. Hij kwam er in de Eliteserien - het hoogste niveau van Noorwegen - te spelen én deed Europese ervaring op. Hij speelde de groepsfase van de Conference League tegen onder andere KAA Gent en speelde in het seizoen 2023/2024 in de voorronde van de Champions League tegen Galatasaray.

Hoewel Mannsverk dus vooral in een verdedigende rol op het middenveld speelt, betekent dat niet dat hij zichzelf geen voetballende kwaliteiten toedicht. Wanneer hij zichzelf moet omschrijven als een middenvelder haalt hij zelfs de naam van Frenkie de Jong aan. 'Hij is een legende hier bij Ajax. Soms heb ik iets weg van hem. Ik vind zijn drive met de bal heel goed, hoe hij door linies breekt en de bal naar voren wil krijgen. Ik ben meer een moderne middenvelder', vertelde hij Ajax TV.